Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-info] Wersja sterowników a wydajność karty

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Wprost musiałem o tym napisać ponieważ jest to bardzo pomocne. Dzisiaj starając się nagrać film z minecrafta gra czasami klatkowała. Ogólnie wydajność nie była na jakimś super poziomie, więc usiłowałem podkręcić procka, jednakowoż chłodzenie słabe i wolałem żeby nie miał więcej na 45 w spoczynku. No to se myślę że może coś z grafiką zrobię... No i zrobiłem. Pierw chciałem pokombinować w Catalystach, dać wszystko na jak największą wydajność, jednak najnowsza wersja pobierana przez auto detect okazuje się słabym rozwiązaniem jeśli chodzi o ustawienia i wydajność. Pomyślałem więc że poszukam na googlach najwydajniejszej wersji sterowników jednocześnie mającej dość dobre ustawienia. I znalazłem dość ciekawy test pokazujący ilość klatek na danych sterach. Okazało się że najlepsze są Catalysty 11.12. Pobrałem, wgrałem, zrestartowałem komputer. Włączyłem tak jak wcześniej Team Speak + Minecraft + MC Serv + Fraps, bez nagrywania klatek więcej o blisko 20-40 (zależy jakie momenty) z nagrywaniem... Wcześniej było 20-40 FPS. Jak myślicie ile teraz ? 50-70. Różnica wręcz katastrofalnie większa, płynność gry jest bardzo zadowalająca a dodatkowo nowy NFS chodzi mi na fullu :P Szczerze polecam tę wersje sterowników i daje link do stronki na której znajdziecie też inne typy oprogramowania.

http://downloads.guru3d.com/AMD-Catalyst-11.12-Win-7-%7C-Vista-64-bit-download-2828.html

Nie daje skanu - nie mój link a strona zaufana.

PS 0 NAJWAŻNIEJSZE: ten sposób działa tylko na kartach z serii poniżej HD5xxx (4xxx 5xxx) na nowszych lepiej zastosować bety 12.11

PS mam HD4870 + Phenom 955 jak by ktoś chciał wiedzieć.

PS 2 nie musisz czytać moich opowieści, jednak ja lubię pisać o całym zdarzeniu żeby było ciekawie ;]

PS 3 przy ustawieniach monitora polecam: Nasycenie 130, Jasność -10, dużo fajniejsze kolory

PS 4 po PS nie daje się kropek a cyfry piszemy osobno !

Opublikowano

No właśnie dlatego napisałem swój sprzęt ^^ Nie wiem jak się sytuacja na nowszych kartach ma. Dzięki za info.

PS Ustaw se avka bo tak sucho :P

Opublikowano

Dokładnie, dopisz to. Bo to starsza karta graficzna i chodzi lepiej na starych, a np. mój radzio 7850 będzie na najnowszych lepiej śmigał.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...