Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nowy item

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, dawno nie tworzylem serwa i nagle jakos znow mnie do tego ciagnie ^^

Chce zrobic sam serwa i klienta, nie na gotowcach i tu moje pytanie.

Chce np zrobic zielona mnisia zbroje jako nowa zbroje - np mnisia +9 --> zielona mnisia +0.

I teraz jak mam to zrobic? Chodzi mi o edycje clienta i bazy. (modeli, wpisow, ikonek itp) I czy moge zrobic nowe itemy tylko np w cliencie i przerzucic do bazy albo na odwrot? Zalezy jak latwiej. Z gory dzieki.

I od razu mowie nie chce zadnych gotowcow tylko objasnienie, zeby sie nauczyc.

Opublikowano

Aby stworzyć zbroję musisz oczywiście edytować wygląd tej zbroi, a później dodać wpisy.

Wpisy dodajesz do plików item_list, item_proto oraz plików w root(assassin_m, assassin_w warrior_m, ...).

Teraz aby zbroja zadziałała w item_proto wyszukujesz linijkę z tą zbroją i w tej linijce szukasz value3.

Value3 musi mieć taką samą liczbę, jak Shape Index(plik root, linijka z Twoją zbroją pliki assassin_m, ...).

Plik item_list odpowiada za ikonkę tej zbroi, jeżeli zbroja ma takie samo ID jak nazwa ikonki, to nie musisz dodawać wpisów do item_list.

Ps. Nie zapomnij o wpisach do pakera .xml.

Opublikowano

Do wypowiedzi kolegi up dodam tylko , że jesli chcesz edytowac modele zbroji ,broni musisz mieć 3ds maxa i sie troche pouczyc bo modelowanie nie jest latwe

Opublikowano

Dzięki wielkie ;) Bardziej mi chodziło o edytowanie tych co są i dodanie (nie zastąpienie tych co są) ich ;) I oczywiście wgraniu paru gotowych :) Dzięki wielkie, duży + :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...