Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Noobki

sweetgrove12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien mocny problem. Gram w lola już ponad pół roku, wszystko było świetnie, do pewnego momentu.Od ok. 25 lvla BEZ przerwy pojawiają mi się jakieś ruskie, debile, trolle, feederzy itp, lecz nie w tym problem. Może mi ktoś powiedzieć jak powinien grać doświadczony gracz, ponieważ ostatnio mi za cholere nie wychodzi gra. W 20 minucie mam ok 80-100 creepow, a w ok 40 z 150-200(tylko udane mecze bez noobow ). Może mi ktoś wymienić na czym polega profesjonalna gra?

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Oddawanie killi adc, wspieranie teamu, nigdy nie klikanie surrender, musisz posiadac umiejetnosc analizy, nie wkurzaj sie na nich, pisz gj sory etc., uczestniczysz w tf, robisz dragony, komunikujesz sie z teamem, mowisz ze dacie rade wygrac i bedzie dobrze, piszesz wszystko co maja robic.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

@2Up

Tak, kolega nie umie jeszcze sprawnie zabijać minionów i będzie grał rankedy gdzie tym bardziej się nie nauczy grać good for u!

@Top

Najważniejsza cierpliwość, fajnie by było jakbyś pooglądał sobie streamy czy to polskich graczy czy też zagranicznych, fajnie można zobaczyć jak grają daną postacią jak farmią, ja dzięki temu nauczyłem się robić wiedźmy przez co mam te 60+ więcej minionów w grze, wardować mapę, jeżeli grasz na topie/midzie zawsze warduj, pomaga to strasznie Tobie i teamowi, nawet w mid/late kupuj wardy jak masz sloty, support nie zawsze wyrabia, a co tobie z "2 minionów"/

Staraj się udzielać uwag teamowi jak wiesz lepiej, ale nie spinać, staraj się z teamem zgarniać dragony i nie oddawaj Barona,

Nie obrażaj innych a sam nie będziesz obrażany.

Opublikowano

"Gram w lola już ponad pół roku" i dopiero 25 lv ? o.O

// Do tematu .

Nawet na rankedach się trafiają .

Nic na to nei poradzisz.

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Szczerze, to w okolicach 20 i wczesnego 30 poziomu, również miałem dość duże stężenie ragerów itp, ale często było to również wywołane moim złym nastawieniem.

1. Nie należy płakać o Steale killi - chyba, że to support, to wtedy tak, jeżeli zrobił to konkretnie z premedytacją. Kill i asysta to około 100 złota więcej dla drużyny (czasem jest to koszt złożenia itemku). A jeśli jesteś sfeedowany to oddawaj kille jeśli możesz - ale bez przesady - jesli snowballujesz to wykorzystuj to.

2. Twoi carry są najważniejsi - starasz się oddawać kille dla AP i AD.

3.Graj łatwymi postaciami, postaciami bez skillshotów i z łatwą i przyjemną farmą - Morde i Vlad to dobre przykłady - jak mordą nie będziesz umiał farmić to sorry

4.Oglądaj streamy i oglądaj streamy. Polecam HotshotGG jeśli interesuje Cię Top, APhroomo jeśli myślisz o ADC, Shushei jeśli chciałbyś mida.

5.Co do jungli to polecam Stonewall008 na youtube

6.Czytaj poradniki na temat postaci i ogólnie gry - taka praca domowa.

7.Rozpisz sobie build postaci w wolnej chwili na kartce - koszt itp. Podchodź do rzeczy strategicznie.

8.Buduj się pod przeciwnika i pod team. Sfeedowany wrogi AP carry? M resy. Dużo AD u wroga? Kolczasta. Teamowi słabo idzie? Itemki z aurą.

9.Staraj się pisać jak najmniej. Na obelgi nie reaguj i buduj pozytywną atmosferę w drużynie (np. jak gram Tariciem to spamuję troszkę GEMS GEMS GEMS ;) )

10. Nie zniechęcaj się - każdemu zdarzy się zły mecz czy loose strike.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...