Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Instalacja mysql ma freebsd 7.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, podczas instalacji MySQL (BSD 7.4) mam błąd jak na obrazku niżej, może ktoś mnie oświecić jak to naprawić?

post-576088-0-27608900-1354070829_thumb.jpg

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Zaktualizuj porty do najnowszej wersji powinno pomoc.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

Porty wczoraj z xxx

Gdy pobieram z portsnap fetch extract to pobiera porty ale zawsze po 30-40min mnie rozlacza.

Opublikowano

To zainstaluj mysql-server51 widocznie coś nie pasi wersji 5.5. Pozatym masz takie dziwne komunikaty bledow jakby był uwalony port lub system.

Weź jeszcze wejdz do tego portu 5.5 daj make clean pozniej make install clean i daj jeszcze raz screen bo straszna sieczne dales wyglada jak bys blad zaznaczyl w putty (kilka linijek tekstu) i wkleil go do konsoli.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

w porcie mysql55 dałem make clean później make install clean i pojawił się taki sam błąd. Teraz próbuję z mysql51, zobaczymy czy pójdzie :)

Kiedyś instalowałem pliki MT2 na exone.pl i nie miałem żadnych problemów, nie wiem czemu teraz mam jak nie pomoże to reinstall systemy i będę kombinował dalej.

AdminFreeBSD dzięki za udzielenie pomocy.

Edit.. Na mysql51 wszystko ładnie się instaluje, aczkolwiek chciałbym jednak te mysql55.

Opublikowano

@up

Próbowałeś całkiem odinstalować i usunąć pozostałe foldery z mysql i od nowa instalować ? Czasami też tak wywala jak by ktoś kiedyś coś instalował i zainstalował lub nie doinstalował i wyłączył putty , a drugi raz instalowanie wywali właśnie taki błąd .

Mogę się też mylić , bo fachowcem od freebsd nie jestem , ale też nie raz miałem podobne błędy i je naprawiałem nie koniecznie reinstalem systemu

:)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

AdminFreeBSD rzeczywiście aktualizacja portów pomogła. Dzieki wielkie za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...