Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pomocy komputer muli po starcie!

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurwa mać (nie do autora) co wy mu piszecie, jak nic się nie znacie!

Kurwa mać x2 - do autora - jest dział komputery!!!

Zapewne coś w środku jebnęło. Albo dysk, albo procesor. Sprawdź w trybie awaryjnym temperatury, np. programem SpeedFAN.

@down

Nie napisałem że ktokolwiek jest najebany. Zmień dilera. Bo ty wiesz. Jak musi w trybie awaryjnym ruszać... Poza tym żeby całkowicie zmulić komputer poprzez autostartowe programy potrzebny by był wirus. Najlepiej zrób logi programem OTL i wstaw to do działu Komputery, to nie będzie kłótni tylko jakiś TrueFaith pomoże (on zna tego OTL'a dobrze).

@GreatWhite. Właśnie dlatego piszę, żebyś dał to do działu komputery, bo tutaj pseudoznawcy, wyznawcy CCleanera będą ci kity cisnąć.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ty jesteś chyba pojebany, szkody w kompie na dysku szuka w telewizorze...

Nic w środku nie mogło jebnąć, bo komp muli przez w chuj dożo zainstalowanych programów z autostartem.

Opublikowano

Przede wszystkim optymalizacja usług(szukaj poradników na necie) później programy typu GG, Skype (uruchamiające się po starcie) też wyłączasz (niby bez różnicy a klikając w ikonkę odpalą się szybciej)

@EDIT

Odpal też msconfig przejdź do zakładki Rozruch, Opcje zaawansowane, zaznaczasz Liczba Procesorów i wybierasz największą liczbę jaką tam możesz.

@EDIT2

Nie zauważyłem tego o diodzie. Nikt się wcześniej nie domyślił że dysk pada ?

Opublikowano

Sprawdź dysk pod kątem błędów tym programem:

http://www.dobreprogramy.pl/HD-Tune,Program,Windows,12177.html

Lub tym:

http://www.cdrinfo.pl/download/7273183609

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jak świeci cały czas dioda na czerwono to powoduje lagi prawdopodobnie pada Ci dysk

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Opublikowano

Podobno można odratować.

Przeczytaj ten artykuł/poradnik, dokładnie te same objawy.\

http://www.vista.pl/artykuly/13827_masz_na_dysku_uszkodzone_sektory_dysk_umiera_bardzo_mozliwe_ze_nie_.html

dysk do pewnego momentu działa prawidłowo, ale gdy pojawiają się problemy z odczytem w najlepszym wypadku system ładuje się zauważalnie wolniej, podczas pracy pojawiają się chwilowe przestoje a w czasie tych ?spowolnień? dioda twardego dysku świeci ciągłym światłem lub błyska regularnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...