Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Fizz-middle lane

Palmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Wstęp
Witam.To mój pierwszy poradnik.Dotyczy on sposobu gry postacią Fizz na middle lane.
2.Historia
Wiele wieków temu, starożytna podwodna rasa, wybudowała ukryte miasto pod górą mieszczącą się w morzu. Mimo że te stworzenia miały swoich wrogów, miasto było fortecą nie do zdobycia. To poczucie bezpieczeństwa sprawiało, że żyli szczęśliwi. Jednakże Fizzem kierowała ciekawość, której nie zaspokajało wygodne życie. Nie mogąc się oprzeć zewowi niebezpieczeństwa, Fizz bardzo często wykradał się z miasta w poszukiwaniu kłopotów. W trakcie przygód wyrósł na potężnego i zaradnego wojownika, który świetne radzi sobie w niebezpiecznych sytuacjach. Pewnego dnia Fizz wrócił do domu i odkrył, że miasto zostało opuszczone: jego lud zniknął, nie pozostawiając po sobie żadnego śladu. Z racji tego, że nic nie trzymało go już w tym miejscu, zabrał z ruin magiczny trójząb i wyruszył w samotną podróż.
Przez wiele lat Fizz przemierzał ocean, wykorzystując umiejętności nabyte w trakcie licznych podróży. W końcu odkrył port Bilgewater. Zafascynowało go życie nad powierzchnią wody i nie mógł się oprzeć zbadaniu wyspy. Jego olbrzymia ciekawość sprawiła, że wmieszał się w sprawy ludzi i jego obecność nie pozostała niezauważona. Jego figle rozgniewały wielu mieszkańców, którzy w końcu postanowili go schwytać bądź zabić. Fizz znalazł się w potrzasku i postanowił powrócić pod powierzchnię wody, mimo że bardzo polubił Bilgewater. Gdy stał w dokach, potężny smoczy rekin zaatakował port. Fizz pokonał bestię, wykorzystując swój spryt i znajomość słabych punktów potwora. Zyskawszy wdzięczność i zaufanie ludzi, Fizz postanowił zostać w Bilgewater. Dołączył do League of Legends, aby dalej służyć swojemu nowemu domowi.

„Fizz sprawia, że nawet najlepsi marynarze z Bilgewater wyglądają jak banda pijanych szczurów lądowych. Dobrze, że jest po naszej stronie.”
-- Miss Fortune, Łowczyni Nagród.

3.+ i - postaci
+Bardzo mobilna postać dzieki passywowi.
+Dobry escape z "Q" i "E".
+Unikanie skilli za pomocą "E".
+AoE ult i "E".
+"Trucizna" z "W".
+Skok przez sciany.

-Trudno nim farmić przez to że jest melee.
-Jak coś przypomne to napisze.

4.Statystyki
Obrażenia 53 (+3 / na poziom)
Zdrowie 414 (+86 / na poziom)
Mana 200 (+40 / na poziom)
Prędkość ruchu 310
Pancerz 12.7 (+3.4 / na poziom)
Blokowanie zaklęć 30 (+1.25 / na poziom)
Regeneracja zdrowia 7 (+0.7 / na poziom)
Regeneracja many 6.1 (+0.45 / na poziom)

5.Umiejętności
fizz-1.pngCios Jeżowca - Fizz uderza i przechodzi przez cel, zadaje obrażenia magiczne i aktywuje efekty występujące przy trafieniu.
Fizz przebija się przez cel i zadaje obrażenia od ataku i 10/40/70/100/130 (+0.6) pkt. obrażeń magicznych. Umiejętność aktywuje efekty zachodzące przy trafieniu.
Cena
50/55/60/65/70 pkt. many
Zasięg
550
fizz-2.pngTrójząb - Trójząb Fizza zadaje przeciwnikom paskudne rany, powoduje obrażenia zależne od ilości brakującego zdrowia.
Bierne: Ataki Fizza rozdzierają przeciwników, zadając 30/40/50/60/70 (+0.35) plus 4/5/6/7/8% straconego zdrowia celu jako obrażenia magiczne w ciągu 3 sek. (Maksymalnie 300 przeciw stworom)

