Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]ZSRR czy USA?

a.silva97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołgi jakiego kraju są lepsze ZSRR czy USA? Czołgi ZSRR są nawet niezłe ale jak strzelam w czołgi USA to one maja lepszy pancerz. ;( A ja tym kosztem obrywam. Ale z drugiej strony czołgi USA do jakiegoś trieru bodajże VIII są koślawe, krzywe i brzydkie. Dowiedziałem się tez że np. IS-7 vs T110E5: T110E5 win! Ale i tak proszę was, ludzi trochę już w to grają o rade...

Opublikowano

Koślawe i przydkie ? ciekawe które .

Czołgi USA są naprawdę dobry moim zdaniem lepsze od ZSRR .Dobre działa genialny ROF , pancerz niczego sobie .

A u Rosjan są tylko silne działa i mocny pancerz wieży a kadłub papier.

T110E5 jest o niebo lepszy od IS-7 lub IS-4.

Gdybyś szedł na czołgi USA to polecam przez M$ sherman potem na E8 i od razu na T29 .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Ja osobiście polecam USSR, nie wiem dlaczego wszyscy uważają, że mają gorszy pancerz od czołgów amerykańskich (mają bardzo dobre kąty pancerza). Moim zdaniem sprawa wygląda tak jeżeli chodzi o HT:

X tier:

Niemcy

IX tier:

Niemcy, USSR, USA

VIII tier:

USSR

VII tier:

USSR, USA

Opublikowano

Ja osobiście polecam USSR, nie wiem dlaczego wszyscy uważają, że mają gorszy pancerz od czołgów amerykańskich (mają bardzo dobre kąty pancerza). Moim zdaniem sprawa wygląda tak jeżeli chodzi o HT:

X tier:

Niemcy

IX tier:

Niemcy, USSR, USA

VIII tier:

USSR

VII tier:

USSR, USA

Na 8 tierze wymiata KT, na 9 E-75, na 10 T105

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jakie USSR ?? Chyba ZSSR

Co do czołgów to nie ma najlepszych. Każdy ma swoją specjalizację.

Amerykańce są najbardziej wszechstronne. ogólniaki

Pomyślcie, jest specjale zadanie- lepiej spiszą się inne nacje, bo są wyspecjalizowane, a nie uogólnione ;)

Myślę, że rozumiecie

Pozdrawiam!!

@Edit:

@Up:

Widzę, że coś zaślepiony jesteś Niemcami.

KT jest podobny do innych 8 tierów. I do tego płonie bo ma dupne miejsce na silnik :P

x

Opublikowano

Ale jednak ogulniak ma soje plusy np:

Czołg A dobrze spisuje się w ataku a obronie idzie mu kiepsko.Aktualnie atakuje.

Czołg B dobrze spisuje się w obronie a w ataku kiepsko .Aktualnie się broni.

Czołg c jest uniwersalny.

Po kilku minutach gry front przewraca się do góry nogami.

Czołg A kiepsko się broni a czołg B kiepsko atakuje .A czołg C ma wyjebane bo we wszystkim jest dobry.:D

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Jakie USSR ?? Chyba ZSSR

Co do czołgów to nie ma najlepszych. Każdy ma swoją specjalizację.

Amerykańce są najbardziej wszechstronne. ogólniaki

Pomyślcie, jest specjale zadanie- lepiej spiszą się inne nacje, bo są wyspecjalizowane, a nie uogólnione ;)

Myślę, że rozumiecie

Pozdrawiam!!

@Edit:

@Up:

Widzę, że coś zaślepiony jesteś Niemcami.

KT jest podobny do innych 8 tierów. I do tego płonie bo ma dupne miejsce na silnik :P

Grałem wszystkimi 8 tierami i wiem jak jest

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A ten KT to często się pali ?? Szczerze -_-

Na 350 bitw może 20 razy xD

Ale to dlatego że ja chowam dół kadłuba :D

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

heh Flap_PL my wiemy ze kochasz KT :P

co do zapalania się KT to jak jeździłem 13-90 to potrafiłem go zapalić 2x w ciągu jednej bitwy czołg jak czołg typowe bolączki wszystkich niemców łatwy do ujebania silnik bo matoły z Białorusi przesunęli naprzód jakąś cześć silnika (nie pamiętam nazwy) i jak jeździłem fredem czy JGtigerem to pierwsze co szło to silnik to samo było w KT i E75 jak się widziało gdzie strzelić....

Tak mam dysleksje, nie zwalnia to z próby robienia jak najmniejszej ilości błędów

signature.png

Opublikowano

Czołgi A na polu bity pokonują czołgi C

I lipa :P

To zależy czy atakują :P

Dlatego warto mieć w drużynie wszystkie rodzaje ,a którym się steruje to już zależy od gracza.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

@up:

Emn.. no własnie. Ty to od razu wyjeżdżasz z przypadkami. Jak się ma dobrego dowódcę to nie będzie problemu.

x

Opublikowano

Ale większość czasu gra się na randomach a na nich decyduje pierwsze 3 minuty :) jak się ludzie rozjadą i plutony jak pluton dobrze pojedzie to się wygrywa choć ostatnio jest mnóstwo mapetów i wygląda co raz częściej kto pierwszy skapuje ten wygrał

Tak mam dysleksje, nie zwalnia to z próby robienia jak najmniejszej ilości błędów

signature.png

Opublikowano

@up:

Emn.. no własnie. Ty to od razu wyjeżdżasz z przypadkami. Jak się ma dobrego dowódcę to nie będzie problemu.

Na kompaniach rodzaj czołgu nie ma znaczenia tylko dowódca.

A na randomach liczy się czołg.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

@up

Nie zgodzę się na kompaniach/CW rodzaj czołgu się liczy dobry dowódca bierze wszystko pod uwagę bo jeśli połowa czołgów jest szturmowa a połowa nie to rush już odpada jeśli dowódca przykładowo ma do dyspozycji KT i is3 to do rushu wiadomo co weźmie :)

Przykładowo u nas wczoraj

2xamx 1390

amx 50 100

3 arty

reszta is3

przeciwko

t34 i is6

jakies 2 medy

i 3 arty

straciliśmy jeden czołg

signature.png

Opublikowano

Bo mieliście przewagę liczebną ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

ilosc punktów jest 90 bylo po tyle samo czołgów arty i medow i HT

Więc czemu ich dowódca się nie pokazał i nie wytłukł nas??

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...