Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Autobot

Hosii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , to mój pierwszy post na forum , więc proszę o wyrozumiałość. Zobaczyłem parę tutków na temat Autoit no i pomyślałem sobie jakie to proste zrobic coś, żeby coś innego działało automatycznie . Fajnie pomyślałem i zacząłem próbę . Nie miałem nigdy do czynienia z tego typu programowaniem ale myslałem co tam spróbuję co mi szkodzi . Za cel obrałem sobie grę Shaiya jako , że mam tam konto . Zrobiłem nową postać i ..... zrobiłem mały kod na początek :

Sleep(3000)

Send("{SPACE}")

Chciałem żeby postać podskoczyła . Cóż myslę... pięknie i robię start temu czemuś . Jakie było moje zdziwienie gdy nic się nie zdażyło na ekranie . No myślę sobie pewnie ja coś pochrzaniłem więc próbuję dalej

Sleep(3000)

MouseClick("left", 398,267)

MouseClick("left", 398,267)

No cóż moze teraz kliknie na przycisk i znowu nic . Nie wiem jak sobie z tym poradzić . Nie zaczynam od kosmosu więc wydaje się to proste ale nie wiem co robić bo może muszę jakąś bibliotekę wczytać czy coś ?

Może ktoś podpowiedzieć , pomóc? Z góry dzięki . Jeśli temat już był a nie znalazłem to sorki jestem przed śniedaniem i ciężko się skupić na szukaniu :)))

Pozdrawiam

P.S. Nie dodałem , że jak działa edytor to te funkcje działają i wszystko jest ok. Nie działa tylko w grze( jak na razie tylko )

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi ale mnie zastanawia jedno skoro gra to jest maska ekranu a klikanie jest aspektem gry to musi się dać jakoś przebić . Przecież normalnie przyciski działają a nawet widziałem jakiegoś bota ( znaczy na youtubie ) , który klikał na te ikonki . Może to nie w tym języku trzeba robić bo gra ma zablokowane skrypty . Może w Assemblerze czy tam jakimś innym . Nie za bardzo jestem w programowaniu sprawny znam tylko troszkę Delphi i VB.NET ale może ktoś mam większą wiedzę i umiejętności bo moje to nawet słabymi bym nie nazwał a chciałem sobie popróbować i czegoś się nauczyć przy okazji . Jeśli ktoś poświęciłby temu chociaż odrobinkę czasu to bardzo bym się ucieszył z takiej pomocy . Ja nie chcę dużo :)) tylko troszeczkę resztę będę sam próbował . Z Chat Engine wiem , że w grze każdy element ma przypisany kod HEX i na pewno da się przez niego coś wykonać tyle że ja nie wiem jak podejrzeć co jest czym w grze . Co prawda podmiana złota jaką można znaleźć w necie na Shaiyi nie działa i słusznie(sprawdzanie jest po stronie serwera więc na lokalnej maszynie sobie mogę ... ) No nic jakby się komuś udało coś pomóc to byłoby fajnie . Z góry dzięki za wszystkie posty coś wnoszące do tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...