Aktywne: Przez 5 sek. ataki Fizza zadają dodatkowo 10/15/20/25/30 (+0.35) pkt. obrażeń magicznych przy trafieniu i powodują Głębokie Rany, które obniżają skuteczność efektów leczących cel o 50%.
Cena
40 pkt. many
Zasięg
0
fizz-3.pngPsotnik / Rozrabiaka - Fizz wyskakuje do góry i ląduje na swojej włóczni, nie może być celem. Teraz Fizz może uderzyć w ziemię lub skoczyć ponownie i wtedy uderzyć w ziemię.
Fizz skacze na trójzębie we wskazanym kierunku, nie może być celem, po czym wali w ziemię, zadając 70/120/170/220/270 (+0.75) pkt. magicznych obrażeń pobliskim wrogom i spowalniając ich o 40/45/50/55/60% na 2 sek.

Ponowne użycie zdolności, gdy Fizz znajduje się na trójzębie sprawia, że Fizz ponownie skacze we wskazane miejsce i zadaje 70/120/170/220/270 (+0.75) pkt. obrażeń magicznych wrogom znajdującym się na mniejszym obszarze, zamiast uderzać w ziemię.
Cena
90/100/110/120/130 pkt. many
Zasięg
400
fizz-4.pngMącenie Wody - Fizz rzuca magiczną rybą, która przyczepia się do przeciwników lub unosi się nad ziemią, spowalniając przeciwników, jeżeli się do nich przyczepi. Po chwili spod ziemi wyskakuje rekin, zadaje obrażenia celom znajdującym się w pobliżu ryby i rozpycha je na boki.
Fizz wypuszcza w wybranym kierunku magiczną rybę, która przyczepia się do wrogich bohaterów spowalniając ich o 50/60/70%. Jeśli ryba nie trafi we wrogiego bohatera, pozostanie na ziemi przez krótki okres czasu i będzie mogła przyczepić się do kogoś kto obok niej przejdzie.

Po 1.5 sek. spod ziemi wynurza się rekin, zadając 200/325/450 (+1) pkt. obrażeń magicznych na dużym obszarze, wyrzucając w górę cel do którego przyczepiona była ryba i rozrzucając innych wrogów oraz spowalniając ich o 50/60/70% na 1,5 sek.
Cena
100 pkt. many
Zasięg
1275
fizz-0.pngZwinny Wojownik - Zręczność Fizza pozwala mu przenikać przez jednostki i otrzymywać mniej obrażeń fizycznych od podstawowych ataków/

6.Masterki
5n9qcg.jpg
7.Runy
j5qdq2.jpg
8.Kolejność rozdawania umiejętności
42lqu5.jpg
9.Combo
R>W>Q>E
10.Harras
W>Q>ew.odskakujemy E
11.Podstawowe Counterpicki
Fizz dobry na:
1.jpg-jeżeli dobrze trafi ulta to może zabić ją zanim ona użyje skilla.
30.jpg-dzięki passywowi dobrze unika przed jego Q,jeżeli karthus użyje ulta to fizz może to przezkoczyc nie dostawając dmg
34.jpg-dzieki E uniknie jej zabójczego E,przeskakuje przez sciane anivi
50.jpg-przezkoczy jego stuna,jego W zmniejszy leczenie co sprawi że ult swaina będzie mało leczyć

Fizz słaby na:
82.jpg-Fizz nie pokona jego op tarczy
13.jpg-Klatka ,trudno mu bedzie go zaatakowac
90.jpg-może nas zabić na serie jeżeli nie złożymy jakiś resistów
12.Co kupować
Standardowo zaczynamy od 1001.png i 3x 2003.png następnie kupujemy 2x 1056.png i 3116.png Jeżeli jesteśmy z Malzaharem na midzie lub z kimś podobnym to możemy kupić3140.pngGdy przegrywamy na naszej lane to możemy grać deffensywnie i kupić 3174.png.Następnie kupujemy 3089.png i 3100.png teraz przedmioty które możemy złożyć :
3027.png-żeby mieć wiecej surwi i dmg
3001.png-gdyby mieli silnego ap i dużo resistów
3135.png-gdyby mieli bardzo dużo resistów
3115.png-ja tego nie składam ale inni gracze czasami składają żeby mieć dmg z W
3114.png-to samo co wyżej tylko gdy ktoś chce miec to szybcie bo jest to tańsze
3128.png-zawsze większy dmg sie sprzyda
3157.png-jeżeli w tf odrazu nas focusują
3026.png-więcej resistów i armora i gdy nas focusuja w tf
Mój końcowy build który prawie zawsze składam wygląda tak :y39d0c.jpg
13.Czary przywoływacza:
flash.png-Standardowy speel do ucieczki/gonienia
Ignite.png- W+Ignite może mieć niezły dmg,jeżeli przeciwnik użyje flesha to to może go zabić
ghost.png-Do gonienia/ucieczki
Cleanse.png-Jeżeli gra sie na midzie z np.malzaharem to cleanse może sie sprzydać

