Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam][Plugin]Auto Reset serwer - zapłacę za pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

staram się znaleźć jakiś działający i funkcjonalny plugin który automatyczni zrestartuje mój serwer minecraft gdy on się wysypie, zawiesi, zamknie.

Testowałem już sporo wtyczek/pluginów znalezionych na anglojęzycznych forach, jednak żaden nie pomógł.

Liczę że ktoś z Was będzie w stanie mi pomoc, w zamian za pomoc mogę zaoferować jakieś symboliczne doładowanie za 5tkę lub vipa na jednym ze swoich serwerów.

Jeśli ktoś chciałby pomóc zdalnie to proszę o umieszczenie numeru gg lub skype w temacie lub na pw.

Opublikowano

Chyba takiego pluginu nie ma bo gdy on się zamknie to już pluginy nie działają .Ale możesz poprosić hosting jaki tam masz :)

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

nie mam hostingu a własne serwery dedykowane, więc prosić nie ma o co wszystko we własnym zakresie trzeba zainstlować, nie pytam koniecznie o pluginy a dodatkowe skrypty które by się zajęły tym problemem

Opublikowano

To raczej takiego czegoś nie ma ,lecz pewnie jest ale to trzeba płacić angliką

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Nie słyszałem o czymś takim. Jak serwer się zawiesi to zwyczajnie pada i tyle.

Może jest jakiś skrypt, ale na pewno nie darmowy. :P

5465845486.png

Opublikowano

@Rokes16

o gre.

@temat

Proszę aby osoby które nie mają zielonego pojecia się nie wypowiadały gdyż takie rzeczy istnieją, tylko trzeba nieco widzey by napisać krótki skrypt chociażby w bashu.

Przykładowy plugin który powinien ale "chyba" nie dziala (bynajmniej ja mam problemy) jest tutaj : http://forums.bukkit.org/threads/admn-simplerestart-v1-1-0-simple-server-automatic-rebooting-and-commands-1000.24652/

Opublikowano

Ale nie możliwe ,że ten plugin auto resetuje serwer gdy się zawiesił on może tylko resetować serwer o podanej godzinie.

1361565342-U334301.png

By Maxiu

Opublikowano

Widziałem skrypt do linuxa, który co jakiś czas (sam ustalasz) resetuje serwer, gdy serwer sie zawiesi i padnie to powinien się automatycznie włączyć, jak znajdę to wrzuce tu.

Opublikowano

Jemu chodzi o to, że jak serwer padnie, zwiesi się itp. to żeby ten plugin reagował i sam resetował serwer. Przyjmij na chłopski rozum. Serwer jest wyłączony, bądź zwieszony. W jaki zatem sposób mogą funkcjonować pluginy? Jest plugin AutoReset, ale to nie jest to, czego oczekujesz. Nie znajdziesz takiego pluginu, który działa, kiedy serwer sam się wyłączy, bo jak serwer jest wyłączony to i pluginy także są offnięte.

Opublikowano

ja moge ci pomóc z tym jak zainteresowany pisz na pw

Nie słyszałem o czymś takim. Jak serwer się zawiesi to zwyczajnie pada i tyle.

Może jest jakiś skrypt, ale na pewno nie darmowy. :P

nie chce cię obrazać i wszystkich którzy nie słyszeli o takim pluginie ale jesteście jeszcze młodzi i wiele rzeczy nie wiecie

Opublikowano

wiem że serwery minecraft.pl posiadają taki skrypt , lecz jest on napisany przez nich działa na tej zasadzie że gdy serwer będzie miał duże lagi , padnie zupełnie to skrypt wyłączy serwer i włączy go na nowo , jak coś będę wiedział to dam Edita

Opublikowano

A czy zwyczajny Cron nie załatwi sprawy?

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

W Spigot jest taka opcja w pliki bukkit.yml (Gdy serwer padnie z jakiego pliku ma "wstać").

Spigot jest to wersja nieoficjalna bukkita, która jest zoptymalizowana na max (Wychodzi po wersji bukkita około 24h).

Można pobrać z oficjalnego forum: http://www.spigotmc.org/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...