Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Parę Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ; )

Nie dawno zacząłem swoją przygodę z MineCraftem... Założyłem sobie serwer, na którym gram z paroma kumplami. Gram na wersji 1.4.2. Lecz jak to chyba każdy nowy mam parę problemów oraz pytań do was.... Wypiszę w punktach będzie przejrzyściej ; )

1.Co zrobić, aby mieć komendy typu: spwan, set home itd...

2.Czy jest to trudne do zrobienia

3.Coś mi się zbugowało i nie mogę zmieniać pogody za pomocą komendy /weather sunny/stromy - wczesniej mogłem

4.Co trzeba zrobić, abym mógł sobie oznaczyć dom znacznikiem, który zawsze będzie mi pokazywał w jakiej jestem od niego odległości itd...

Jeśli wszystko jest w jakimś temacie to bardzo przepraszam, ale nie mogłem tego znaleźć pewnie dlatego, że nie wiem w ogóle jak to się wszystko nazywa ; ) Z góry dziękuje; 0

Opublikowano

1. Plugin essentials

2. Nie, wystarczy mieć silnik serwera bukkit

3. pewnie gracie na standardowym silniku i to jest powód

4. To jakiś mod od mapy, polecam rei's minimap

Opublikowano

1.Pluginy Essentials, CommandBook, CommandBin

2.Dość proste. Możesz nawet pobrać gotową paczke z plikami ;>

3.Musisz mieć admina/op'a

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zawsze możesz mieć świat na swoim komputerze. Wystarczy folder world skopiować na pulpit (przy użyciu programu do FTP, np. FileZilla).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...