Heal.png-Jeżeli komuś wystarczy W zamiast ignita to można wziąśći heala zawsze może uratować.

To już koniec tego poradnika.Zapraszam do komentowania i oceniania.Poradnik wykonany 100% przezemnie.

RXhpbGltNzg2X19fZXVuZV9fXzEyMF9fX05VTExfX18zX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzJfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Poradnik taki sobie

Po 1

"Cleanse -Jeżeli gra sie na midzie z np.malzaharem to cleanse może sie sprzydać" Cleanse nie dziala na ulti malza/ww

Jeżeli juz sie decydujemy na wziecie heala to bierzemy go zamiast flasha, a nie ignite

Po 2

Fizz Slaby na

"Mordekaiser -Fizz nie pokona jego op tarczy" od 2 lvla mozna go zniszczyc grajac agresywnie

"Vladimir - może uniknać ulta fizza za pomocą "W" ale fizz może uniknać jego,fizz zmniejszy leczenie" Najlepsza kontra na vlada jest? Tak to jest Fizz ktory nie daje mu farmic, jego combo w+q kompletnie niszczy slabego w early vlada

Po 3

Maxuje sie R>W>E>Q

Po 4

Rylaia mozna zlozyc ale dopiero po Rabadonie i Void staffie gdyz opoznia on nam build, a jak wiemy fizz w late game juz takim nukerem nie jest

Po 5

Napisales ze do 6 malo robi. Mylisz sie do 6 robi duzo, a nawet bardzo duzo. Przed 6 lvlem latwo kogos zabic w+q+aa gosc traci duuuuuuuzo hp a ty odskakujesz sobie na e. Kolejnym minusem ktory napisales to to ze ma slaba farme przez co jest melee, ogarniety gracz bez problemu bedzie sobie farmil melee postacia wiec nie jest to zaden problem

Po 6

Jak juz chcez brac runy niebieskie pod ap to bierz ap per lvl, a najlepiej wziac magic resist runy

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

@up A co ty bogiem jesteś? to jest mój poradnik to dlaczego uczysz buildu? Może mój jest lepszy? Grałeś?

"Napisales ze do 6 malo robi. Mylisz sie do 6 robi duzo, a nawet bardzo duzo. Przed 6 lvlem latwo kogos zabic w+q+aa gosc traci duuuuuuuzo hp a ty odskakujesz sobie na e" zalezy z kim grasz na midzie." Cleanse nie dziala na ulti malza/ww

Jeżeli juz sie decydujemy na wziecie heala to bierzemy go zamiast flasha, a nie ignite.to może sie pomyliłem bo nie grałem z cleanse.

"Kolejnym minusem ktory napisales to to ze ma slaba farme przez co jest melee, ogarniety gracz bez problemu bedzie sobie farmil melee postacia wiec nie jest to zaden problem"Chodzi mi to że bedziesz podchodził jak zebrać tego lh a taki vlad bedzie cie napierdalaj albo aa albo skillami jak każdy inny ap.

RXhpbGltNzg2X19fZXVuZV9fXzEyMF9fX05VTExfX18zX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzJfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

jprdl ty naprawde zzle grasz tym fizzem zly build totalnie fizz do 6 nic nie robi hhahahahhah on do 4 lvl jest slaby ba nawet nie do 4 na 3 lvl niszczy ... tak naprawde to ze ma ulti nic mu nie daje bo najwiekszy dmg robi z W . core itemem na fizza jest lich bane ... ty go skladasz 4 ....

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Masteries - lolwut. Nawet jeżeli uważasz, że jakoś 21/9/0 działa lepiej od 21/0/9 to i tak chujowo rozdałeś punkty.

