Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Elo

XxKoXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Spadłem na 800elo i mam pytanie czy ciężko z niego bd wyjść? W/L mam 2;12 ;/ Nic nie dało się wykierować bo w każdej grze było albo 2/3na afku albo minimum 2linie feedowały mimo ganków z mojej strony (Jak gankowalem to z 80% kill był i oddawałem go drugiemu) Czy trudno bd z tego wyjść? Zamierzam grać z kumplem. I jakie linie najlepiej jakbyśmy szli żeby wykierować grę? Np ja adc on jungler czy coś. Wiem że trudno to określić ale może ktoś był w takiej samej sytuacji i wie. Dam lajki.

Opublikowano

Kurde, aż w 12 grach trafili Ci się feederzy albo afki... A ja zdobyłem +200 elo bez przegranej, kurcze dziwne.

Jeżeli jesteś na tyle dobry to z tego wyjdziesz, a jak nie - to tam zostaniesz. Nie wiemy ile Ci to zajmie, możesz spaść nawet niżej, a możesz też zagrać 30-50 gier i już mieć lepsze wyniki, to wszystko zależy od Ciebie.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Coz musisz przestac myslec w sposob:

"Mam w/l ratio 2:12, co znaczy ze 2 razy wycarrowalem i 12 razy mialem noob team i afkerow."

By wbijac wieksze elo najlatwiej jest grac duo oraz analizowac swoje bledy by moc je poprawic, wytrwalosc potrzebna a nie placz. Powodzenia :]

Opublikowano

I jeśli mówisz że Twój team przeważnie feedzi to bierz jednego z głównych lejnów (mid, top, bot ad carry). Bo junglerem wycarrować gre jest trudno kiedy team feedzi jak szalony.

c3RyaWtlUExfX19ldXdfX181ODlfX19OTVZfX181X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Pomocnik
Opublikowano

"Dobry gracz wymaga od siebie, a słaby od innych" - dobra zasada na przyszłość kolego ;) Owszem mi również zdarzają się przegrane rankedy, ale nie zwalam całej winy na noob team, czy feederów. Wiem, że wina leży także po mojej stronie. Nie można całe życie płakać w stylu: "Boże jaki ja miałam noob team, grałam junglerem, farmiłam całą grę, miałam najwięcej creepów, ale mój team i tak feedował!" <- A gdzie dobre ganki ja się pytam? Tak właśnie widzę tematy takiego typu jak ten. Każdy ma takie elo na jakie zasługuje, potrafisz grać = wybijesz się na booście, a później jest już tylko lepiej. Do elo hell trafiają głównie newbie (ohahohho wbiłem 30 lvl, a co to za opcja ten ranked? Przetestuje sobie, bo wszyscy tyle o tym gadają, że musi być fajne) -.-, hejterzy, flejmerzy, płaczki (o nie znowu przegrałem bo mój team to same nooby, ja jestem pro@@@!!!!, powinienem grać w turniejach, przecież rozgromiłbym wszystkich!!!! nawet całe m5 1vs5, bo przecież jestem taki pro!! - tak widzę ludzi, którzy całą grę spamują o reporty). Zgodzę się z tym, że dobzi gracze trafiają na piekielne elo, ale są to na prawdę nieliczne przypadki i prędzej czy później z niego wychodzą.

Opublikowano

@UP Dobra i to bardzo :) Lecz wykieruj grę w dwóch ;) Byłem jako adc i został mi solo top który miał 0farmy ;/ W 4grach pod rząd miałem albo 2 albo 3afk ;/ Jak mówiłem w killach może wygrywaliśmy ale nie dało radę ogarnąć ich pushu ;/

Opublikowano

Grajcie z kolegą pozycjami takimi których nikt nie chce np. support i jungle, macie już mniej kłótni w teamie, jeśli grasz dobrze wyjdziesz spokojnie

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

1. Unikacie flame i uspokojacie team - Junngle + Support.

2. Jesteście faktycznie na tyle dobrzy - ADCarry + APCarry.

3. Jesteście zgrani ze sobą - Support + ADCarry.

Opublikowano

Ja mialem w 2 sezonie 600 elo, przestalem grac rankedy na 2 tygodnie.pouczylem sie troche grac postaciami na wszysktkie lane, potem znowu zaczolem grac rankedy i pickowalem to co druzyna potrzebowala nie trollowalem, jesli mialem 1 picka w queue to bralem junglera, jesli 2-3 lub dalej to countrowalem przeciwnikow i lane wygrany.dzieki temu doszlem z 600 elo do 1100 cos i pozniej stanolem w tym elo.

Opublikowano

na 130 rankedow rozegranych w tym sezonie cala 1! powtarzam 1! gra byla z afkiem wiec co wy gadacie ze 3 gry pod rzad 2 afki w teamie, zamiast klamac nauczcie sie grac i przestancie ludzia dupe zawracac waszymi problemami

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...