Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zawód DJ'a

Slaash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy opłacalny jest ten zawód ? Co trzeba mieć pokończone (jakieś papiery lub coś) ,jaki wiek ,skąd licencje na muzykę ?

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

W klubach nie grają metalu, przy którym się dobrze rzyga, I'm afraid.

Dj-owanie na weselach nie wymaga żadnego papierka/wyszktałcenia, jedynie wypada zarejestrować działalność.

Trolling is a art.

Opublikowano

Z tego co ja wiem to koszt licencji DJ-a, to jakieś 1,5k zł. Kolega ma Dj ;p

Stawiają cię przed konsolą i każą coś robić ;D

A swoja drogą czy jest opłacalny?

Każdy zawód jest opłacalny jeżeli odpowiednio jest zareklamowany...

Np. jak będziesz umiał w średnim stopniu ogarniać konsolkę to zajebiście bo na weselach bd mógł grać, na 18-stkach itp...

Jak już bd profesjonalistą, możesz robić podkłady pod muzykę dla piosenkarzy albo jakieś featy tak jak David Guetta...

Przy profesjonalnym ogarnięciu fl studio, możesz robić nawet jakąś muzykę pod filmy ^^

Wszystko to wpływa na moją opinię, która brzmi: "Zawód Dj-a się opłaca", ale trzeba mieć do tego zamiłowanie, pasję i odrobinkę wyobraźni ;p

Wiem co mówię, bo sam do tego dążę.

Jeżeli będziesz to robił z przymusu to daj sobie spokój ;p

Opublikowano

Z tego co ja wiem to koszt licencji DJ-a, to jakieś 1,5k zł. Kolega ma Dj ;p

Stawiają cię przed konsolą i każą coś robić ;D

A swoja drogą czy jest opłacalny?

Każdy zawód jest opłacalny jeżeli odpowiednio jest zareklamowany...

Np. jak będziesz umiał w średnim stopniu ogarniać konsolkę to zajebiście bo na weselach bd mógł grać, na 18-stkach itp...

Jak już bd profesjonalistą, możesz robić podkłady pod muzykę dla piosenkarzy albo jakieś featy tak jak David Guetta...

Przy profesjonalnym ogarnięciu fl studio, możesz robić nawet jakąś muzykę pod filmy ^^

Wszystko to wpływa na moją opinię, która brzmi: "Zawód Dj-a się opłaca", ale trzeba mieć do tego zamiłowanie, pasję i odrobinkę wyobraźni ;p

Wiem co mówię, bo sam do tego dążę.

Jeżeli będziesz to robił z przymusu to daj sobie spokój ;p

Po pierwsze David Guetta, nie jest już Dj-em, tylko jakimś tam popowym producentem. Granie na wyłączonym sprzęcie podczas imprezy nie zalicza się do dj-ki. Jak dla mnie to tylko zajecie dla tych którzy kochają zabawę z muzyką, tworzenie ciekawych setów i bawienie ludzi ;)

Poza tym fl-studio a dj-ka to co innego. Bawiąc się w FL, zostaniesz producentem, jak chesz w dj-ke sie pobawic to sciagnij virtual dj - do zabawy idealny.

Opublikowano

Po pierwsze David Guetta, nie jest już Dj-em, tylko jakimś tam popowym producentem. Granie na wyłączonym sprzęcie podczas imprezy nie zalicza się do dj-ki. Jak dla mnie to tylko zajecie dla tych którzy kochają zabawę z muzyką, tworzenie ciekawych setów i bawienie ludzi ;)

Poza tym fl-studio a dj-ka to co innego. Bawiąc się w FL, zostaniesz producentem, jak chesz w dj-ke sie pobawic to sciagnij virtual dj - do zabawy idealny.

Zajebiście stary, zajebiście tylko że ja już

58c4380722_mam_virtuala_i.jpg

A propo dejwida z getta

David Guetta (ur. 7 listopada 1967 w Paryżu) ? francuski DJ i producent, tworzący muzykę z gatunku house i electro house.

Cytat z wikipedii...

Ja kocham muzykę, żyję muzyką, tworzę muzykę.

Opublikowano

Zajebiście stary, zajebiście tylko że ja już

58c4380722_mam_virtuala_i.jpg

A propo dejwida z getta

David Guetta (ur. 7 listopada 1967 w Paryżu) ? francuski DJ i producent, tworzący muzykę z gatunku house i electro house.

Cytat z wikipedii...

Ja kocham muzykę, żyję muzyką, tworzę muzykę.

