Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolega z depresja, jak zmienic jego nastawoenie do zycia?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mianowicie mam problem,

Tak, czasami lubie porobic glupie tematy ale TO NIE TROLLING! -.-

posiadam kolege. Dobrze rysuje (jestem w plastyku) i dobrze wyglada, ale jest strasznie pesymistyczny. Miema napady czegos na ksztalt depresjii, siada zmarkotnialy i nic sie nie odzywa. Kiedy bylismy sami, i gadalismy na powaznie, to mi powiedzial ze on tak mysli, bo mysli do przezycia w tym swiecie trzeba sie juz hartowac na wstepie a nastepnie zastrzegl tylko zebym ja- optymista- nie zmienial swego nastawienia pod wplywem jego glupich mysli. czesto jest wesoly i serdeczny, ale i tak mam wrazenie ze ciagle w tle pracuje mu machina mowiaca "zycie jest do d...y"..

Przeraza mnie jego nastawieniee zwlaszcza ze mamy po 14 lat. Chcialbym mu odbudowac jakos system wartosci, zoptymizowac, moze nie zeby zmienil podejscie do zycia, ale aby przestal mlocic ze jest do niczego. Depreche poglebia mu to, ze dziewczyny skacza do mnie i innego facia a jego lekko ignoruja..

POMOCY!!!

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

kup mu gumową dziewczyne.

a tak serio:

Przeraza mnie jego nastawieniee zwlaszcza ze mamy po 14 lat.

koniec świata, w wieku 14 lat hormony tak szaleją że to możliwe,przejdzie mu.

Opublikowano

Do psychologa/przychiatry

Ludzie idioci wieza w ten koniec 21 grudnia, Ci majowie mieli wiecznie robic ten kalendarz? Pewnie jakas wojna zaczela sie i nie robili -. -

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Hahah wojak swoj chlop : P

@topic

on nie ma depresji, wy dojzewacie cepy, dopiero włoski wam rosna i hu* stają. ;)

Opublikowano

Wychowawczyni albo pedagog w szkole powiedz.

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

Ty to masz kurwa problemy, dziewczyna kolegi tyje, kolega ma depresje, mamy po 14 lat... Kurwa człowieku, nie wpierdalaj się komuś w życie, to jego wybór co robi, jak się odżywia, co ćpie, łorewa.

Gadasz o odbudowywaniu systemu wartości, a czym dla ciebie jest ten system wartości? Z twoich wypowiedzi na forum wnioskuję że twój system wartości polega na tym żeby cały czas komuś pomagać, wpierdalać mu się w jego prywatne sprawy i opisywać to wszystko na pełnym gimbusów forum. Może chłopak ma trudny okres w życiu, tego ot tak nie naprawisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...