Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Source] NonGenerator - Generator bezsensownych zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Choć sam program jest prosty, mam nadzieję, że wielu z was przypadnie do gustu. Bardzo łatwo utworzyć nowe fragmenty zdań, lub modyfikować kolejność części. Aktualna wersja jest w stanie utworzyć tak z 10 000 różnych zdań.

Skrypt:

1#include <ButtonConstants.au3>
2#include <EditConstants.au3>
3#include <GUIConstantsEx.au3>
4#include <StaticConstants.au3>
5#include <WindowsConstants.au3>
6#include <GuiEdit.au3>
7Opt("GUIOnEventMode", 1)
8
9Global $nazwazmiennej="$nonzdania_"
10;Kiedy?:
11.Global $nonzdania_1[17][2]=[["Dzisiaj", "2|3|4"], ["Wczoraj", "2"], ["Przed północą", "2|4"], ["Około dziewiątej", "2|4"], ["Za rok", "4"], ["Teraz", "2|3|4"], ["Rok temu", "2"], ["Przed chwilą", "2"], ["Kiedyś", "2|4"], ["Bardzo wcześnie rano", "2|4"],["W poprzednim stuleciu", "2"],["Zawsze", "3"],["Dawno, dawno temu, ", "9-2"], ["Jutro", "4"], ["W najbliższym czasie", "4"],["Zawsze", "3"],["Wkrótce", "8"]]
12.;Czas przeszły:
13.Global $nonzdania_2[19][2]=[["srałem", "6"],["powiesiłem", "5"],["oglądałem", "5"],["widziałem", "5"],["zastrzeliłem", "5"],["pociąłem na kawałki", "5"],["torturowałem", "5"],["skazałem na śmierć", "5"],["zrzuciłem z dziesiątego piętra", "5"],["popełniłem samobójstwo", "6"],["biłem", "5"],["okładałem deską po głowie", "5"],["sformatowałem", "5"],["skanowałem", "5"],["uruchomiłem", "5"],["defragmentwałem", "5"],["synchronizowałem", "5"],["utopiłem", "5"],["grałem", "10"]]
14.;Czas teraźniejszy:
15.Global $nonzdania_3[18][2]=[["sram", "6"],["wieszam", "5"],["oglądam", "5"],["widzę", "5"],["zastrzeliwuję", "5"],["tnę na kawałki", "5"],["torturuję", "5"],["skazuję na śmierć", "5"],["zrzucam z dwunastego piętra", "5"],["popełniam samobójstwo", "6"],["biję", "5"],["okładam deską po głowie", "5"],["formatuję", "5"],["skanuję", "5"],["uruchamiam", "5"],["defragmentuję", "5"],["synchronizuję", "5"],["topię", "5"]]
16.;Czas przyszły:
17.Global $nonzdania_4[19][2]=[["będę srał", "6"],["powieszę", "5"],["obejrzę", "5"],["będę widział", "5"],["zastrzelę", "5"],["potnę na drobniutkie kawałeczki", "5"],["będę torturował", "5"],["skażę na śmierć poprzez wypicie trucizny", "5"],["zrzucę z pięćdziesiątego piętra", "5"],["popełię samobójstwo", "6"],["będę bił", "5"],["będę okładał kątem deski po głowie", "5"],["sformatuję", "5"],["będę skanował", "5"],["uruchomię", "5"],["zdefragmentuję", "5"],["zsynchronizuję", "5"],["zespamuję stronę FBI", "6"],["utopię", "5"]]
18.;Różne(kogo?/co?):
19.Global $nonzdania_5[32][2]=[["lodówkę", "6"],["pana od polskiego", "6"],["telewizor", "6"],["nowe Ferrari", "6"],["nowego iPhone'a", "6"],["mapę bitową monochromatyczną", "6"],["słońce", "6"],["krystalicznie czystą Kroplę Beskidu", "6"],["żarówkę", "6"],["koleżankę", "6"],["kolegę", "6"],["czystą kartkę papieru", "6"],["Polskę", "6"],["Kordyliery", "6"],["zapisaną kartkę papieru", "6"],["wykałaczkę", "6"],["samego siebie", "6"],["takiego jednego nooba", "6"],["takiego jednego idiotę", "6|7"],["taką jedną idiotkę", "6|8"],["przypadkowego przechodnia", "6"],["ciebie", "6"],["dysk twardy", "6"],["dysk C:\", "6"],["komputer", "6"],["program antywirusowy", "6"],["wirusa", "6"],["pierwszego z brzegu kosmitę", "6"],["karalucha", "6"],["parapet", "6"],["", "7|8"],["", "7|8"]]
20.;Zakończenia:
