Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z FTP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem z polaczeniem sie od FTP, wgralem pliki niesmialego odpalilem maszynke, odplam CoreFTP wpisuje pasy i nie laczy...

Wylaczylem zapore

Wylaczylem AntyVirka

Porty mam odblokowane

Zanim napisalem ten post siedzialem godzine w necie i szukalem odpowiedzi ale nie ma

Zaproponowalem na hamachi GA czy moglby mi pomoc i zobaczyc poprzez TeamViever co jest nie tak

Ja przed tym polaczeniem robilem to samo co on poprzez TeamViever

Nie moglismy znalezc przyczyny ktora blokowala dostep do FTP

W wakacje normalnie odpalalem hamaka, a teraz juz nie

Pomocy !!!!! Co moge robic nie tak?

Opublikowano

hmm może to błąd pogramu. Ja osobiście preferuje filezlie :) Jeżeli to nie zadziała to od nowa dokładnie zainsaluj ftp.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Bo do łączenia się przez port 22 jest WinSCP. FTP to port 21 ale wy chyba nigdy tego nie pojmiecie :-)

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

yyy to dlaczego jak pytalem innych zalozycieli hamakow czy maja port 22 z FTP to odpowiadali tak i normalnie sie laczyli? Bez winSPC

Aaa i nawet poprzez port 21 w core FTP nie laczy mnie

przeciez sa tez poradniki na YT z portem 22 wiec nie rozumiem

Poprzez win spc tez mnie nie laczy

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak FTP na porcie 22. Usługa FTP działa na porcie 21. Na porcie 22 jest SSH i SCP mylnie nazywane przez wszystkich TU FTP co jest glupota.

A putty sie mozesz polaczyc z serwerem ? Jesli nie to masz zle skonfigurowana adresacje ip. Sprawdz konfiguracje.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

Opublikowano

Dobra ale ty cały czas piszesz że ci nie działą. Zrobił byś jakiś screen, podał byś treść błędu jaki dostajesz. Napisał byś konfiguracje jakiej używasz. Zrób w freebsd ifconfig i daj screen. Poźniej napisz co wpisujesz w parametrach połączenia winscp czy innego programu, i napisz jeszcze jak masz skonfigurowana virtualna karte ethernet w virtualbox.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...