Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SKRZYNIE UCZNIA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam w plikach wprowadzone skrzynie ucznia,

Wie ktoś z was jak edytować z nich drop ??

Myślałem że tak jak w zwykłej szkacie po przez plik:

special_item_group

Ale niestety. Tam ich dropu nie ma, a normalnie dropią itemki z nich, także wie ktoś może jak to edytować ???

za pomoc +

2421404553.png
Opublikowano

Może znajdziesz drop w queście z tym przedmiotem?

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

lub tez w etc_drop_item albo common_drop_item

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Drop ze Skrzyni Ucznia jest ustawiony w questach, w object. Musisz poszukać folderu z ID skrzyni w której chcesz edytować drop, i tam jest ustawiony drop questem.

Spotkacie mnie teraz pod nickiem ElonI., w przeszłości miałem takie nicki jak: PawLord, LordzikPaw, Nienawisc.

Gdy masz jakieś pytanie do mnie, pisz śmiało na PW!
Gdy masz również możliwość, albo np. pomogłem, polub mój post, napewno się to Tobie zwróci w przyszłości!

Opublikowano

Prawdopodobnie będzie to w queście, a jak nie to tak jak up wyżej mówi. Lecz 90% quest.

Quest to to samo co object, tyle że wersja w object jest już po przejściu questa przez kompilator.

Trochę słabo, że nie wiesz gdzie co masz na serwerze. Są 3 opcje znalezienia tego:

1. w /locale/honkong/ czy jakie tam inne masz znajdujesz plik special_item_group.txt i szukasz tam id skrzynki
  2. w /locale/hongkong/quest/ odnajdujesz quest i edytujesz go sobie (możesz w konsoli użyć funkcji grep, a jak ona działa to już zapytaj googli)
  3. w /locale.hongkong/quest/object/ odnajdujesz id swojej skrzynki i edytujesz

Z tych wszystkich rozwiązań zapewne 2. i 3. będzie do zrealizowania jednak polecam 2.

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...