Runy - Nie ma to jak więcej ap zamiast mr na mida

Fizz jest jednocześnie dobry i słaby na Vladimira, dobrze wiedzieć

Cały 12 punkt można wyjebać, a itemy to żart.

Jeżeli juz sie decydujemy na wziecie heala to bierzemy go zamiast flasha, a nie ignite

Dobra logika, ciężko się gra na tym 800 elo?

to może sie pomyliłem bo nie grałem z cleanse.

Więc po chuj się wypowiadasz jeżeli nie wiesz nic na ten temat?

Opublikowano

Faktycznie minusem fizza jest to ,że jest meele, lecz to nie ma nic do lasthitów.

Masterki 21-0-9

Jak dla mnie w runach powinny być m.resy.

Build ubogi, imo lich bane to core item ,taki must have :)

Soceresy - Rabadon - Lich bane - Railay ->Void Stuuff xD ->sytuacyjnu

Opublikowano

Fizz to ap melle więc najlepszym wyjściem są mastery 10/11/9.

Zamiast roa i dfg powinny się znaleźć void staff i ga, innego wyjścia nie ma.

Glyphy ap per lv, seale m.res, quinty ap i marki m. pene.

Maxowanie W nie jest opłalne, lepiej włożyć w to 3pkt i jechać całe Q.

Jeśli nie znasz dobrych kontr to ich nie wypisuj ..

Fizz niszczy takich miderów jak vlad, cassio, swain, tf czy anivie a nawet kassadina.

A przesrane ma z akali, ryzem, dianą czy riven na midzie.

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

@up po co ten niepotrzebny spam?

@2xup masz coś do buildu ?Napisz swój tut a nie chwal sie tutaj ...Jak widzisz napisałem co można złożyć w tym jest void staff i ga ...

Opublikowano

DFG ostatnie, wolisz złożyć pierwszego Rylaia(który jest useless jako że fizz ma doty a ult ma o wiele większego slowa) zamiast Doran->Sheen->buty 2. Nie wiem co ma pasyw do Q karthusa, kiedy przeciwko niemu liczy się mvm speed a nie przenikanie przez jednostki.

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

sugerujesz ze minusem postaci jest brak twojej niewiedzy o nim?

z tego spamu sam nie wiesz co piszesz :)

brak niewiedzy? czyli wychodzi na to że autor jest ekspertem fizza.

logic on pls.

Opublikowano

Tak, 21/0/9.

Generalnie nie lubie maxowac W, bo za każdym razem jak tak robie mam wrażenie, że kiedy naprawde bede w early potrzebował quick bursta z Q i z E (a będę, bo ganki po 6 naprawde dużo dają fizzowi, a wtedy mam secured gank) to po prostu nie będę go mial, bo maxowałem W do laning phrase(ktory jest może odprobine lepszy w tym czasie, przyznaje), ale czasem walka pozalaningowa zaczyna się wczesniej, chocby chociaz gankując, chcac sobie zrobic blue/red (oba są bardzo viable na fizzie) zanim w ogole mam na odpowiednim lvlu rozwinięte Q i E, żeby kogoś masakrycznie zburstować gdy dana sytuacja nastąpi i mieć tego killa więcej. A fizz z killem to happy fizz. Nie zapominajmy, że DOT z W można sciągnąć sobie QSSem.

@WódkaUzdrawia, ja przeciwko ryze zwykle pozwalam mu troche przepchać lane, daje mu się zaklatkować jak jest troche wysunięty w przód, a jak klatka minie wbijam się w niego i mu oddaję i spokojnie dobijam miniony. Po jakims czasie sam boi sie mnie atakować, jak widzi z jakiego bursta dostaje i ze mu sie to nie oplaca wink.gif Jego dmg nie jest wcale taki twardy, on raczej spamuje skillami slabymi, niż przywali raz a dobrze z CD. Jesli pierwsi zaatakujemy to on po prostu zaklatkuje nas w locie i stracimy Q, do tego dostaniemy po głowie tongue.gif

Lub ewentualnie doskakuje troszke za niego (na tyle żeby dostał z tego E) i asap wracam z Q i blagam zeby mnie nie zaklatkował jak wracam na swoja strone z Q ;o

Opublikowano

Generalnie nie lubie maxowac W, bo za każdym razem jak tak robie mam wrażenie, że kiedy naprawde bede w early potrzebował quick bursta z Q i z E

Zawsze możesz W+ Q i odskakujesz z E

Opublikowano

Srsly? Lich bane na 4 item? Powinno się tak budować - buty 3 poty > 2 dorany > sheen > catalyst > lepszy but > RoA > rabadon > lich bane > dalej zależy.

