Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Romy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, chciałbym wgrać nowego roma najlepiej ICS. I chciałbym się zapytać co jest potrzebne do wgrania romu. Jestem w tym całkiem zielony. Oraz jak zrobić bacup (jakim programem itp.) Znalazłem taki rom http://forum.xda-dev...d.php?t=1539378 dobry by był? Widzę że tam trzeba wgrać go za pomocą recorvery CVM a to akurat umiem. Nie chce zepsuć telefonu :C

Telefon:

Samsung Galaxy Young GT-S5360 Android 2.3.6 Arm v6 ZROOTOWANY.

Pozdrawiam

Opublikowano

a na czym to polega?

znalazłem coś takiego

"Bootloader odblokowuje się podczas robienia root'a i s-off więc, albo odblokowałeś go podczas tego procesu, ale nie byłeś nawet tego świadomy, albo twój telefon nie miał zablokowanego bootloadera."

Jak można sprawdzić czy bootloader jest odblokowany?

Opublikowano

Lepiej ni kombinować ;). Ja nawet na Neo V siedzę aktualnie na Codename 8, czyli ROMIE opartym na oficjalnym androidzie GingerBread 2.3.4 ;). Jak zrobiłem aktualizację do ICS i wgrałem kernel od NightElfa, to nadal system "klatkował" ;/.

Weź sobie jakiś odchudzony GB, na pewno nie pożałujesz decyzji ;). A w razie czego zmienisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...