Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Smartfon do 550zł, jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam do wydania 550zł na jakiś telefon z androidem , aktualnie posiadam LG GT540 z Androidem 4.0.4 , jaki polecacie telefon do 550zł ? Może być używany , ważne jest dla mnie w miare dobre Hardware , zajmuję się developerką androida.

Pozdrawiam.

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-

Opublikowano

Tsakui, jak juz cos dajesz to wytlumacz.

LWW to nic innego jak SE Live With Walkman.

@topic tez ci go polecam. Andek 4.0, dobry interfejs itp.

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Jak używany to SGS lub Neo V, staraj się nie patrzeć na LWW, bo ma mniejszy ekran. Polecam ci SGS, bo ma wydajniejszy układ graficzny, i chyba o 0,3" większy ekran, ale nie jestem pewien. ;p

Opublikowano

Skoro kuchcisz ROMy, to bierz Neo V. Przyda się jakieś dodatkowe wsparcie, bo licho na neonówkę na razie jest :<.

Jak weźmiesz SGS, to ROMów nawet nie ma co robić, bo jest ich w chuj (i jeszcze więcej :D), a zostały dopracowane do perfekcji ;).

Opublikowano

Jesli chodzi o HW to mozesz pokusic sie o SGA2 a jak nie znajdziesz to pozostaje Neo V. W miare wydajno jednordzen wiec do modyfikacji i oc bedzie dobry. Komupilownie kernela tez nie jest trudne wiec bedzie to najlepszy wybor, zaraz po sga2.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Jesli chodzi o HW to mozesz pokusic sie o SGA2 a jak nie znajdziesz to pozostaje Neo V. W miare wydajno jednordzen wiec do modyfikacji i oc bedzie dobry. Komupilownie kernela tez nie jest trudne wiec bedzie to najlepszy wybor, zaraz po sga2.

Nie ma GA2 bo już patrzyłem na allegro :D. Od 615zł się zaczynają.

Opublikowano

yyy to do 550 zł istnieją smartfony? ciekawe, mów dalej

Nie spamuj -.- Masz pełno smartów do 550zł -.- przykłady ? xperia x10 mini wszystkie 3 modele do 550zł wyrwiesz, ja kupiłem x10 mini pro za 230zł w stanie idealnym jakby na aukcji nie było napisane używany to bym był pewny, że to nówka sztuka.

sygnacu.jpg

Opublikowano

Pisałam nie raz i napiszę kolejny: tablica.pl, wybierasz swoje miasto i szukasz. ;f Wbrew pozorom do 550 zł możesz kupić dużo ciekawych smartphone'ów. :) Tylko odradzam od razu Nokię Lumię 610 - nigdy tego nie kupuj, bo się bardzo rozczarujesz.

Opublikowano

WP Phone wcale nie jest taki kiepski; według mnie, gdyby nie zamknięte źródło oraz kiepskie wsparcie, to byłby lepszym systemem niż Android choćby ze względu na bezawaryjność ;).

A, ten developing to chodzi o tworzenie customów ? Na GT540 to było proste, ale na SGS/Neo V zapomnij, że w kilka dni zrobisz wszystko ;D.

Opublikowano

Ale im więcej devów do WP tym lepiej, bo marudzicie, że nie ma apek, no ale jak mają być skoro ludzie mają takie podejście?

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

O edycję oficjalnych romów mi chodzi, nie o wgrywanie ^.^

Edytowałem ROMy i pod Neo V i pod GT540, przy czym w tym drugim wszystko i tak chodziło bezawaryjnie, zaś w neonówce obojętnie czego byś nie zrobił zawsze wywali jakiś błąd, który bardzo trudno zauważyć ;]. Oczywiście ten na Neo nie zobaczył światła dziennego, bo mimo, że oparty był na oficjalny .587 od Sony (ftf) to był tak dziurawy, że nie było szans, aby działał stabilnie. Ten z LG gdzieś tam jest uśpiony na XDA.

Opublikowano

A no właśnie nie tak. Ja jedyne w na czystym 587 zrobiłem to dodanie kilku aplikacji, tweaków, zmiana frameworku, i lekkie odchudzenie (+ tam pare bajerów w postaci zmienionych klawiszy, standardowych motywów z Xperia S i zbindowanie aparatu pod pauze dla muzyki). Po tych zabiegach :

- Dioda LED nie działała poprawnie

- Przy odbieraniu połączenia trzeba było 2 razy kliknąć na przycisk uśpienia

- Menu ustawień zawieszało się po naciśnięciu "Informacje o telefonie", do tego stopnia, że musiałem wyjąć baterię.

- Miał problemy przy O/C wyższym, niż 1,4ghz

Nie mam pojęcia czemu... dużo w nim nie zmieniłem, nie powinno być żadnych problemów, a jednak...

Opublikowano

Byc moze trzeba zwracac uwage na to co modyfikujesz, byc moze cos jeszcze trzeba zmienic zeby dzialalo poprawnie to co zmieniles. OC procesora to tez nie jest prosta sprawa, wiec czesc mozesz sobie zapozyczyc z innego jadra :]

Swift jest prosty jak budowa cepa, bo to juz leciwy telefon i nie mial praktycznie w ogole zadnych zabezpieczen.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Próbowałem różnych kerneli, jeden z nich (Galaxian) naprawił to zawieszanie z O/C (bo nie umożliwiał większego xD) i Ustawieniam, dioda i phone.apk dalej tak samo.

Może niech się autor wypowie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...