Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedź serwera minecraft z pytaniami do was

Xcheater

Serwer  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Typ serwera

• FreeBuild
    • PvP
      0
    • Wojny Gildi
    • Survival
    • Hardcore
      0
    • SurvivalGames
      0
    • RPG
    • Creative
    • SkyBlock
  2. 2. Mo?liwo?ci danego typu

• Freebuild Zamkni?ty
      0
    • Freebuild Otwarty
    • FreeBuild Towny
    • PvP Równa walka
      0
    • PvP Rangi
      0
    • PvP Mini SurvivalGames
      0
    • Wojny Gildi Zwyk?e
    • Wojny Gildi 50% Hardcore
    • Wojny Gildi Hardcore
      0
    • Survival Zwyk?y
    • Survival Rezydencje
      0
    • Hardcore Zwyk?y
      0
    • Hardcore D?u?szy ban
      0
    • Hardcore Ultra Hardcore
      0
    • SkyBlock Zadania
      0
    • SkyBlock Rywalizacja
    • Survival Games Profesjonalne Mapy
      0
    • Survival Games Nowe Mapy
      0
    • Survival Games Mieszane
      0
    • RPG Wojny klanów
      0
    • RPG wojna dobra i z?a
    • Creative Zwyk?y
      0
    • Creative Ró?ne tematyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Planuje założyć serwer Minecraft 24/7.

Gram w Minecraft od Indev, i dobrze znam się na serwerach więc jestem dobrze ogarnięty jeżeli chodzi o serwer.

Mam kilka pytań do was. Otóż serwer by był profesjonalny jeżeli chodzi o pliki i pluginy.

Byłby w 100% spłaszczony na język polski jeżeli chodzi o graczy i w ok. 50% spłaszczony na polski jeżeli chodzi o adminów.

Pierwsze pytanie:

Typ serwera

możliwości - FreeBuild, PvP, Wojny Gildii, Survival, Hardcore, SkyBlock, SurvivalGames,Creative, RPG,(Takie prawdziwe RPG z trybem adventure, specjalną mapą w stylu RPG i fabułą)

Drugie pytanie:

Możliwości na dany typ:

Freebuild:

Zamknięty (Pola z materiałami do kopia, brak możliwości budowy i kopania po za miastem, kilka miast, tańsze działki),

Otwarty (Materiały tylko po za Miastem + Las, możliwość budowy po za miastem, ale bez cuboida po za miastami, kilka miast, droższe działki)

Towny (Materiały tylko po za Miastem bez lasu, konieczność budowy po za miastem, z cuboidami po za miastem (plugin Towny), jedno miasto, zakładanie miast, działki w mieście tylko dla VIP)

PvP:

Równa walka - Każdy na początku takie same EQ, nie ma rank, EQ diax i żelazny miecz i mało skrzynek z lepszym EQ)

Rangi - Każdy na początku ma taką samą rangę z takim samym EQ, nie ma skrzynek z lepszym EQ (na arenie), awansowanie na lepsze rangi

Mini SurvivalGames - Każdy na początku ma tylko drewniany miecz, jest dużo ukrytych skrzynek z lepszym EQ (jak na SG), nie ma awansu.

Wojny Gildi:

Zwykłe - Zwykłe wojny

50% Hardcore - Można otwierać skrzynie piece, drzwi drewniane itp. + rozlewanie wody

Hardcore - Można otwierać skrzynie piece, drzwi drewnianie itp. + niszczenie terenu i rozlewanie lawy

Survival:

Zwykły - Zwykły survival

Rezydencje - możliwość zakładania płatnych działek o nieograniczonych rozmiarach, za każdy blok określona kasa co kilka dni potrzeba spłacenia działki

Hardcore:

Zwykły - 3 życia, zwykły hardcore + ban po straceniu żyć na 24h, życie za 5000$

Dłuższy ban - 3 życia, zwykły hardcore + ban po straceniu żyć na 3 dni, życie za 10000$

Ultra Hardcore - 1 życie, zwykły hardcore + ban po straceniu życia na 1 dzień, życie za 7500$

Skyblock:

Zadania - zwykła wyspa z zadaniami

Rywalizacja - zwykła wyspa z poziomami wyspy (Poziomy wyspy przydzielane, przez plugin)

SurvivalGames

Profesjonalne mapy - Zwykłe popularne mapy jak np. SG1 - Las, SG2 - Miasto, SG3 - Góry itd.

Nowe mapy - Mapy tworzone przez ekipę, jeżeli nie macie swojej ulubionej profesjonalnej to, nasze pomysły mogą się spodobać

Mieszane - Mapy zwykłe popularne jak np. Las, Miasto + nasze własne

RPG

Wojny klanów - możliwość zakładania klanów, możliwość kupna budowniczego przez założyciela klanu + wydanie mu poleceń budowy np. baza klanu, karczma, dom strażnika itd, bez szczegółowej fabuły (Po prostu fabuła to wojna między klanami)

Wojna dobra i zła - Dwie strony dobra i zła, szczegółowa fabuła

Creative:

Zwykły - Zwykły creative

Różne tematyki - 4 tematyki budowy: Średniowiecze, Teraźniejszość, Przyszłość, Starożytność

Jak macie pomysł na nowe możliwości danego typu to piszcie.

Czas otwarcia nieznany!

Głosowania do 2012-12-13!!!

PS. Proszę reklamujcie ten temat, bo tym więcej osób teraz będzie głosować, to tym może więcej osób będzie grało na gotowym już i rozgrywka będzie fajniejsza ;)

Po za tym ja nie biorę udziału w głosowaniu, ale moim faworytem jest PvP Mini SG :rolleyes:

Potem robimy pliki, spłaszczamy pluginy i zaczniemy szukać taniego profesjonalnego hostingu.

GŁOSUJCIE W ANKIECIE!

Opublikowano

Zrób dobrego SkyBlocka bez zadań, rywalizacja. ;)

Chociaż taki dobry, otwarty FB to też fajna rzeczy, ale już trochę stary ten FreeBuild.

5465845486.png

Opublikowano

@up Dzięki, wiedziałem, że w ankiecie czegoś zapomniałem ;)

Zagłosuj na skyblock możliwość skyblock'a rywalizacja.

Jak na razie jakoś, idą, idą te głosowania. Mam nadzieję, że dużo osób się zainteresuje tą zapowiedzią.

W końcu tym więcej osób będzie głosować tym więcej pewnie zagra potem ;)

Opublikowano

@up Zagłosuj w ankiecie

@Offtopic: Lol, mój temat ciągle administracja ogląda xD A po za tym czemu nie usuneliście posta OKUR**PIER**LIS?

Opublikowano

Ty nie próbujesz wymyślęc zrobić coś nowego... Wszystkie serwery tego typu istnieją...

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

@refresh

Ty nie próbujesz wymyślęc zrobić coś nowego... Wszystkie serwery tego typu istnieją...

Jeżeli myślisz, że jaki kolwiek serwer RPG wystarczy do miana RPG tylko questy i gildie to się mylisz... tylko takie RPG widziałem

Tak samo nie widziałem żadnego serwera wojny gildii na którym by można było otwierać skrzynie, piece itp. + rozlewanie wody, a nie dało się niszczyć czyjegoś terenu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...