Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pliki serwerowe na dedyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, a więc zrobiłem na kompie serwer do testów według tego poradnika:

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

No i wszystko działa jak ma działać, tylko że planuje przejść na niewielkiego dedyka. I tu moje pytanie:

- czy pliki serwerowe podane w tym temacie nadają się na dedyka? Czy nie bardzo?

Jeśli nie to jak ktoś mógłby mi podać jakieś dobre pliczki, to byłbym wdzięczny :)

PS. Łatwo jest przenieść pliczki z bazą na dedyka?

@EDIT: Przepraszam nie w tym dziale miało to być... czy mogę prosić o przeniesienie do Tworzenie serwerów prywatnych?

Opublikowano

Kupując dedyka/VPS wybierasz system który chcesz na nim trzymać. Wybierasz FreeBSD 7.4 / 8.2 / 8.3 / 9.0

Jak już wybierzesz zapłacisz itp, wysyłają Ci na maila passy do dedyka.

Gdy już masz to wg tego poradnika

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

Instalujesz MySQL i porty. Jak już wykonasz te czynności to w /usr tworzysz nowy folder (katalog) home, i do niego wklejasz game/rw3/mt2 (zależy od plików) właśnie do home.

Nadajesz chmody777

reboot / shutdown -r now

do połączenia przyda Ci się:

WinSCP

Navicat

Putty

1355504898-U363840.png

Opublikowano

Nie o to mi chodziło dokładnie... Wiem jak postawić dedyka, tylko chodzi mi czy te pliki serwerowe, które są tam podane w tym poradniku, są dobre (bez bugów itp...)

I chodzi o to że najpierw chce zrobić wszystko na kompie i gotowe pliki wrzucić na dedyka. I żeby to zrobić to po prostu pakuję swoją bazę i pliki i wrzucam tak?

Opublikowano

@up

Pliki Polish_SF czy może sherer&mastick nie polecam . Mają w plikach coś czego raczej nie powinno być

:)

Jeżeli chcesz pobierz to :

http://www.mpcforum.pl/topic/600502-dlserverfiles-2010-by-schittset/

Ściągniesz sobie spolszczone item_proto , mob_proto , locale_string.txt ( /usr/rw3/share/locale/germany/locale_string.txt) I masz po polsku i bez bugów czy gotowców .

Wszystkie pliki się nadają na dedyka , ale niektóre lepiej niektóre gorzej

:D . Najbardziej tutaj wypowiadam się o pliku game ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

A masz game 2089 jakies czyste, lub nie przesadzone, ze skille od razu na P np itp?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...