Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizacja & podkręcenie processora . SG Ace 2

Platinum™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę, aby w tym temacie udzielały się osoby brdziej zaawansowane. Wydaje mi się, że można podkręcić processor ace 2 z 800 mhz x2 do 1ghz x2 (jeśli się nie da napisz na dole) Ale czy jak podkręce to to będzie to samo co np. w Samsung galaxy s advance (ma 1ghz x2 czyli tyle ile chcę) Czy podkręcanie jest ryzykowne,trudne ogólnie jak to zrobić?

Jeśli chodzi o aktualizacje to dziwi mnie fakt, że w telefonie wystarczy nacisnąć przycisk aktualizuj. Każdy mówi, że trzeba się bawić w komputery, programy itp. Wypowiedzcie się na ten temat

PS. Jakie jest ryzyko jeśli np. przegrzeje processor, albo wyłączy mi się komputer podczas aktualizacji?

DAJE LIKE x5

Opublikowano

Jak podkręcasz procka to zależy tylko od tego z jakiej jakości krzemu jest zrobiony, jak gorsza to przy z byt dużym oc bez odpowiedniego voltage telefon się zresetuje, gdy robisz testy nie ustawiaj na twardo MHz tylko tak aby po resecie wróciły do stanu pierwotnego. Nie wiem czy na SG A2 jest możliwość podniesienia napięcia na procku, jeśli tak to na "iksdea" powinien być tut z tym związany. Do monitorowania temp. używaj jakiegoś programiku, dużo tego jest, lub po prostu "macaj" telefon czy nie jest zbyt gorący.

Opublikowano

A przypadkiem te telefony nie mają tego samego procesora?

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxyace2/Samsung-Galaxy-Ace-2.html

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxysadvance/

I radzę poczytać posty użytkowników na forum android, w tym temacie: http://forum.android.com.pl/f697/update-25-11-kernel-twrp-v2-2-1-cwm-v5-0-2-6-recovery-bez-zwiae-kszania-licznika-flashowaa-228187/

np.

Nom niestety ale OC musi być możliwe przecież to ten procek co jest w Galaxy S Advanced a tam jest taktowany na 1GHz u nas jest underclocking po prostu. Z tego co się orientuje.

Trzeba dać czas deweloperom to coś wymyślą

PS: Jak ktoś to zainstaluje niech da znać czy wszytko poszło bez problemu.

Aby nowy kernel dał możliwość OC , bo z tego co słyszałem to da się zrobić OC procka ale to nic nie daje na ekranie tylko pokazuje większe MhZ , a tak to jest standard

:)

A to odpowiedni dział?

Opublikowano

Procesory wykonuje się z krzemu..., masz w ogóle ten telefon czy piszesz nie posiadając go? Jeśli go masz to zrobiłeś w ogóle rota, czy nie wiesz co to jest?

Opublikowano

Procesory wykonuje się z krzemu..., masz w ogóle ten telefon czy piszesz nie posiadając go? Jeśli go masz to zrobiłeś w ogóle rota, czy nie wiesz co to jest?

Nie wiem co to jest. Telefonu też jeszcze nie mam. Tak za miesiąc myślę, że już będę miał.Nie będę raczej podkręcał nie potrafie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...