Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 Windowsy XP na tym samym dysku.Pomocy !

aday1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj wieczorem instalowałem od nowa system windows, lecz po sformatowaniu (teraz) gdy włączam komputer pojawia się ekran na którym muszę wybrać który chcę otworzyć.

Jak mam usunąć jeden z systemów skoro znajdują się na jednym dysku (D)? Znalazłem folder WINDOWS oraz WINDOWS.0, może usunąć ten drugi?

Chodzi mi o drogę naprawy bez formatowania dysków, ponieważ mam ważne rzeczy na nich.

Liczę na szybką odpowiedź, z góry dzięki!

Pozdrawiam aday1997

Zmieniłem upodobania... Pomogłem ? - Lubię To !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Mam pytanie - w jaki sposób formatowałeś komputer(dysk) jeśli teraz masz na nim jakieś dane ?

/gif

Opublikowano

Mam pytanie - w jaki sposób formatowałeś komputer(dysk) jeśli teraz masz na nim jakieś dane ?

W systemie brakowało jakiegoś pliku więc zaznaczyłem partycję D ( tam gdzie miałem windowsa) i nacisnąłem "instaluj", nie formatowałem.

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Gość patrykkos
Opublikowano

I w taki sposób zainstalowałeś 2 windows na tym samym dysku nie formatując poprzedniego ;)

Teraz musisz sformatować dysk i zainstalować 1 windows... :D

Opublikowano

Nie mogę poprostu usunąć tego WINDOWS.0 ? :)

Opublikowano

Co do usunięcia Windows.0 nie jestem przekonany (nie żebym zgrywał eksperta czy coś) ale mógłbyś odpalić jakiś system z płytki np. Puppy Linux , zgrać twoje ważne dane na inny dysk i wtedy walnąć formata + instalować system od nowa.

/gif

Opublikowano

Co do usunięcia Windows.0 nie jestem przekonany (nie żebym zgrywał eksperta czy coś) ale mógłbyś odpalić jakiś system z płytki np. Puppy Linux , zgrać twoje ważne dane na inny dysk i wtedy walnąć formata + instalować system od nowa.

Czyli mogę przegrać to co chcę np. na dysk C i walnąć formata dysku D ?

Dobry pomysł B)

Opublikowano

Nom - wg. mnie najlepsze rozwiązanie. Tylko przypadkiem nie sformatuj całego dysku XDDDDDD - formatuj tylko partycje z windowsem.

/gif

Opublikowano

nie zainstalowałeś windowsa na drugim dysku, jest na tym samym co poprzedni w katalogu WINDOWS.0

normalnie zainstaluj na C i potem przekopiuj pliki ze starego systemu na D

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...