Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Strona Metin2 Pytanko ;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam Do Was Małe pytanko ze str. metin2 a wiec jak np. Mamy Wymiar Wladcow i co zrobic by czas pokonany zapamietywal sie na stronie?

Opublikowano

Witaj pewnie mnie kojarzysz xYOSHIx ;d Jest to banalnie proste do zrobienia. Powiem Ci jak ja to robie. Otóż tworzysz quest z minimum 2 state tak by po pierwszym kliknięciu na npc 1 state zostało zakończone a w nim dajesz jakiś tam setqf np setqf("bossrun",10000) tym kończysz pierwsze state w queście. W kolejnym state robisz już dalszą część właściwą a na końcu gdy quest podaje wynik w sekundach porównujesz ten wynik do state "bossrun" jeżeli wynik jest mniejszy a na pewno będzie bo 10000(wartość z state) będzie większym wynikiem niż czas w sec, quest wyśle zapytanie do bazy danych aby zapisać nick oraz czas. Z tabeli już łatwo odczytać wartości do postaci rankingu na str. Trzeba to oczywiście dobrze zbudować aby wynik w bazie sie aktualizował, a nie nadpisywał do bazy tak że będzie 100 nicków z róznymi czasami jeżeli zostanie poprawiony. Napisz do mnie na pw dam gotowego questa. No chyba że ktoś zna prostszy sposób niech się wypowie ;d bynajmniej mój działa i się sprawdza.

Następnym razem pytania zadawaj w dziale Tworzenie serwerów prywatnych bo nie ten dział.

791f747188ac8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...