21.Global $nonzdania_6[22][2]=[["bo tak!", "0"],["więc idę spać.", "0"],["bo dostałem jedynke z matmy.", "0"],["bo komputer się zawiesił.", "0"],["bo mięso było niedobre.", "0"],["bo nic innego nie mam do roboty.", "0"],["więc już wiem, jak to jest.", "0"],["i za to wsadzą mnie do więzienia.", "0"],["więc zaraz wypiję kwas siarkowy(VI)", "0"],["a poza tym uważam, że Kartaginę należy zniszczyć", "0"],["więc zaraz napiszę o tym na Facebook'u", "0"],["bo wyskoczył błąd 404.", "0"],["bo jestem tylko zwykłym użytkownikiem tego programu", "0"],["ale to jeszcze nie koniec!", "0"],["bo programista wiesza się razem ze swoim programem.", "0"],["żeby były jaja.", "0"],["bo mnie wyrzucili z pracy.", "0"],["więc potrącę Ci z pensji.", "0"],["bo wszystko inne jest nudne.", "0"],["bo Bóg tak nakazał.", "0"],["bo taki był plan.", "0"],["bo zapomniałem odwołać się do zmiennej"]]
22.;Imiona męskie(kogo?/co?):
23.Global $nonzdania_7[15][2]=[["Pawła", "6"],["Michała", "6"],["Bartka", "6"],["Krzyśka", "6"],["Przemka", "6"],["Wiktora", "6"],["Maćka", "6"],["Marcina", "6"],["Piotrka", "6"],["Karola", "6"],["Marcela", "6"],["Kacpra", "6"],["Andrzeja", "6"],["Sebastiana", "6"],["Dominika", "6"]]
23.;Imiona żeńskie(kogo?/co?):
24.Global $nonzdania_8[15][2]=[["Olę", "6"],["Alę", "6"],["Zosię", "6"],["Wiktorię", "6"],["Olgę", "6"],["Martę", "6"],["Julkę", "6"],["Paulinę", "6"],["Patrycję", "6"],["Zuzię", "6"],["Anię", "6"],["Tośkę", "6"],["Klaudię", "6"],["Magdę", "6"],["Kasię", "6"]]
26.;Dla: "Dawno, dawno temu":
27.Global $nonzdania_9[4][2]=[["wczoraj", "_"],["za siedmioma górami", "_"],["gdy na świecie jeszcze żyły krasnoludki", "_"],["w miejscu o bliżej nieokreślonych współżędnych", "_"]]
28.Global $nonzdania_10[2][2]=[["w", "11"],["w sieciową", "11"]]
29.Global $nonzdania_11[2][2]=[["turową", "12-13"],["", "12-14"]]
30.Global $nonzdania_12[4][2]=[["strategię", "_"],["RTS", "_"],["platwormówkę", "_"],["grę samochodową", "_"]]
31.Global $nonzdania_13[1][2]=[["", "15"]]
32.Global $nonzdania_14[1][2]=[["czasu rzeczywistego", "15"]]
33.Global $nonzdania_15[5][2]=[["", "6"],["na bardzo słabym komputerze", "6"],["na serwerach google", "6"],["z bardzo niskim FPS-em", "6"],["na fullscreenie", "6"]]
34.
35.Global $wygenerowane[1]=[""], $liczzdania=0, $ToFile=True
36.
37.$Form1 = GUICreate("NonGenerator by wefhy", 602, 457, 228, 138)
38.GUISetOnEvent(-3, "_Exit")
39.$Label1 = GUICtrlCreateEdit("Zdanie", 80, 16, 444, 73, $ES_READONLY)
40GUICtrlSetFont ( -1, 12)
41.$Button1 = GUICtrlCreateButton("Poprzednie", 8, 16, 67, 81)
42.GUICtrlSetOnEvent(-1, "_Previous")
43.$Button2 = GUICtrlCreateButton("Następne", 528, 16, 67, 81)
45.GUICtrlSetOnEvent(-1, "_Next")
46.$Button3 = GUICtrlCreateButton("Zapisz", 8, 424, 587, 25)
47.GUICtrlSetOnEvent(-1, "_Save")
48.$Button4 = GUICtrlCreateButton("Zmień", 520, 384, 75, 33)
49.GUICtrlSetOnEvent(-1, "_SelectDir")
50.$Input1 = GUICtrlCreateInput(@ScriptDir & "\zapisy.txt", 8, 392, 505, 21)
51.$Group1 = GUICtrlCreateGroup("Sposob zapisu", 8, 336, 585, 41)
52.$Radio1 = GUICtrlCreateRadio("Do pliku", 16, 352, 281, 17)
53.GUICtrlSetState(-1, $GUI_CHECKED)
54.GUICtrlSetOnEvent(-1, "_ToFile")
55.$Radio2 = GUICtrlCreateRadio("Do schowka", 304, 352, 281, 17)
56.GUICtrlSetOnEvent(-1, "_ToClipboard")
57.GUICtrlCreateGroup("", -99, -99, 1, 1)
58.$Edit1 = GUICtrlCreateEdit("Zdania do zapisu:", 8, 136, 585, 193, BitOR($ES_READONLY, $WS_VSCROLL))
59.$Button5 = GUICtrlCreateButton("Zrzuć", 8, 104, 587, 25)
60.GUICtrlSetOnEvent(-1, "_Sv")
61.GUISetState(@SW_SHOW)
62.
63.While 1
64.Sleep(20)
65.WEnd

