Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Mój Własny Client

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Chcę zrobić swojego client'a metin2 ale nie chce mi się go zaczynać od 0.

I teraz tak mam clienta rykoxa v2. Pytanie:

Które pliki z rykoxa v2 (Clienta) muszę dać do tego swojego aby widzieć normalnie eq epickie (bronie,zbroje, itp) itd. Po prostu tak jak na rykoxie. MAP NIE !

Opublikowano

Wątpię, abyś miał na sporo możliwości odnośnie pisania wlasnego klienta? Jakie znasz języki programistyczne? Bez znajomości C++ się nie obejdzie, poza tym, do obsługi czatu polecałbym Tobie erlang ;)

IhuZnR7.png

Opublikowano

Wątpię, abyś miał na sporo możliwości odnośnie pisania wlasnego klienta? Jakie znasz języki programistyczne? Bez znajomości C++ się nie obejdzie, poza tym, do obsługi czatu polecałbym Tobie erlang ;)

Coś mnie zbytnio nie zrozumiałeś...

W temacie jest zawarte pytanie które pliki muszę skopiować z clienta rykoxa aby na innym widzieć zbroje,bronie itd... ( Z rykoxa)

Opublikowano

no napewno icon pc Pc2 locale i z root pliki msm assasin 2x sura 2x shaman 2x warrior 2x i tyle raczej

Pracuje niestety samodzielnie nad typowym hardem :

Mój Postęp Prac :

Pliki serwerowe : ok 80 %

Client : ok 80 %

Strona www : ok 95 %

Opublikowano

Coś mnie zbytnio nie zrozumiałeś...

W temacie jest zawarte pytanie które pliki muszę skopiować z clienta rykoxa aby na innym widzieć zbroje,bronie itd... ( Z rykoxa)

Nie ja zle zrozumialem, tylko ty zle wytlumaczyles - "mój własny klient", to o czym piszesz to przerobienie klienta ymir a nie Twoj wlasny klient... hah

IhuZnR7.png

Opublikowano

Nie ja zle zrozumialem, tylko ty zle wytlumaczyles - "mój własny klient", to o czym piszesz to przerobienie klienta ymir a nie Twoj wlasny klient... hah

Mówiłem ci jołopie że nie che mi się zaczynać od 0.

A po za tym nie chwytaj tak za słowo...

Ps. Na przyszłość nie nabijaj se postów bez sensownymi postami.

Opublikowano

Mówiłem ci jołopie że nie che mi się zaczynać od 0.

A po za tym nie chwytaj tak za słowo...

Ps. Na przyszłość nie nabijaj se postów bez sensownymi postami.

Leci raport, hah.

IhuZnR7.png

Opublikowano

Jesli nie ma nowych plikow w cliencie to; root, locale, pc, pc2, icon, item.

Podej zawartosc index z folderu pack, bo nigdy nie mialem do czyniena z clientem rykoxa ;)

Moze cos wiecej bedzie dalo sie wykombinowac.

pIOuQ29.png

Opublikowano

I wtedy to nowe eq będę widzieć na innym cliencie ta ?

Dobra dzięki co do indexu to nie musze podawać bo jesdt taki sam jak w rykoxie i na pewno będzię sie zgadzał z innymi plikami clineta.

+ i 5 w prof. Oczywiście jest :)

Proszę moda o cls.

@edit

A wiesz które pliki w rozpakowanych rootach i localach są konkretnie potrzebne. ? Bo niestety całych nie mogę wziąść

Opublikowano

root:

-assasin_m.msm

-assasin_w.msm

-sura_m.msm

-sura_w.msm

-shaman_m.msm

-shaman_w.msm

-warrior_m.msm

-warrior_w.msm

(te pliki odpowiadają za zbroje, jak chcesz moby i metiny to jeszcze npclist.txt i z clienta rykoxa wziąć monster, monster2)

locale_pl:

item_proto

item_list.txt

itemdesc.txt

pIOuQ29.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...