Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Problemy i pytanie.

Darashi89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

W world of tanks jeszcze przed aktualizacją 8.0- a potem nieszęsnym updatem 8.1 wszystko śmigało fpsów wystarczająco od 20 do 40 a po tych aktualizacjach jest lipa.Ale zauważyłem coś jeszcze dziwniejszego gdy wchodze 1 raz do gry odpalam pierwszą bitwe i jest prawie dobrze od 19-30 fps ale z czasem fpsy maleją i każda następna bitwa jest słaba pod względem jakości.

Próbowałem naprawde wielu rzeczy

-Zdefragmentowałem oba dyski

-Zrobiłem format dysku D i jest na nim teraz tylko wot

-Prześwietliłem komputer antywirusem 2razy i nic

-Oczyściłem komputer programem CCleaner

-Zmniejszyłem teksturki do 25%

-Użyłem wot tweakera

-Usunąłem znaczniki z czołgów

-Grafika w wot jest na minimum

-Rozdzielczość w wot na najmniejszą

-Na czas gry nawet wyłączam antywirusa

-Używam Razer game booster

Mój sprzęt to:

Acer Aspire 5720

System operacyjny : Windows 7 64bitowy (LAPTOP)

Karta graficzna : Ati mobility radeon HD 2300 (Microsoft Corporation WDDM 1.1)

Procesor : Intel?Core? 2 Duo Cpu T5250 @ 1.50GHz <-- w menadżerze mam 2 takie karty

I jeszcze jedno pytanie mianowicie znalazlem na youtube typka ktory ma jakies ogarniczenie fpsow czy to moze mi pomóc ?

jesli tak to gdzie znajde taki program ?

Tu przyczaiłem owy limit

gif

Opublikowano

Ściągnij program HWmonitor włącz go i wejdź do gry

Zrób jedną bitwę i jak zobaczysz, że FPS ci spadają to wyjdź z gry i napisz tu jakie masz temperatury na procku i karcie

BTW

Trzeba pisać na początku, że to laptop

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja miałem na odwrót, w aktualizacji 8.0 wszystko się zjebało, ale teraz jest dobrze. Tak swoją drogą zrób też formata dysku C, bo jak na nim znajduje się dużo śmieci, to całego kompa muli (to jest dysk systemowy, więc wiadomo, ciężej się wczytują wązniejsze dane ;) )

Opublikowano

Cóż, bez pierdolenia, WoT jest na tak zjebanym silniku że się w dupie nie mieści, raz działa raz nie, twoją kartą graficzną dużo nie zwojujesz, czekaj na następną aktualizacje, bo kompatybilność w tej grze ssie, poza tym przy dodaniu fizyki wszystko gorzej chodzi, tylko czekać aż WG ruszy dupe i naprawi gre, ale znając życie, dają nam błogosławieństwo nowych czołgów ( które teraz są nam chuja potrzebne ).

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Ściągnij program HWmonitor włącz go i wejdź do gry

Zrób jedną bitwę i jak zobaczysz, że FPS ci spadają to wyjdź z gry i napisz tu jakie masz temperatury na procku i karcie

BTW

Trzeba pisać na początku, że to laptop

tutaj masz screen z HWmonitor

Cóż, bez pierdolenia, WoT jest na tak zjebanym silniku że się w dupie nie mieści, raz działa raz nie, twoją kartą graficzną dużo nie zwojujesz, czekaj na następną aktualizacje, bo kompatybilność w tej grze ssie, poza tym przy dodaniu fizyki wszystko gorzej chodzi, tylko czekać aż WG ruszy dupe i naprawi gre, ale znając życie, dają nam błogosławieństwo nowych czołgów ( które teraz są nam chuja potrzebne ).

Noo zgadzam się z tobą taka gra na tak wielką skale a tak chujowo zrobiona pod względem silnika.

No nic pozostaje nam tylko czekać...

gif

Opublikowano

Wydaje mi się że czujniki ci nie działają, bo CPU ma tylko 18 stopni co jest nie możliwe na laptopie

Czyli co moge zrobić ? Znaczy wiesz niedługo kupuje dobry komputer taki przykoksowany nie bede cudować z tym starociem już dzięki za pomoc przeznacze do zamknięcia temat jak coś byś jednak wymyślił napisz na priv.

gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...