Według mnie fizz nie potrzebuje rylaia w early, bo po co? Jak rzuci rybę to ma wystarczającego slowa żeby zrobić W > Q > AA 2x > ignite i uciec z E.

A co do maxowania skilli, na początku W mu nie potrzebne, nie ma dasha więc nie ma jak dojść, a jak już dojdzie to przeciwnik będzie cie kite'ował aż ci zleci 1/2 hp. Na początku powinno się brać E, bo jak np. lee sin czy coś ci wpadnie po redzie od razu na mida to albo zginiesz, albo spalisz flasha, a i tak do 3 lvla gra się defensywnie, potem to tylko W > Q > E i tak ciągle.

You MAD?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Combo sie troche nie zgadza szczegolnie w TF . R->W->Q i uciekasz z e

Ale to juz jak kto lubi jak uciekne to poczekam na cd i znowu wbijam dobic supporta lub carry jesli sie nie udało :D

Fizz jest postacią która ma najszybciej wyeliminować carry. Jesli sie nafeeduje potrafi zciagnac w ciagu 1 comba + mobilnosc wiec raczej hp nie jest potrzebne .

Ja polecam build

Buty maga - Zmora licza -> rabadon -> zhonia -> Objecie ognia -> Anioła stróża lub nawet mozna serafina ale to zalezy od osoby

Jesli sie dobrze ogarnie i w odpowiednim momencie wbije w tf i wyeliminuje carry i uzyje Klepsydry lub ucieknie z e mozna na spokojnie zgarnac kille i zostanie przynajmniej full połowa

Jeszcze zamiast Objecia ognia lub serafina mozna zlozyc cos na przebicie ale to zalezy ile enemy team ma obrony na magie

Opublikowano

TuT jest dobry. pjona

ale mam kilka uwag do up'ów. Więc tak:

W to core, źródło dmg w early. Kupowanie q zamiast w to idiotyzm. Q zadaje małe obrażenia, chyba, że robimy fizza pod ad bruisera. E jest tylko do UCIECZKI I GONIENIA ! to NIE JEST SKILL DO JEBNIĘCIA BURSTA. Więc podsumowanie: Bez w, q jest do dupy.

Serafin to shit na niego -.- lepiej kupić banshee. Build może być

graphic.png

Opublikowano

1.Wstęp

Witam.To mój pierwszy poradnik.Dotyczy on sposobu gry postacią Fizz na middle lane.

2.Historia

Wiele wieków temu, starożytna podwodna rasa, wybudowała ukryte miasto pod górą mieszczącą się w morzu. Mimo że te stworzenia miały swoich wrogów, miasto było fortecą nie do zdobycia. To poczucie bezpieczeństwa sprawiało, że żyli szczęśliwi. Jednakże Fizzem kierowała ciekawość, której nie zaspokajało wygodne życie. Nie mogąc się oprzeć zewowi niebezpieczeństwa, Fizz bardzo często wykradał się z miasta w poszukiwaniu kłopotów. W trakcie przygód wyrósł na potężnego i zaradnego wojownika, który świetne radzi sobie w niebezpiecznych sytuacjach. Pewnego dnia Fizz wrócił do domu i odkrył, że miasto zostało opuszczone: jego lud zniknął, nie pozostawiając po sobie żadnego śladu. Z racji tego, że nic nie trzymało go już w tym miejscu, zabrał z ruin magiczny trójząb i wyruszył w samotną podróż.

Przez wiele lat Fizz przemierzał ocean, wykorzystując umiejętności nabyte w trakcie licznych podróży. W końcu odkrył port Bilgewater. Zafascynowało go życie nad powierzchnią wody i nie mógł się oprzeć zbadaniu wyspy. Jego olbrzymia ciekawość sprawiła, że wmieszał się w sprawy ludzi i jego obecność nie pozostała niezauważona. Jego figle rozgniewały wielu mieszkańców, którzy w końcu postanowili go schwytać bądź zabić. Fizz znalazł się w potrzasku i postanowił powrócić pod powierzchnię wody, mimo że bardzo polubił Bilgewater. Gdy stał w dokach, potężny smoczy rekin zaatakował port. Fizz pokonał bestię, wykorzystując swój spryt i znajomość słabych punktów potwora. Zyskawszy wdzięczność i zaufanie ludzi, Fizz postanowił zostać w Bilgewater. Dołączył do League of Legends, aby dalej służyć swojemu nowemu domowi.

