Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Jak dodać logo do gildi i naprawić je gdy się zepsuje

KolizeR1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś postanowiłem napisać TUTORIAL "Jak dodać logo do gildi i naprawić je gdy się zepsuje".

Na początku musimy odszukać nasz folder z metinem (jeśli macie problemy start>wyszukaj, zaznaczamy "wszystkie lokalizacje", a także "pliki i foldery")

Kiedy znaleźliśmy już folder z naszym metinem szukamy podfolderu "upload"

Teraz możemy wybrać dwie opcje :

1) wyszukujemy obrazek w google'ach (polecam format 240x180 pix.) i ściągamy go na komputer

Kiedy już go mamy, otwieramy go, klikamy prawym przyciskiem myszki i wybieramy opcję "edytuj"

tam musimy zmniejszyć nasz obrazek do rozmiarów 16x12 pix. (oczywiście jakość obrazka mocno się pogorszy)

2) sami tworzymy grafikę i zapisujemy ją jako .jpg, następnie zmniejszamy jej rozmiar do 16x12 pix. (tak jak wyżej)

teraz gotowe logo wklejamy do folderu "upload" i odpalamy grę

Na koniec (już w grze) odpalamy okno gildii (znajomi>w prawym dolnym rogu okno gildii)

klikamy zmianę loga (prawy górny róg) i wybieramy nasz obrazek

teraz juz mamy własne orginalne logo

UWAGA!

ABY ZMIENIAĆ LOGO MUSIMY BYĆ LIDEREM GILDII!!!

Jak naprawić loga gildii?

Odszukujemy nasz folder z metinem (prawdopodobnie nazywa się <NAZWA SERWERA> jeśli nie możecie go znaleźć to klikamy tak start>wyszukaj i wybieramy "wszystkie lokalizacje", a także "pliki i foldery" i szukamy naszego serwera). W folderze z naszym serwerem znajduje się kolejny folder o nazwie "mark". Tam są różne dziwne pliki, należy je usunąć (nie bójcie się, to nie zepsuje wam gry).

Teraz na nowo odpalamy metina i cieszymy się logami gildii

P.S. Czasami zdarza się, że pliki w folderze mark się odnawiają wtedy należy powtórzyć usuwanie plików i dalej cieszyć się logami

Jest to mój pierwszy i nie ostatni poradnik na tym forum

Już biorę się do pisania następnego

Liczę na jakieś plusiki ^^

Kiedyś coś tu będzie.

<333

Opublikowano

Plagiat z

http://www.mpcforum.pl/topic/631579-tutwszystkie-informacje-o-gildii/

Konkretniej punkt 5.

Nie powinien to być już ban? Plagiat to najgorsze co może być przy pisaniu tutoriali.

Opublikowano

Stary , szukałem , nie było nic takiego ! .

Odczep się ode mnie .

Kiedyś coś tu będzie.

<333

Opublikowano

Jak widać w moim poście wyżej,jednak było. Tutoriale piszemy samemu,skopiować każdy potrafi.

Więc dlaczego znalazłem temat,w którym jest Dokładnie TO SAMO co w Twoim?

Opublikowano

Wiem , że piszemy samemu :). Ale szukałem o gildiach , to nic nie było takiego . Albo po prostu nie zauważyłem .

Kiedyś coś tu będzie.

<333

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...