Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 13 - Prawy Analog

eZ.

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witam!

Niedawno kupiłem sobie fifę 13 i pada. Po włączeniu gry, grało się dobrze, ale gdy tylko zacząłem bawić się z trickami, zauważyłem błąd prawego analoga, który działa jak przyciski 1,2,3,4. Pada mam Tracer Twin Fighter USB. Jeżeli nie da się tego naprawić, to chociaż, czy można sterować równocześnie klawiaturą i padem? Nie wiem czy dobry dział wybrałem. Cześć i proszę o szybką pomoc.

Prawy analog DZIAŁA, ale tak jak górne przyciski, więc zmiana przycisków pada w fifaconfig z fify 11 nic nie daje, bo gdy chcę ową zmianie przeprowadzić, gdy po ustawieniu reszty przycisków zmieniam przyciski prawego analoga to "zabiera" mi je z normalnych przycisków 1,2,3,4. Proszę o pomoc :<

Opublikowano

Zainstaluj sterowniki do PAD'a.

Wrzuć to (plik konfiguracyjny):

http://hostuje.net/file.php?id=a894b267fbbc0381549b0a7478d66a2b

https://www.virustotal.com/file/88dc0a85af01bd1773fc26d9b66b3326fc2f4b0b9974d843aa6ba680aeb3b7cd/analysis/1350211551/

do: Dokumenty -> FIFA 13.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Budowniczy
Opublikowano

Nie działa. Analog nadal działa jak 1, 2, 3, 4.

A po drugie.. dziś zacząłem coś kombinować i teraz mam straaaszne lagi. Nie pomógł restart komputera? Czy reinstalować?

Opublikowano

Tak, reinstaluj, jeśli grzebałeś w plikach.

Co do PAD'a, musisz naprawić to w rejestrze ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

1. Klikamy START > URUCHOM

2. Wpisz „regedit” i ENTER

3. Wejdź w „HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet >Control > MediaProperties > PrivateProperties > Joystick >OEM”

4. Potem w katalogu „OEM” znajdziesz katalogi podobne nazwą do na przykład takiego „VID_0583&PID_FF60″

5. Przeszukaj każdy z nich (nie otwieraj tylko klikaj pojedynczo lewymprzyciskiem myszy) i w prawym oknie w polu „OEMName” znajdź nawzęswojego PADA (sprawdź w kontrolerach gier jaka ona jest bo z regułyjest inna niż twój model pada).

6. Kiedy już znajdziesz swój pad kliknij dwa razy w pole „OEMName” izmień nazwę swojego pada na którąś z listy padów kompatybilnych jawybrałem Logitech Dual Action Gamepad).

7. Możesz wyłączyć edytor rejestru.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...