66.Func _Next()
$liczzdania+=1
$temp_liczzdania=UBound($wygenerowane)
If $liczzdania=$temp_liczzdania Then
 $temp_next=_Generate()
 GUICtrlSetData($Label1, $temp_next)
 ReDim $wygenerowane[$temp_liczzdania+1]
 $wygenerowane[$temp_liczzdania]=$temp_next
Else
 GUICtrlSetData($Label1, $wygenerowane[$liczzdania])
EndIf
EndFunc

Func _Previous()
If $liczzdania>1 then
 $liczzdania-=1
 GUICtrlSetData($Label1, $wygenerowane[$liczzdania])
Else
 GUICtrlSetData($Label1, "Nie ma wcześniejszych zdań.")
 $liczzdania=0
EndIf
EndFunc

Func _Sv()
_GUICtrlEdit_AppendText($Edit1, @CRLF & $wygenerowane[$liczzdania])
EndFunc

Func _ToFile()
$ToFile=True
GUICtrlSetState($Button4, $GUI_ENABLE)
GUICtrlSetState($Input1, $GUI_ENABLE)
EndFunc

Func _ToClipboard()
$ToFile=False
GUICtrlSetState($Button4, $GUI_DISABLE)
GUICtrlSetState($Input1, $GUI_DISABLE)
EndFunc

Func _Save()
$ToSave=StringStripWS(StringReplace(GUICtrlRead($Edit1), "Zdania do zapisu:", ""), 3)&@CRLF
If $ToFile Then
 FileWrite(GUICtrlRead($Input1), $ToSave)
 If @error Then MsgBox(0, "Error", "Błędna lokalizacja")
Else
 ClipPut($ToSave)
EndIf
GUICtrlSetData($Edit1, "")
ToolTip("Zapisano ")
Sleep(1000)
ToolTip("")
EndFunc

Func _SelectDir()
$temp_filedir=FileSaveDialog("Zapis NonZdań", @ScriptDir, "Pliki Tekstowe (*.txt) | Wszystkie pliki (*.*)")
if Not @error Then GUICtrlSetData($Input1, $temp_filedir)
EndFunc

Func _Generate()
$temp_teraz=""
$zdanie=""
$teraz=1
While not ($teraz=0); OR not IsNumber($teraz)
$temp1=Random(0, UBound(Execute($nazwazmiennej&$teraz),1)-1, 1)
$zdanie&=Execute($nazwazmiennej&$teraz&"["&$temp1&"]["&0&"]") &" "
;ConsoleWrite($zdanie & @CRLF)
$temp2=Execute($nazwazmiennej&$teraz&"["&$temp1&"]["&1&"]")
$temp3=StringSplit($temp2, "|")
$temp4=Random(0, $temp3[0]-1, 1)+1
$teraz=$temp3[$temp4]
$temp5=StringInStr($Teraz, "-")
If $temp5 Then
 $temp_teraz=StringTrimLeft($Teraz,$temp5)
 $teraz=StringLeft($Teraz,$temp5-1)
ElseIf StringInStr($Teraz, "_") Then
 $teraz=$temp_teraz
EndIf
WEnd
Return StringStripWS($zdanie, 7)
EndFunc

Func _Exit()
Exit
EndFunc

Całość działa na prostej zasadzie, możemy stworzyć własne fragmenty zdań.

1. Tworzymy kilka dwuwymiarowych tablic o wymiarach [x][2] tablic, np. $tablica1, $tablica2, $tablica3, $tablica4, każda z nich o tej samej podstawie, ale innym numerku na końcu.

2. Podstawę podajemy w zmiennej $nazwazmiennej, np. $nazwazmiennej="$tablica"

3. Uzupełniamy tablice w następujący sposób:

- ["część zdania", "numer kolejnej zmiennej, ewentualnie kilka możliwych oddzielonych znakiem '|' "],["kolejna możliwa do wylosowania część", "numer zmiennej"]

numer zmiennej - numer kolejnej tablicy, np gdy podane "2|3" kolejny element zostanie wylosowany ze zmiennej $tablica2 lub $tablica3, 0 oznacza koniec zdania.

Pozdrawiam serdecznie!

Ps.Jestem zbanowany MineVPR.

Skrypt nie jest mój ja go tylko udostępniam

1355923763-U786880.png
Opublikowano

Po cholere wstawiasz na forum coś co już jest tutaj ?

Nie interesuje mnie czy tylko udostępniasz czy nie - zaśmiecasz i to jest pewne .

Powinno lecieć do kosza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...