Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gra się wyłacza po zaladowaniu.

PrestoneK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pjona. Mam problem. Przeinstalowalem ostatnio sobie windows'a z 7 na starego XP . Myslalem ze pomoze to jakos w wydannosci w grze , lecz zawiodlem sie . Gra dziala 50 razy gorzej niz wczesniej.

Po wlaczeniu gry zaczyna strasznie się ciąć komputer i zawiesza sie system. po okolo 2 - 3 min wlacza sie i ogolnie jest dobrze do momentu gdy gra się zaczyna. laduje się do 100 % i gra zawiesza sie na amen.

Przed instalacją windowsa XP dzialalo to dobrze i sprawnie.

Sprzet to :

Procek : intela core 2 duo 1.8 ghz w rdzeniu (2x rdzen)

ram : 1gb. -.-

gpu : nvidia 9500 gt 1gb.

Poradzi mi ktos co mam zrobic?

QYUhDIk.png

Opublikowano

To jasne , że zmiejszy wydajność, w7 potrzebuje 2gb ramu, przeinstaluj na windowsa XP albo dokup ram.

Opublikowano

To jasne , że zmiejszy wydajność, w7 potrzebuje 2gb ramu, przeinstaluj na windowsa XP albo dokup ram.

Przeinstalowalem ostatnio sobie windows'a z 7 na starego XP

Przecież właśnie to zrobił...

Zainstalowałeś najnowsze sterowniki do karty graficznego?

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Przepraszam, to się nazywa czytanie ze zrozumieniem..

Możesz trochę poszaleć i użyć "Przywracanie systemu" , ale nie wiem czy to da radę, jeśli przeinstalowywałeś Win.

Opublikowano

A, dodam jeszcze ze przed pobraniem lola windows dobrze chodzil. po wszystkich aktualizacjach wlacza sie okolo 5 minut co jest dziwne.

Aktualizacja wszystkich sterow graficznych jest. jedynie nie mam systemowych .

QYUhDIk.png

Opublikowano

To je wgraj + skan systemu najlepiej Avastem. Wejdź do Lola i napraw pliki (trochę to potrwa).

I na drugi raz, na takim systemie nie instaluje się Windowsa 7, gówno da. Przynajmniej 3 GB.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Win 7 jest dobry tylko na nowe komputery, praktycznie niczym się nie różni z wyjątkiem mniejszej wydajności, zawalających system aktualizajcji i wyglądem.Od siebie polecam xp, gdyż jest to najlepszy system operacyjny.Na xp wydajność wszystkich gier sporo sie podnosi, lecz słyszałem, że nowości (takie jak bt3) już nie działają, ale nawet byś ich na w7 nie odpalił :)

Opublikowano

To je wgraj + skan systemu najlepiej Avastem. Wejdź do Lola i napraw pliki (trochę to potrwa).

I na drugi raz, na takim systemie nie instaluje się Windowsa 7, gówno da. Przynajmniej 3 GB.

Chyba na " takim komputerze", ja posiadałem 1 gb i dawałem grać. Aktualnie mam 1,5gb ramu i starcza mi bez problemu... 2gb ramu na x86 jest wystarczające pod win 7. x64 - 3 gb min.

Co do tematu zainstaluj, aktualne sterowniki itp.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

win 7 mialem 32bitowy i chodzilo to znacznie lepiej niz teraz . Postaram sie wgrac najnowsze aktualizacje oraz dolozyc 1gb ramu moze cos to pomoze.. Ps. sa jakies programy ktore optymalizuja gre ?? Pozdrawiam.

QYUhDIk.png

Opublikowano

win 7 mialem 32bitowy i chodzilo to znacznie lepiej niz teraz . Postaram sie wgrac najnowsze aktualizacje oraz dolozyc 1gb ramu moze cos to pomoze.. Ps. sa jakies programy ktore optymalizuja gre ?? Pozdrawiam.

Gamebooster przykładowo.

Chyba na " takim komputerze", ja posiadałem 1 gb i dawałem grać. Aktualnie mam 1,5gb ramu i starcza mi bez problemu... 2gb ramu na x86 jest wystarczające pod win 7. x64 - 3 gb min.

Co do tematu zainstaluj, aktualne sterowniki itp.

Chodziło mi o system sprzętowy, coś w ten deseń.

ezgif-com-effects.gif

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...