Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca mi się brać internet on Cyfrowego Polsatu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam neta 1 Mb/s i płace za niego 49zł/mies. Strasznie zamula jak na tv wbijam na youtube to filmiki mi się ładują 3 razy dłużej niż trwają. Czy opłaca mi się kupować neta od Cyfrowego Polsatu? W reklamie jest że niby 150 Mb/s ale w opiniach tego internetu jest napisane że czasami trudno nawet uzyskać 8 Mb/s. Co wy o tym myślicie warto go kupić chociaż dla tych 8 Mb?

Opublikowano

Nie. Pisze że jest do 150mb/s. Zależy gdzie mieszkasz. Czytałem wiele artykułów, że nawet w Warszawie max do 40mb/s dochodzi.

Internet jest drogi. Za 60zł masz bodajże ok 15GB na wykorzystanie. Jak uzyskasz 15GB transferu to poźniej są jakiesz koszty za kazdy jeden MB (chyba, umowe zobacz)

Jest chyba mozliwosc brania na probe na 7dni. Dowiedz sie wiecej w jakimś salonie.

Jezeli mieszkasz w miescie dowiedz sie czy jest mozliwosc połączenia kablowego (tzw. kablowka) Jest zazwyczaj tanie i dobre takie łacze.

Pozdro

Opublikowano

Mam lapa ale bardzo rzadko go używam. Net mi jest najbardziej potrzebny do telewizora, PS3 i kompa.

Jaki internet wy polecacie? Najlepiej żeby był niedrogi

Opublikowano

Nie bo tam jest limit.25 gb za 120zł.

Ja 25gb wykorzystałbym w tydzien nawet nie.Później zmuła i jeszcze sie chyba coś dopłaca więc nie bierz tego gówna jebanego

Opublikowano

Zdecydowanie Neostrada TP. Masz za 40zł tylko 1Mb, ale za to działa zawsze. Deszcz, burza, grad, śmiga. Nigdy Ci go nie wyłączają (no chyba że rachunku nie opłacisz :D) i nie ma ograniczenia.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Strasznie dużo płacisz. Ja mam internet w UPC 60Mb/s i płacę 80 zł. Ogólnie to nie polecam internetu z Polsatu, kolega ma i cały czas narzeka na limit. Grając w WoT'a traci 200mb na godzinę gry (do tego aktualizacje itp. to bardzo szybko zlatuje).

1360325468-U541599.png

Opublikowano

Mój kolega ma w TP i od czasu kiedy połączyło się z Orange ma same problemy i tak jak ja myśli o zmianie neta. Myślałem o UPC lub o Netii ale do nich też zbytnio nie jestem przekonany.

Z ciekawości wbiłem na stronę mojego dostawcy neta i tego zasranego 1Mb/s tam nawet niema. Tu macie cennik http://interkar.pl/index.php?id=1563. W poniedziałek do nich zadzwonię i spróbuję wsiąść tą umowe z 12Mb/s. Jak się nie uda to zmieniam neta bo ci goście już mnie wkur****ą.

Opublikowano

Internet z Polsatu to porażka:

-limit

-niezoptymalizowana prędkość

-po wykorzystaniu limitu dodatkowe koszta i spowolnienie

wipek.pl

Opublikowano

Każdy Mobilny internet To lipa.Nadaje się On jedynie do sprawdzania poczty , przeglądania www ( i to nie zawsze).Wiem bo sam się mecze z Tym ścierwem od kilku lat.Ta ich Prędkość "do 150 mb/s" równie dobrze może oznaczać 128 kb/s.Ja mam Iplusa CDMA niby do 2,5 MB , a może ma max 512 i to nie zawsze

Najlepszy internet to internet na kablu.

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

To ładnie płacisz... 49zł za 1mb?... ja płacę 36,60zł i mam neta 4,5mb :D + w nocy x2 czyli 9mb :)

Ja płace +/- 80zł i mam mniej niż 1mb/s

@Top

Cyfrowy polsat, czyli pewnie LTE...

Bardzo duży stolec, i to śmierdzący. Nie kupuj - śmieszne cyrki tam są (pełno tego, poczytaj sobie w guglach) i limity jak trzeba.

Po co taka prędkość do taki limitów? Pobierz jedną grę ze steam w 5 minut i dopłać 100zł i dopłacaj przez cały miech - "bo skończył

się Panu limit".

Opublikowano

Weź sobie neostrade na livebox będziesz mieć idealnie pod konsole, tv i kompy.

Ja mam 6mb z neostrady i płace bodajże 50zł.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Ja za 100 zł mam 25GB w dzien i 50 GB w nocy miesięcznie. Średnia prędkość to 50 Mb/s, a ping 30. Mieszkam pod Warszawą. W zupełności wystarcza na 4 osoby przy normalnym, w miarę oszczędnym użytkowaniu (mało filmików, kilka godzin rozmów Skype).

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Internet radiowy to raczej zły pomysł jak mieszkasz daleko od miasta. Sam osobiście mam Orange Free i odradzam go szczerze mówiąc, jak transfer sie wyczerpie to tak zamula że nieraz ze złości uczyłem modem latać i odbijać się od ściany. ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...