Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z Windows Games LIVE w grze Resident Evil 5 !

harmiderx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ponieważ kiedy włączam grę prosi mnie o zalogowanie się w WGfL wtedy wpisuje email i hasło (mam konto z xbox'a) pobiera profil i kiedy juz pobieranie się skończy prosi mnie o aktualizację .Tutaj zaczyna się problem wciskam "TAK" pobiera aktualizację i gra się minimalizuję włącza się instalator aktualizacji I od razu po chwili się wyłącza , kiedy włącze ją znowu to ponownie prosi mnie o aktualizację !Co robić ?!!! Proszę o pomoc bo chcę pograć z kolegą : D Próbowałem ściągać samodzielnie aktualizacje WGfL ale kiedy ściągam i włączam instalator to od razu pasek przeskakuje na "pełny" I pisze że instalacja przerwana bo wystąpił błąd . Jeszcze raz proszę o pomoc !

Opublikowano

Odinstaluj WG LIVE, przeczyść rejestr (CCleaner) i ponownie zainstaluj ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Jeśli możesz przeczyścić nim rejestr to tak. Bo właśnie o rejestr tu chodzi.

Lub odinstaluj obecny Windows Games LIVE, ściągnij Games For Windows Live 3.4, pobierz i zainstaluj patch 1.0.7.0 ;)

Opublikowano

Nie reaguje.

Próbowałem zainstalować i włączyć games for windows marketplace poza grą.

Jak włączam wyskakuje mi błąd: "Wymagany składnik systemu windows jest wyłączony na tym komputerze. Czy chcesz dowiedzieć się, jak rozwiązać ten problem?

Klikam pokaż pomoc i odsyła mnie do strony microsoft, ale: "You are being redirected to the correct Games for Windows or Xbox support page.

If you are not automatically directed, then click here: Support."

Klikam Support i kolejny błąd: "O nie... To nie powinno się zdarzyć. Wydaje się, że wystąpił błąd w systemie."

Jakieś pomysły?

pewdiepie fan :3

Opublikowano

@Westable: Załóż własny temat.

@Topic: Odinstaluj wszystkie DirectX, przeczyść rejestr CCleaner'em i zainstaluj 9.0.

Opublikowano

@Westable: Załóż własny temat.

@Topic: Odinstaluj wszystkie DirectX, przeczyść rejestr CCleaner'em i zainstaluj 9.0.

Na innych forach piszą że jak odinstaluje directx11 to mi się rozsypie system i nawet nie wiem jak to zrobić .
Opublikowano

1. W Moje Dokumenty / Capcom / RESIDENT EVIL 5 masz plik config.ini. Zmień tam rozdzielczość na 800x600, może pomoże.

2. Zostaw grę na 30min. Miał już ktoś taki problem z RE5 i zostawienie kompa pomogło.

3. Jeśli masz XP'ka, zainstaluj SP3.

Opublikowano

1. W Moje Dokumenty / Capcom / RESIDENT EVIL 5 masz plik config.ini. Zmień tam rozdzielczość na 800x600, może pomoże.

2. Zostaw grę na 30min. Miał już ktoś taki problem z RE5 i zostawienie kompa pomogło.

3. Jeśli masz XP'ka, zainstaluj SP3.

Mam ją zostawić włączoną na tym czarnym ekranie czy jak ?(mam 7 )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...