Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odbicie + błogosławieństwo(działają razem?)

ziomek63785

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak bym gral szamanem lub robil buffa to pakowal bym Pomoc > Blogo > skowyt > odbicie > dalej obojetne

Podobno nie dziala razem , zauwazylem ze jak sa razem to dziala chyba tylko odbicie,a blogo wazniejsze.

1377774857-U369478.pngeJyzMNIzNtEzMjbTszDisjC0MOQKTUotci5KTCvhcs9PUfBPUwhPLOIydlFwL0osLuYyMjWFYwDCgA6l.png

Opublikowano

Działają oba naraz, ale są od siebie niezależne. Błogo to taki abs jakby, a odbicie uderza przeciwnika jakimś procentem obrażeń które Ty od niego otrzymałeś.

Opublikowano

Błogo i odbicie działają razem na zasadzie takiej że błogo absorbuje % obrażen fizycznych przykład błogo na M1 - 90 int. = 24% abs.

Bez błogo 1000 dmg - fizycznego.

Z błogo 760 dmg - fizycznego.

Odbicie działa na zasadzie Czarowanej Zbroi , tyle że teraz nie wiem dokładnie jak mam 2 teorie...xD

Dajmy na to odbicie mamy 25%

1. Teoria :Dostajemy 1000 dmg i przy tym mamy 25% szans że odbijemy 25% dmg , czyli 250.

2. Teoria : Dostajemy 1000 dmg i z tego "zawsze" odbijamy 250 dmg.

Nie wiem ktora jest prawdziwa , ale na pewno działaja razem i z tego co wiem odbicie nie odbija obrażen ze skili.

P.S. Może po prostu wyczytałeś coś w stylu , że dobrze jest używać samego odbicia w pvp , bo już nie jeden taki build widziałem.

Bo siłą rzeczy jeśli mamy błogo , to dostajemy mniejszy DMG , a jeśli dostajemy mniejszy DMG to i Odbicie jest mniejsze.

Kucziczu.jpg
Opublikowano

Haha odbicie to syf ;d Widzę że chyba w grocie to jeszcze panie nie byłeś z odbiciem na p. Zrób tak i zobacz, bo ludzie nie doceniają tego skilla. A co do pytania to, błogo działa razem z odbiciem ale, mając błogo przykładowo 50% mob hitnie nas 2x mniej co za tym idzie, odbijemy w niego też o 50% mniej ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Haha odbicie to syf ;d Widzę że chyba w grocie to jeszcze panie nie byłeś z odbiciem na p. Zrób tak i zobacz, bo ludzie nie doceniają tego skilla. A co do pytania to, błogo działa razem z odbiciem ale, mając błogo przykładowo 50% mob hitnie nas 2x mniej co za tym idzie, odbijemy w niego też o 50% mniej ;/

doceniają kumpel na kirianie jako pierwsze p na buffie robil odbicie

to są dwa rozne skille i nieprzeszkadzają sobie

Opublikowano

Na Metin2 PL jest BUG gdyz odbicie w ogole nie dziala w przypadku moim jak kiedys policzylem z odbiciem padalem szybciej o 1,7s. Co ciekawe na prywatnych serwerach spokojnie mozesz uzywac obydwu skilli ( na privach odbicie zdecydowanie pomaga w expieniu )

Opublikowano

Działa (mam buffka 75lvl) odbicie w grocie bardzo dużo daje ;)

Jestem królem po dziś dzień i mój gen się tym skaził.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...