Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie można kupić profesionalny silnik gry via ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma raczej więcej takich stron.

Jeśli masz pieniądze to najlepiej zlecić komuś napisanie silnika - czy będzie profesjonalny i dopracowany to:

1) zależy od kogo kupisz - bo widziałem wiele osób, które twierdzą iż robią skrypty na zlecenie a ich poziom wiedzy jest niestety mały czasem aż bardzo mały

2) wszystko zależy ile masz kasy

3) zależy co masz na myśli pisząc profesjonalny i dopracowany ;)

najlepiej samemu się pobawić i stworzyć swój silnik.

Opublikowano

Kiedyś widziałem angielską strone gdzie były dość ciekawe silniki jednak nie pamietam adresu.

Mam ok 500-600zł. Więc podajcie stronki lub ludzi którzy sprzedają swój dopracowany silnik.

Opublikowano

Poszukaj na allegro

Nie wiem jak z cenami ale napewno za 500 zl dostaniesz dopracowany silnik z bajerami ale musisz zamowic u kogos kto sie na tym zna ;)

@3xUP

Napiszgre.pl

Innfac.pl

Jest jeszcze wiecej ale niektore to kaprys kilku/kilkunastu tygodni wiec nie warto podawac :)

Opublikowano

Jak kupię na zamówienie silnik to raczej 500zł nie wystarczy, na allegro nic nie ma

nikt nie ma pomysłów? gdzie sa takie strony, a może ktoś sprzedaje?

Specjalista
Opublikowano

zaraz popatrzę coś na allegro, nie możliwe, że nic nie ma :)

http://allegro.pl/skrypt-gry-przegladarkowej-strategicznej-promocja-i2821302294.html

- nie profesionalne

http://allegro.pl/gra-rpg-przegladarkowa-2612059-wyswietlen-31min-sr-i2801863078.html

Specjalista
Opublikowano

No wiesz, ale jak tam autor piszę, że generowane zyski 1-2K miesięcznie, to by Ci się dość szybko zwróciło ):

A tak specialnie to nic nie ma, niestey :)

Opublikowano

No wiesz, ale jak tam autor piszę, że generowane zyski 1-2K miesięcznie, to by Ci się dość szybko zwróciło ):

Zyski są generowane tylko wtedy gdy gra jest dobrze wypromowana, sam silnik nie wystarczy do generowania zysków.

Jeśli chodzi o kupienie dobrego silnika za 500 zł, to wydałbym tą kasę na jakieś kursy PHP czy coś. Albo zlecił komuś który tanio zrobi :D

Opublikowano

Ale gra za 5 tys a skrypty z gvw porazka... -,-

Znajdz dobrego i taniego programiste i zlec mu napisanie gry to jedyne wyjscie :D

Opublikowano

A tak specialnie to nic nie ma, niestey :)

Żeby zarobić to trzeba wszystko stworzyć samodzielenie, a w tej grze uzywane sa loga, nazwy nalezace do Rowling i WarnerBros ;)

Po za tym ta gra jest kiepsko zrobiona, pomieszanie jakiegoś battleknighta i innych tego typu gier z gra tekstowa - wygląda jak zlepek kilku silnikow w calosc, ze zmieniana fabula.

Gra o Harrym Potterze powinna być klimatyczna, a z samych screenów i opisu wygląda na zwykla gre typu battleknight/bitefight.

- misja -> losowanie moba -> walka

- praca -> 10h -> 100 golda.

Nie widziałem kodu, ale jak na moje to nie jest to jakoś zajebiscie napisane, jesli autor nie potrafi napisac funkcji ktora normalna liczbe złota zamieni w Galeon/Sykl/Knut.

Chyba, że takie były założenia, to sory. Sam pisze gre o Potterze i odrzuciłem takie pomysły, bo gdybym ja grał w tą gre to by mnie to odpychało - nie wiem jak innych.

@topic:

wątpie aby ktoś sprzedał silnik, dobrze napisany za mniej niz 500 zł. mam na mysli napisany obiektowo + smarty, pdo, dobrze zaprojektowana baza itd.

za mniej sie nie oplaca kupowac, bo bedziesz musial go pewnie poprawiac - albo bedzie czegos brakowac, albo bedzie dziurwy.

ale i tak jestem zdania zeby uczyc sie php i mysql i samemu napisac silnik - nauka i pisanie pożera mase czasu, ale raczej warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...