Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Borland C++] Jak robić dynamiczne przejscie do kolejnej pozycji.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przypuśćmy że mamy główne okno, i mamy button [NEXT]. Na głównym oknie napisane jest "TEST" jak klikniemy na [NEXT] - pojawia się nam tekst " TEST2 " znów klikamy i jest napisane "KONIEC". Myślę, że osoby zajmujące się c++ lub które mają trochę pojęcia o Borland c++ będą w stanie odpowiedzieć na moje pytanie.

Oraz drugie pytanie. Mam skrypt na datę, że pokazuje mi aktualną datę, no i chciałbym że ona by pokazywała mi się w Label lub w dowolnym atrybucie tak aby startowała razem z programem. Potrafię wykonać tylko do momentu że po kliknięciu pojawia mi się data, ale nie wiem jak zrobić aby startował mi program z datą :(

Proszę o pomoc.

Opublikowano

1. Nie wiem, o co Ci chodzi. Po kliknięciu w button ma zmienić CI nazwę okna z Test na Test2 czy ma otworzyć nowe okno o nazwie Test2??

2. Daj kod na aktualną datę w Events Forma, na którym mam Label w Evencie OnActive.

Średnio ogarniam Bulidera ale jak chcesz pomocy pisz na GG pomogę to co umiem(GG w profilu).

Opublikowano

opcja 1:

zrób sobie tablice stringów "test,"test2","test3" i jakiś pseudo-iterator np w byte czy short do trzymania indexa i przy każdym kliknieciu daj index++; a potem ładowanie stringa z tabeli o danym indexie do buttona

opcja 2:

sama zmienna do trzymania numerka a potem łącz ciągi "test" + parasowany do stringa numerek i oczywiscie index++;

Jeśli nie rozumiesz co napisałem i oczekujesz gotowca to wróć do kursów o c++ bo to są raczej podstawy myślenia programistycznie.

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...