Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem][Serwer] Wielkość, a lagi! - LAJKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam serwer 40 slotowy, 2560MB Ram.

Dzisiaj pojawiły się lagi. Zastanawiam się czy może to być związane z tym, iż mapa waży aż 621MB?

Więc ograniczyłem ją do 5000 kratek (plugin) w każdą stronę od spawna. Dalej występują lagi.

Więc zastanawiam się, czy nie ściągnąć ją do siebie na PC i nie poobcinać po bokach (od 5000 kratek od spawna w każdą stronę w górę)?

Kolejne pytanie, płacę 80zł za serwer/mc. Czy nie lepiej w tej kwocie kupić jakiegoś VPS? Takiego na 50 slotów + TS3. Ale musi mieć też płatność SMS (automatyczny item-shop)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam!

Posiadam serwer 40 slotowy, 2560MB Ram.

Dzisiaj pojawiły się lagi. Zastanawiam się czy może to być związane z tym, iż mapa waży aż 621MB?

Więc ograniczyłem ją do 5000 kratek (plugin) w każdą stronę od spawna. Dalej występują lagi.

Więc zastanawiam się, czy nie ściągnąć ją do siebie na PC i nie poobcinać po bokach (od 5000 kratek od spawna w każdą stronę w górę)?

Kolejne pytanie, płacę 80zł za serwer/mc. Czy nie lepiej w tej kwocie kupić jakiegoś VPS? Takiego na 50 slotów + TS3. Ale musi mieć też płatność SMS (automatyczny item-shop)

Pozdrawiam!

Według mnie lepiej . Niestety płatność sms - tu musisz wykupić panel sms np. w homepay . Ewentualnie ( TO NIE REKLAMA TYLKO POMOC ) http://goo.gl/TT1Jh

300 350 400 500 1000

Opublikowano

To przez ten hosting, tą ofertę w Francji powinni wgl usunąć :D Usun mapę, wgraj jeszcze raz i ogranicz ja do 3k, na 40 slotów napewno starczy ;)

Opublikowano

wgl

Jakby co piszę się w ogóle bo "wgl" piszą osoby które nie umieją tego napisać.

Wgraj plugin NoLagg a jak nie pomoże to tak jak pisali Ci u góry zmień lokalizacje na Polskę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...