„Fizz sprawia, że nawet najlepsi marynarze z Bilgewater wyglądają jak banda pijanych szczurów lądowych. Dobrze, że jest po naszej stronie.”

-- Miss Fortune, Łowczyni Nagród.

3.+ i - postaci

+Bardzo mobilna postać dzieki passywowi.

+Dobry escape z "Q" i "E".

+Unikanie skilli za pomocą "E".

+AoE ult i "E".

+"Trucizna" z "W".

+Skok przez sciany.

-Trudno nim farmić przez to że jest melee.

-Jak coś przypomne to napisze.

4.Statystyki

Obrażenia 53 (+3 / na poziom)

Zdrowie 414 (+86 / na poziom)

Mana 200 (+40 / na poziom)

Prędkość ruchu 310

Pancerz 12.7 (+3.4 / na poziom)

Blokowanie zaklęć 30 (+1.25 / na poziom)

Regeneracja zdrowia 7 (+0.7 / na poziom)

Regeneracja many 6.1 (+0.45 / na poziom)

5.Umiejętności

fizz-1.pngCios Jeżowca - Fizz uderza i przechodzi przez cel, zadaje obrażenia magiczne i aktywuje efekty występujące przy trafieniu.

Fizz przebija się przez cel i zadaje obrażenia od ataku i 10/40/70/100/130 (+0.6) pkt. obrażeń magicznych. Umiejętność aktywuje efekty zachodzące przy trafieniu.

Cena

50/55/60/65/70 pkt. many

Zasięg

550

fizz-2.pngTrójząb - Trójząb Fizza zadaje przeciwnikom paskudne rany, powoduje obrażenia zależne od ilości brakującego zdrowia.

Bierne: Ataki Fizza rozdzierają przeciwników, zadając 30/40/50/60/70 (+0.35) plus 4/5/6/7/8% straconego zdrowia celu jako obrażenia magiczne w ciągu 3 sek. (Maksymalnie 300 przeciw stworom)

Aktywne: Przez 5 sek. ataki Fizza zadają dodatkowo 10/15/20/25/30 (+0.35) pkt. obrażeń magicznych przy trafieniu i powodują Głębokie Rany, które obniżają skuteczność efektów leczących cel o 50%.

Cena

40 pkt. many

Zasięg

0

fizz-3.pngPsotnik / Rozrabiaka - Fizz wyskakuje do góry i ląduje na swojej włóczni, nie może być celem. Teraz Fizz może uderzyć w ziemię lub skoczyć ponownie i wtedy uderzyć w ziemię.

Fizz skacze na trójzębie we wskazanym kierunku, nie może być celem, po czym wali w ziemię, zadając 70/120/170/220/270 (+0.75) pkt. magicznych obrażeń pobliskim wrogom i spowalniając ich o 40/45/50/55/60% na 2 sek.

Ponowne użycie zdolności, gdy Fizz znajduje się na trójzębie sprawia, że Fizz ponownie skacze we wskazane miejsce i zadaje 70/120/170/220/270 (+0.75) pkt. obrażeń magicznych wrogom znajdującym się na mniejszym obszarze, zamiast uderzać w ziemię.

Cena

90/100/110/120/130 pkt. many

Zasięg

400

fizz-4.pngMącenie Wody - Fizz rzuca magiczną rybą, która przyczepia się do przeciwników lub unosi się nad ziemią, spowalniając przeciwników, jeżeli się do nich przyczepi. Po chwili spod ziemi wyskakuje rekin, zadaje obrażenia celom znajdującym się w pobliżu ryby i rozpycha je na boki.

Fizz wypuszcza w wybranym kierunku magiczną rybę, która przyczepia się do wrogich bohaterów spowalniając ich o 50/60/70%. Jeśli ryba nie trafi we wrogiego bohatera, pozostanie na ziemi przez krótki okres czasu i będzie mogła przyczepić się do kogoś kto obok niej przejdzie.

