Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Harry Potter Project

Xaradus123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbyt ambitne jak dla amatora. Nie wypali. Chyba że wiesz co to ciężka praca i poświęcenie.

Opublikowano

Serwer "Harry Potter" już jest. HPSPL, poszukaj w google. Po co drugi taki? No nic, pomyśl i zmień swoje myśli.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Serwer "Harry Potter" już jest. HPSPL, poszukaj w google. Po co drugi taki? No nic, pomyśl i zmień swoje myśli.

Może właśnie dlatego , że jest tylko 1 ? A ten może być o wiele ciekawszy :) ?

I trzeba mu takich ludzi jak ty :D Let'sPlay,php,html .

1e448722.png

Opublikowano

napisz co by się robilo na tym serwerze

Na serwie wcielało by się w czarodzieja trzeba by było zacząć od przejściu testu na przydzielenie do jednego z domów potem gracz by udawał się na ulice pokątną by zakupić potrzebne rzeczy do gry (różdżka, jakieś zeszyty kociołek szatę itp) po czym udawał by się do hogwartu i uczestniczył tam by w lekcjach uczył się zaklęć rozwiązywał ciekawe questy itp

Zbyt ambitne jak dla amatora. Nie wypali. Chyba że wiesz co to ciężka praca i poświęcenie.

Pracuje ciężko nad mapą i poświęcam się w 100 % temu projektowi :D

Jeżeli tak owy projekt wypali(tj. Ładne budowle Hogwart i okolice,ogarnięta administracja itp.) to serwer będzie cudny :)

Ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ,że zajmie ci to trochę czasu tak minimum 8794h(około tydzień) bez przerwy siedzenia na PC z ludzmi którzy też jak ty będą wylewać poty na serwer?

Co do twojej kwoty pieniężnej wystarczy na jakiś czas(do puki serw nie zacznie sam na siebie zarabiać) ale wiesz ,że opłacenie dobrego hostingu na około 100 slotów jest drogie plus pluningi, dodatkowy ram to trochę drogo wychodzi.... Powodzenia w Projekcie! :)

Zdaje sobie sprawę mapę buduje już dłuższy czas + damy radę i dzięki ;D

Tak ale administracja tam jest do kitu i wiem że nasz wyjdzie lepiej :D

Opublikowano

Moim zdaniem skoro jest już HPSPL, to po co robić kolejny ten sam... To dąży tylko do co raz większego powielania takich serwerów, które z unikatów - staną się nie modne. Podobnie jak z kwadratową masakrą. Zaczęło się od jednego dobrego serwera - teraz mamy niezliczoną ilość bardzo noobskich i nie godnych do poświęcenia czasu podrób a'la kwadratowa masakra. Do czego chce zmierzyć pisząc ten post? Starajmy się ograniczyć plagiatu i robić co raz lepsze - oryginalne, unikalne, niepowtarzalne pomysły. W ten sposób nie tylko taki serwer jest jedyny w swoim rodzaju, ale zapewnia sobie większą ilość graczy, jeżeli oczywiście jest dobra administracja ;)

Dobranocyk.

Opublikowano

Może pomogę zależy od tego jak ma wyglądać ogólna rozgrywka. Będziesz chciał pogadać wal na pw podam Ci gg (Mam gg na fonie więc zawsze jestem dostępny).

Opublikowano

Boże taki serwer na craftshell.pl myślałem że zdechne jak to zobaczyłem

PS: Pomysł fajny jak wyjdzie na pewno mnie tam zobaczysz ( o ile dasz mi IP )

Cześć...

Opublikowano

pomysł fajny , ale duuuzo z tym roboty... Polecam hostingu pukawka.pl oraz craftshell.pl !

dzięki ale nie skorzystam z tych bo są słabe :D

Hmm , będą czary ? magia ?

