Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer założony ale co dalej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie założyłem serwer minecraft survival i wgrałem pluginy na hostingu CraftServe.

-Lockette

-Essentials*Anti build*Protect*Spawn (Wykasować niepotrzebny jakiś ?.)

-WorldEdit

-RocketBoots ( da się komuś dać tą umiejętność czy tylko sobie można dawać ?)

-Nie moge zainstalować OTHER DROPS ! SILNIK KTÓRY POSIADAM TO CraftBukkit-BETA 1.4.5-R0.2

Czy przy tylu pluginach nie będzie lagów ? jutro odpale serwer testowy. dla wszystkich na MPC

@edit------ Jest jakiś plugin na rejestracje logowanie i zmiane hasła ?!?! jak jest to podajcie. i jak pisać na kolorowo na tabliczkach

+ potrzebuje plugin dający życie.

Opublikowano

Tak jest taki plugin... AuthMe albo xAuth, co wolisz.

Nie będzie lagów, to prawie nic, ale tak naprawdę nie masz podstawowych pluginów budujących cały serwer.

Opublikowano

Polecam pliki jakichś naszych użytkowników. Ja przestałęm updateować moje na wersji 1.2.5 ale jeżeli bardzo chcesz mogę dać ci wstawkę z plików na moim serwerze.

Opublikowano

Jak zabierasz sie za serwer to radzilabym troche poczytac o pluginach, zaczynajac od World Edita. Przy tylu pluginach raczej lagow nie bedzie, ale to wszystko zalezy od maszyny na jakiej stoi serwer. Jak chcesz pisac koloro to piszesz "&(numer koloru)(tekst)".

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Dobra poradziłem sobie.

Znacie jakiś plugin na *Anty Zapalniczke że może ją tylko admin używać*Anty TNT*Anty Creeper"

I jak sie nazywa plugin na dawanie rang i na to że nie można niszczyć bloków w danym obrębie ani sie tam bić i na sprawdzanie kto ostatnio używał danego bloku lub go zbudował

Opublikowano

to trzeba chyba w world edit'cie jeszli masz najnowszego to anty crepper i zaplaniczka same beda zablokowane a zeby nie mozna bylo zniszczyc musisz miec plugin world edit i guard jak masz to sikierka zaznaczasz teren gdzie ma byc tak zywany cub a rangi to permissions eX ale z tym se nie poradzisz jesli masz gg skype to podaj pomoge

ci ale za 10zl bo sam se kolego nie poradzisz jak nawet pluginow nie ogarniasz...

dam i rade ni postawiaj serwa jak nie umisz pluginow najpierw zapoznaj sie z pluginami ważnymi takimi jak world edit i world guard permissionsEX essentials.....

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Za 10 zł to mnie możesz cmoknąć poradze sobie bez twojej pomocy.

Wpisujesz komende //wand dostajesz drewnianą siekierę i zaznaczasz lewym przyciskiem myszy 1 punkt, który chcesz usunąć i potem zaznaczasz 2 punkt prawym przyciskiem myszy dokąd ma to usunąć i jak to zaznaczysz wpisujesz //set 0, a jak coś nie wypali to potem wpisz //undo to cofnie to.
Opublikowano

omg serwer komus oddaj i poszperaj na mpc o serwerach world guard - jest do dawania cuba. permissions - jest do dawania rang. permissionsex - jest do dawania rang podczas gry. Anty TnT - plugin na to ze nie mozna uzywac tnt. Anty Creeper - creeper nie wybucha

P.S Anty TnT dziala nie tylko na to ze tnt nie wybucha ogien sie nie rozprzestrzenia albo nie da sie go postawic zalezy jak ustawisz

2435676187.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...