Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Bogowie 5500

Kizumi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zobaczyć wasze opinię jakiego boga najbardziej opłaca się kupić za 5,5k. Chciałem kupić Zeusa, ale jeszcze się zastanawiam więc proszę o wasze opinie ( podać + i - postaci ).Dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

polecam ci zeus. + Bo ma zabójcze 3 i 4 skill czemu ? bo jak założysz 3 ładunki (na arenie) to możesz walnąc około 600 a z ulti po 200-500 leci z hita

-NIe ma zadużo obrony lepszy fizyczny cie rozwali

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Mamy Ci wypisywać plusy i minusy prawie 30 postaci... ??

Każda postać jest dobra pod jakimś względem. Zdecyduj czy chcesz migicala/physicala/tanka/supporta . Wtedy już będzie prościej.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Ja Ci polecam Anhura. Dlaczego? Ponieważ ma bardzo dobry system ucieczki, stun'a (oczywiście jeżeli trawisz), gdy dasz dobry build to z jednego hita wyrywa po 600 oraz ma ulti do dobijania :D

l9WHU.png

Opublikowano

Jeśli grasz na ARENIE to Hebo też rządzi. Dobry build i z 1 i 3 skilla może walnąc 500+ a z ulti 900+.2 skill nadaje się do ucieczki lub do spowolnienia kogoś :)

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

jesli ogarniasz dobrze smite to polecił bym ci arachne jak masz dobrego bulida to jestes niepokonany. przynajmniej ja tak mam . przyciągam ultem nakładam 2 trutki daje slowa i skacze na plecy wysysając hp i na koniec z 2 hity i masz fraga :) ale trzeba sie nia nauczyć grać jak mówiłem.

Opublikowano

Jak najbardziej Lokie. Postać na Arenie jest strasznie mocna, według mnie przesadzona, więc zabawa z tym bogiem jest przednia. Co do zwykłej rozrywki też nie ma co narzekać, przyjemnie się gra;).

Opublikowano

Loki to straszny papier i na pewno prędko gry nim nie ogarniesz, no chyba że na mapie Domination, czając się w uliczkach.

Myślę, że jednak chodzi ci bardziej o typowy Conquest, tutaj polecam:

a) Bakasura - po pierwsze jest w rotacji, więc możesz go wypróbować, po drugie jest OP, rozkłada na kilka hitów, jednak strzeż się niektórych combo-lane, np. Anhur + Zeus(szybkie nafaszerowanie ładunkami, 2s stun, + ult Ahura na dobitkę)

B) Odin - można go robić pod ad/tanka, ładny pasyw dodający fizyczną obronkę, skok niezbędny do escape, klatka + slow działająca z niektórymi postaciami jako blokada(np. Zeus, Cupid), szybkie zbieranie buffów. Postać po prostu miodzio, oczywiście strzeż się niektórych bogów np. Anubis.

Postacie niepolecane:

a) Arachne - najtrudniejsza do ogarnięcia w SMITE! 1v1 robi miazgę to fakt, ale 2v2 wypada o wiele gorzej, zresztą w late-game musi być dobrze skryta i niczym prawdziwy pająk czekać na pojedynczą ofiarę, aż wpadnie w sidła. W teamfighcie ginie jako pierwsza, ze względu na jej "żółwiowy mechanizm", czyli brak dash/skok, wszyscy się na niej koncentrują...

B) Thor - prawdziwe oczko w głowie twórców, dostał już tyle ulepszeń, że teraz każdy jego skill jest super-wypier w kosmos, jeszcze tylko brakuje zasięgu ulti jak Panthenona w LoL'u. Ale mimo wszystko już na niego gracze narzekają, w każdym conquescie jest banowany i szykuje się nerf, nie polecam go do czasu, bo nie wiem co mu osłabią...

Opublikowano
szykuje się nerf, nie polecam go do czasu, bo nie wiem co mu osłabią...

Wiele zrobić nie mogą, wydaje mi się, że ściana straci obrażenia i krótszy stun będzie. Cd skilli być może także się zwiększy

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Byście mi mogli podać dobrego ad na conquest? Może być walka dystansowa jak i wręcz + jakiś build i taktykę ( jakby wam się chciało) Dzieki pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...