Jeżeli tak to wbije :) na taki serwer jeżeli okaże się sukcesem

będą czary i questy do przejścia za pomocą używania czarów ;D

Opublikowano

MagicSpells

Masz tam czary, wystarczy tylko spolszczyć, ew. jak bardziej ogarniasz pluginy to sam go sobie skonfigurujesz.

btw. nie opłaca wam się robić serwera Harry Potter, gdyż jest już rozbudowany projekt HPsPL, który cieszy się dużą popularnością i trudno będzie ich doścignąć. (:

Opublikowano

Czy wy ludzie nie macie kreatywnych mózgownic ? Osobiście uważam, że najlepiej tworzyć nowe, oryginalne serwery, które przysporzą wam dużej popularności już pewnie na samym początku, wystarczy trochę pomyśleć.

Po co robić odgrzewane kotlety? Im więcej ciekawych serwerów, tym lepiej, a jak już napisał kilka postów wyżej krzychu197, im więcej będzie takich serwerów, tym bardziej się to zacznie każdemu brzydnąć i nikomu to nie wyjdzie na dobre, ani graczom, ani twórcom.

Jest masa pomysłów na serwer, która nie została zrealizowana. Przynajmniej ja mam masę pomysłów. :)

PS.

Na serwie wcielało by się w czarodzieja trzeba by było zacząć od przejściu testu na przydzielenie do jednego z domów potem gracz by udawał się na ulice pokątną by zakupić potrzebne rzeczy do gry (różdżka, jakieś zeszyty kociołek szatę itp) po czym udawał by się do hogwartu i uczestniczył tam by w lekcjach uczył się zaklęć rozwiązywał ciekawe questy itp
Początek rodem z HPsPL :)

EDIT 2: To nie ma nic wspólnego z tym, że jestem w ekipie HPsPL i "nie chcę konkurencji". Po prostu uważam, że im więcej ciekawych serwerów i nie powtarzających się co chwila "Survival, Factions", dennych "RPG" czy "Kwadratowa Masakra" tym lepiej dla każdego.

Opublikowano

Czy wy ludzie nie macie kreatywnych mózgownic ? Osobiście uważam, że najlepiej tworzyć nowe, oryginalne serwery, które przysporzą wam dużej popularności już pewnie na samym początku, wystarczy trochę pomyśleć.

Po co robić odgrzewane kotlety? Im więcej ciekawych serwerów, tym lepiej, a jak już napisał kilka postów wyżej krzychu197, im więcej będzie takich serwerów, tym bardziej się to zacznie każdemu brzydnąć i nikomu to nie wyjdzie na dobre, ani graczom, ani twórcom.

Jest masa pomysłów na serwer, która nie została zrealizowana. Przynajmniej ja mam masę pomysłów. :)

PS. [/size][/font]Początek rodem z HPsPL :)

EDIT 2: To nie ma nic wspólnego z tym, że jestem w ekipie HPsPL i "nie chcę konkurencji". Po prostu uważam, że im więcej ciekawych serwerów i nie powtarzających się co chwila "Survival, Factions", dennych "RPG" czy "Kwadratowa Masakra" tym lepiej dla każdego.

hmm nasze serwer będzie podobny do HPsPL to prawda lecz będzie tam więcej rozrywki więcej przygód dla graczy itp. Przy okazji od zawsze chciałem stworzyć taki serwer lecz nie chciało mi się takiego robić lecz teraz dostałem doskonały pomysł na taki serwer i chce go zrealizować. A tak na marginesie nie każdemu musi się podobać na HPsPL :D

MagicSpells

Masz tam czary, wystarczy tylko spolszczyć, ew. jak bardziej ogarniasz pluginy to sam go sobie skonfigurujesz.

btw. nie opłaca wam się robić serwera Harry Potter, gdyż jest już rozbudowany projekt HPsPL, który cieszy się dużą popularnością i trudno będzie ich doścignąć. (:

no właśnie o ten plugin mi chodziło xD a tak jak pisałem wyżej nie każdemu musi się podobać HPsPL wiec kiedy będzie już gotowy serwer będzie sobie można porównać nasz z HPsPL ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...