Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Win7]Wirus Ukash oraz inne infekcje...

MadMike41

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ukash2.jpg

Witam.

Ostatnio zostalem zainfekowany wirusem Ukash ktory blokuje mi kompa i paroma innymi a mianowicie PWS:Win32/Zbot.gen!AJ znany jako wykradacz hasel oraz wirus pogarszajacy bezpieczenstwo systemu.

Z tym ze o innych infekcjach nie wiedzialem do póki nie pojawil sie Ukash ktorego niestety zalapalem zbuntowana odmiane dzialajaca rowniez w trybie awaryjnym.

Przywracanie systemu ze startu systemu konczylo sie bledem ktory mowil zeby wlozyc plyte od systemu bo jest blad w plikach startu systemu z tym ze jak normalnie odpalam to nic takiego nie ma -.-

No wiec w kazdym razie stwierdzilem ze w ten sposob tego nie zalatwie.

Sciagnalem Kaspersky Disk Rescue 10 i wszystko byloby Ok gdyby nie powolne skanowanie ktore ruszylo sie o 1% w 3h.

Wiec wypalilem sobie Windows Defender Offline ktory dziala na podobnej zasadzie i zaczal mi szybki skan ktory wykryl wlasnie tego PWS:Win32/Zbot.gen!AJ i niby go usunal z tym ze czytalem iz sam antywirus sie go latwo nie pozbedzie.

Wiec tym razem odpalilem Pelny Skan i czekam.

Wykrylo juz jakies nowe zagrozenia z tym ze chcialbym sie dowiedziec czy ten antywir usunie mi tego UKASH.

Bardzo zalezy mi na wyczyszczeniu wirusow bo 800GB danych nie mam zamiaru tracic walonym formatem.

Jesli ktokolwiek ma jakies pomysly i rozwiazania to bylbym bardzo wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam, MadMike

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Napisalem ze wirus dziala w trybie awaryjnym wiec powyzsze sposoby mi nie pomoga...

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Dzięki za pomoc ale sprawe rozwiazałem Bit Defenderem Rescue Disk :)

Zlokalizowałem kilka wirusów, pięknie pousuwał i ku mojemu zdziwieniu mogę się zalogować normalnie.

Menedzer zadan przywrocilem i podstawy tez, teraz tylko full scan Malwarebytes i styknie.

32Aef.png

By Alicexcullen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...