Po 1.5 sek. spod ziemi wynurza się rekin, zadając 200/325/450 (+1) pkt. obrażeń magicznych na dużym obszarze, wyrzucając w górę cel do którego przyczepiona była ryba i rozrzucając innych wrogów oraz spowalniając ich o 50/60/70% na 1,5 sek.

Cena

100 pkt. many

Zasięg

1275

fizz-0.pngZwinny Wojownik - Zręczność Fizza pozwala mu przenikać przez jednostki i otrzymywać mniej obrażeń fizycznych od podstawowych ataków/

6.Masterki

5n9qcg.jpg

7.Runy

j5qdq2.jpg

8.Kolejność rozdawania umiejętności

42lqu5.jpg

9.Combo

R>W>Q>E

10.Harras

W>Q>ew.odskakujemy E

11.Podstawowe Counterpicki

Fizz dobry na:

1.jpg-jeżeli dobrze trafi ulta to może zabić ją zanim ona użyje skilla.

30.jpg-dzięki passywowi dobrze unika przed jego Q,jeżeli karthus użyje ulta to fizz może to przezkoczyc nie dostawając dmg

34.jpg-dzieki E uniknie jej zabójczego E,przeskakuje przez sciane anivi

50.jpg-przezkoczy jego stuna,jego W zmniejszy leczenie co sprawi że ult swaina będzie mało leczyć

Fizz słaby na:

82.jpg-Fizz nie pokona jego op tarczy

13.jpg-Klatka ,trudno mu bedzie go zaatakowac

90.jpg-może nas zabić na serie jeżeli nie złożymy jakiś resistów

12.Jak grać

[1-15-Early game] W tej fazie gry wystarczy farmić,brać blue od junglera ,harrasować przeciwnika, na 6 lvl już mozna zdobywać kille i gankujemy inne lane jeżeli jest pushnieta lub potrzebuje pomocy.Gdy jest odpowiedni moment pomagamy w zabiciu smoka.

[15-30-Mid game] W tej fazie gry nadal farmimy i gankujemy lane, robimy trapy i sie feedujemy.W razie zagrożenia zawsze możemy przeskoczyć przez sciane i sie uratować.W tf rzucamy ulta i zabijamy adc.Tutaj już jesteśmy maszyną do zabijania.

[30-koniec gry-Late game]Pilnujemy barona lub go zabijamy.Robimy trapy na przeciwną drużyne.Teraz jesteśmy prawie nie do zabicia.

13.Co kupować

Standardowo zaczynamy od 1001.png i 3x 2003.png następnie kupujemy 2x 1056.png i 3116.png Jeżeli jesteśmy z Malzaharem na midzie lub z kimś podobnym to możemy kupić3140.pngGdy przegrywamy na naszej lane to możemy grać deffensywnie i kupić 3174.png.Następnie kupujemy 3089.png i 3100.png teraz przedmioty które możemy złożyć :

3027.png-żeby mieć wiecej surwi i dmg

3001.png-gdyby mieli silnego ap i dużo resistów

3135.png-gdyby mieli bardzo dużo resistów

3115.png-ja tego nie składam ale inni gracze czasami składają żeby mieć dmg z W

3114.png-to samo co wyżej tylko gdy ktoś chce miec to szybcie bo jest to tańsze

3128.png-zawsze większy dmg sie sprzyda

3157.png-jeżeli w tf odrazu nas focusują

3026.png-więcej resistów i armora i gdy nas focusuja w tf

Mój końcowy build który prawie zawsze składam wygląda tak :y39d0c.jpg

14.Czary przywoływacza:

flash.png-Standardowy speel do ucieczki/gonienia

Ignite.png- W+Ignite może mieć niezły dmg,jeżeli przeciwnik użyje flesha to to może go zabić

ghost.png-Do gonienia/ucieczki

Cleanse.png-Jeżeli gra sie na midzie z np.malzaharem to cleanse może sie sprzydać

Heal.png-Jeżeli komuś wystarczy W zamiast ignita to można wziąśći heala zawsze może uratować.

To już koniec tego poradnika.Zapraszam do komentowania i oceniania.Poradnik wykonany 100% przezemnie.

build bez sensu porady także nie polecam.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...