Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer dedyk.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zrobić serwer dedyk minecraft z ofertą z craftserver chodzi o oferte "Stone" i czy ciężko ogarnąć taki serwer ? co trzeba robić ? mówie odpalcie serva i odpalają czy co :D.......

Craft serve to szajs bo SMS kosztuje 30 zł a doładowywuje serwer za 12 zł więc lipa podajcie mi jakiś hosting najlepiej

1.Dobra o co teraz chodzi z silnikami Standart,Bukkit,Tekkit,Forge,Mineshafter.

2.Pluginy, z tego co na stronie na filmiku widziałem że tylko się je wyszukujem, i klika się dodaj czyli najłatwiejsze tak ? To podajcie mi nazwy takich pluginów ----- Wypadanie Diaxa z Stona---- Blokowanie skrzynek drzwi piecow itp.------- i chyba to sie nazywa Command Book co jest 20 stron komend.

3.Ten server co chce to ma być survival co proponujecie do niego dodać

4.Co z płatnościami za np VIP'a gdybym dodał taką range posiadał by coś czego normalny gracz nie posiada istnieje takie coś na tym craft serve albo można dodać ? aby kasa szła z vipa na np opłacenie serwera.

Każdą odpowiedź nagradzam odpowiednią ilością like'ów

Opublikowano

Blokowanie skrzynek drzwi piecow itp.------- i chyba to sie nazywa Command Book co jest 20 stron komend.

3.Ten server co chce to ma być survival co proponujecie do niego dodać

4.Co z płatnościami za np VIP'a gdybym dodał taką range posiadał by coś czego normalny gracz nie posiada istnieje takie coś na tym craft serve albo można dodać ? aby kasa szła z vipa na np opłacenie serwera.

Każdą odpowiedź nagradzam odpowiednią ilością like'ów

2. Plugin na blokowanie pieców/skrzynek itp. : LWC , Tak coomand Book dodaje więcej komend

4. Co do vip'a to istnieje plugin : Permissions, ale żeby go ogarnąć musisz co najmniej z 2 dni, ja sam go ogarnołem po 1 tyg. xD<<Ten plugin dodaje rangi oraz dodatkowe uprawnienia do danych rang.>>

Niezbędne pluginy :

WorldEdit

Permissions

Authme <<Serwer no-premium>>

Opublikowano

1. Standart to chyba czysty surv bez pluginów :x, bukkit - normalny silnik gry z pluginami, tekkit - silnik gry z modami, forge nie wiem :D , mineshafter - gracze no premium mogą wchodzić na serwer premium i mogą mieć skiny 2. Diaxy ze stone - otherdrops, blokowanie drzwi itp to lwc 3. Proponuje dodać factions, chatmanager,chestschop gdybyś wprowadził ekonomię, 4. Podał byś im treść sms, który ty masz na koncie craftserve o doładowanie twojego konta na tej stronie. Za wszelkie błędy przepraszam ale korzystam z telefonu i wszystko pisałem z głowy :P liczę na like ;)

Opublikowano

1.Dobra o co teraz chodzi z silnikami Standart,Bukkit,Tekkit,Forge,Mineshafter - standard : zwykły serwer minecraft . grasz z takimi możliwościami jak na singlu . Bukkit : Najlepszy silnik . Możesz wgrywać mody , pluginy . Tekkit : Paczka modów , bez możliwości edycji . Forge : raczej możesz wgrywać same mody :/ . Mineshafter : http://mineshafter.appspot.com -tu zajrzyj

2.Pluginy, z tego co na stronie na filmiku widziałem że tylko się je wyszukujem, i klika się dodaj czyli najłatwiejsze tak ? To podajcie mi nazwy takich pluginów ----- Wypadanie Diaxa z Stona---- Blokowanie skrzynek drzwi piecow itp.------- i chyba to sie nazywa Command Book co jest 20 stron komend. blokowanie skrzynek , pieców - LWC, nie bierz command book . lepsze essentials. - poszukaj jest na każdego bukkita

3.Ten server co chce to ma być survival co proponujecie do niego dodać - zapytaj ludzi na forum .

4.Co z płatnościami za np VIP'a gdybym dodał taką range posiadał by coś czego normalny gracz nie posiada istnieje takie coś na tym craft serve albo można dodać ? aby kasa szła z vipa na np opłacenie serwera- na hostingach masz zazwyczaj płatność sms - napisz do pomocy . Może mieć opcję latania , leczenia , naprawiania itemów .

Jakbyś dalej miał problemy pisz na [email protected] :)

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Fiberhost.pl

mineserv.eu

Na fiberhost się nie zawiedziesz . A to że sms 2xdrożej to wszędzie jest

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Craft serve to szajs bo SMS kosztuje 30 zł a doładowywuje serwer za 12 zł więc lipa podajcie mi jakiś hosting najlepiej

Rozjebałeś system. :D To jest marża pobierana przez DotPay. Na każdym będziesz miał taką samą cenę. (Prawie wszystkie korzystają z dotpay.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...