Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grafika

Heken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koleżanka ma problem z grafiką ja nie umiem nic zdziałać

"Witam, od pewnego czasu borykam się z pewnym problemem. Otóż kiedy odpalę jakąkolwiek grę (dajmy na to Heroes of M&M VI) i pogram chwilę, w pewnym momencie komputer dostaje zawieszki i gaśnie ekran (wygląda to jak na przełączenie się do stanu czuwania). Po pewnym czasie, tak do 30 sekund, ekran wraca do normalności i otrzymuję komunikat "Akcelerator graficzny został zresetowany" (skrina wrzucę jak tylko mi się uda wychwycić problem) lub wyrzuca bluescreena o nazwie błędu "THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER". Obudowa komputera w miejscu, gdzie mniej więcej znajduje się grafika jest bardzo ciepła, a mimo to wskaźniki na komputerze (sprawdzam w GPU Caps Viewer) pokazują temperaturę w granicach normy. Osobiście podejrzewam, że to problem wynikający z przegrzewania się grafiki, ale nie jestem pewna. Może ktoś zna sposób na ten problem?

Moja karta graficzna to AMD Radeon HD 6790, sterownik Catalyst 12.1. System Windows XP Pro SP3 (wersja 32-bitowa). Jeśli zajdzie taka potrzeba, umieszczę pełną specyfikację sprzętu."

już podałem jej sterowniki zeby zaktualizowała ale nic to nie dała a tu jest screen ( załącznik )

post-153767-0-76693600-1353910808.png

Opublikowano

Uszkodzona karta graficzna, albo coś ze sterownikami. Niech zrobi reinstal sterów do karty.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Grafa podkręcana ? Może za bardzo. Jak nie to niech spróbuje zmniejszyć taktowania.

Druga opcja że grafa się przegrzewa, niech poda temperaturę w spoczynku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...