Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić żeby po wyświetleniu okienka wykonala się funkcja.

Morrow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciał bym napisać bota do gry need for speed world. Konkretnie chodzi mi o to że jak ktoś wyśle mi ktoś zaproszenie to bot je automatycznie akceptuje. Zrobiłem to za pomocą sleep, MousMove i MouseClick, ale nie zawsze to wychodzi (albo bot nie zdąży zaakcpetować zaproszenia lub ktoś nie zdąży wysłać zaproszenia). Proszę o pomoc.

Opublikowano

Zrobiłem za pomocą imagesearch tylko nie wykrywa tego screena.

#Include <imagesearch.au3>

$X = 0
$Y = 0

$Search = _ImageSearch('accept.bmp', 0, $X, $Y, 0)
    If $Search = 1 Then
        MouseMove($X,$Y,10)
    EndIf

A tutaj screen acceptd.png Tylko jak zapisuje w bmp to mi go rozmazuje, nie wiem w czym mogę to zapisać.

Opublikowano

Spróbuj użyć screena w formacie .jpg, bo .bmp chyba nie działało. Upewnij się również czy nie zaznaczyłeś kawałka tła, które się może zmieniać.

obraz24.png

Opublikowano

Teraz tylko na tym screenie działa jednak nie działa w grze. Tak wygląda to w grze dsadsadsap.png

A tak wygląda screen

acceptb.jpg

Juz chyba wiem co zorbie z tym problemem, jako screena dam cale okienko z zaproszeniem do wyścigu,a po

If $Search = 1 Then Dam MouseMove(Pozycja przycisku akceptuj) Ale to jutro bo dzisiaj mi się nie chce ;p

Zrobiłem tak jak mówiłem i nadal nie działa w grze.. działa tylko na screenie proszę o pomoc.

Już wszystko działa zapisałem screena w png.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...