Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot do need for speed world kilka problemów.

Morrow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem początkującym w Autoit (swoją przygodę rozpocząłem wczoraj) I mam kilka problemów z moim botem.

Kod chwilowo wygląda tak:

#Include <imagesearch.au3>

$X = 0
$Y = 0

sleep(2000)
$Search = _ImageSearch('accept.png', 0, $X, $Y, 0)
If $Search = 1 Then
MouseMove($X, $Y,10)
MouseClick("Left")
EndIf
Send("{F5}")

1.Chciał bym żeby bot uruchamiał się poprzez kliknięcie klawiszu insert napisałem to tak HotKeySet("{INSERT}", 'START') jednak to nie działa bo bot automatycznie sam się zamyka, więc dodałem takie cos

While 1
sleep(100)
WEnd

Bot już się nie zamykał ale także nic nie robił. Dlatego usunąłem HotKeySet i While 1 i dodałem sleep(2000) żeby chociaż zdążyć wejsc do gry. To już działało i bot akceptował zaproszenie tylko wtedy jak już to zaproszenie było wyswietlone, jesli miał czekać chociaż 2sec to sie wyłączył. Chcę żeby czekał na to zaproszenie bez końca.

Moim 2 problemem jest to że nie wiem jak zrobić żeby po

If $Search = 1 Then
MouseMove($X, $Y,10)
MouseClick("Left")
EndIf

Wykonało się to Send("{F5}") aktualnie bot nie zobaczy zaproszenia i automatycznie klika f5. A chcę żeby po wykonaniu If $Search wykonał Send("{F5}"). Proszę o pomoc.

Opublikowano

Nie dałeś tego co ma wykonywać twój bot do funkcji, skąd bot ma wiedzieć o co Ci chodzi z tym "start"? :)

Gotowe rozwiązanie, sprawdź sobie:

#Include <imagesearch.au3>
$X = 0
$Y = 0
HotKeySet("{F1}", 'Pauza')
HotKeySet("{INSERT}", 'Bot')
HotKeySet("{ESC}", 'Koniec')
Pauza()

Func Pauza()
While 1
Sleep(150)
WEnd
EndFunc

Func Bot()
While 1
sleep(1000)
If $Search = 1 Then
MouseMove($X, $Y, 10); <== mouse move nie jest potrzebne, możesz x i y wpisać w mouseclick po przecinku czyli: MouseClick("Left", $X, $Y)
MouseClick("Left")
Send("{F5}")
EndIf
WEnd
EndFunc

Func Koniec() ; wyjscie
Exit
EndFunc

Opublikowano

Dzięki już wszystko działa pięknie i mogę już prawie zacząć pisać dalszą część bota gdy rozwiążę problem że po akceptacji nie klika F5. Bardzo proszę o pomoc. Problem rozwiązany dodałem sleep(1000)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...