Ehh gościu, co lepszego proponujesz początkującemu ? Myślisz, że ma te 600zł na jakiś używany sprzęt ? Dlaczego virtual dj miałby nie pomóc osobie, która się na tym nie zna i nie potrafi miksować? Szkoda, że sugerujesz się wikipedią, a nie doświadczeniem, wikipedia nie jest w 100% wiarygodnym źródłem. Ogarniam trochę środowiska dj-skie i znam się na tym, więc moge powiedzieć, że DAVID GUETTA BYŁ DJ-EM. Niektórym odbija trochę korba i lecą na kasę i tak jest w jego przypadku. Jest teraz przede wszystkim producentem, moge Ci pokazać, jaki to wspaniały dj, na koncu postu podam link do filmiku z youtube, chyba tak bedzie Ci to najłatwiej pokazać, bez zbędnego mieszania w głowie. Polecam też dokształcenie się i potrafienie wyrobić swoje własne zdania. Jak dla mnie mem tylko pokazuje poziom Twojej wypowiedzi. Nie mam nic do Ciebie, chętnie Cie uświadomie jak jest naprawdę.

Koledze z tematu radzę zaczać wybierać się do klubów, podpatrywać, jak pracują tacy dj-e i co oni tam robią. Lepsze to niż oglądanie na yt imprez itp. Wszystko widzisz na zywo i widzisz jak ludzie się bawią w rytm muzyki.

Film na YT:

http://www.youtube.com/watch?v=gcPjnCEPN1c

Pozdrawiam

Opublikowano

Brat mojego chłopaka jest wielkim "fanem" muzyki i marzy mu się DJ-ka. Jak patrzę na jego poczynania to mi ręce opadają, ale mniejsza z tym. Czy zawód jest opłacalny? Zależy. Jak się w to zaangażujesz, będziesz cały czas udoskonalał swoje zdolności etc. etc., a przede wszystkim wyrobisz sobie reputację to myślę, że idzie z tego wyżyć. Ale to naprawdę trzeba mieć do tego smykałkę i nie tylko kochać muzkę, ale też ją czuć.

Opublikowano

Opłacalne jest ale pierwsze sprzęt najpierw poćwicz np na virtual dj czy coś z tego wyjdzie i czytaj dużo bo musisz wiedzieć jak przejścia robić i td kumpel już gra od 2 lat , dobrze mu idzie sprzęt ma od 1 roku a wieczorem gra w klubie za 3 godziny grania dostaje 170 zł + to co dadzą ludzie np byłem tam to ziomek dał mu 20 dychy żeby pozdrowił jakiegoś ziomka stawiają mu browary wszystko ostatnio pograł 2,5 godziny i nalali mi wódkę ale wiesz musisz potrafić grać i mieć znajomości bo on to załatwił przez jakiego ziomka który też jest dj.Oczywiście dj to nie jest sranie w banie tylko włączasz muzykę przejścia i td ja się na tym nie znam ale jak widziałem panel ten cały w clubie i te wszystkie przyciski i miksery to ja bym przez pare miesięcy rozmyślał który przycisk do czego heh

Opublikowano

W VirtualDJ się nie bawię bo myszką to można sobie nakurwiać w call of duty a nie w virtual...

Mam sprzęt Numark MixTrack PRO ,do tego słuchawki gratis ,efekt EuroLite MoonFlower oraz EuroLite Zig Zag Z20 ,i 5 stroboskopów 35W...

Chce jeszcze wiedzieć czy np. jak prowadzę sylwestra na jakiejś hali (wynajęta przez powiedzmy jakiś tam klub zbieraczy samochodzików HotWheels ..przykład ;d) to czy muszę mieć jakąś licencję czy coś (puszczam z laptopa)

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

Krecenie to zawod?

No nie dokonca trzeba miec duzy talent do tego a na poczatek zakupic potrzebny sprzet.

Ja osobiscie na poczatku mialem DJ Ergo.

Potem sie przenioslem na nieco lepsza konsole, ale przejdzmy do konkretow.

Aby cie zauwazono w Swiecie muzyki najlepiej robic wlasna wlasna muzyke.

Ale najpierw zaczac od remixowania.

Polecam sluchanie znanych wykonawcow takich jak James Horner.

Dzieki temu mozesz sie duzo nauczyc polecam tez pokazanie sie w szkole.

Na imprezach szkolnych.

Osobiscie chodze do szkoly DJ w Amsterdamie i powiedz ze mozna sie duzo nauczyc.

Jesli jednak chcesz sie w domu uczyc polecam sluchanie znanych kompozytorow.

Osobicie powiem ze lepiej sluchac ich niz, uwczasnych dj.

Polecam na start jakas tania konsole nowa z software za 1500 zl max.

Virtual-DJ,Santerio- DJ-Into

Wiek nie ma znaczenia

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...