Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] FootballGame

Scolari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Oficjalna data startu gry to 21 grudnia 2012.

W całej rozgrywce najbardziej eksponowana jest interakcja między graczami, w celu "pojednania" graczy na polu gry powstał między innymi moduł:

Wspólny trening:

aqqvw8.jpg

Grasz w FootballGame razem ze znajomym? Chcesz mu pomóc? Nic trudnego, mozecie wymiennie trenować swoje konta, zdobywając identyczną liczbę PD za każdy trening.

Prócz standardowej opcji treningu zawodnik może zwiększać swoje umiejętności poprzez trening na boisku, jedną z opcji jest trening strzałów:

3bb7fc.jpg

Ale.. co z rywalizacją z innymi graczami? Przecież, aby podnosić swoje umiejętności trzeba też walczyć!

Pojedynki umożliwiają starcie z innymi graczami, praktycznie nie ma mowy o losowości, algorytm dobiera wartości z głównych i ukrytych atrybutów:

scho7c.jpg

wpia6e.jpg

Podstawy rozgrywki:

→ Zarobek, gracz ma możliwość zarobku w grze, zarówno wydając energię jak i blokując trening / akcje w grze. Zarobek zależny jest od poziomu gracza. Gracz może zdobywać walutę również poprzez uczestnictwo w spotkaniach (pensja meczowa), zdobycie bramki/asysty/udanej interwencji, zadania codzienne jak i interakcje z innymi graczami.

→ Punkty Doświadczenia (PD), statystyka na której opierany jest ranking gry. PD zdobywać można poprzez trening, oceny i wydarzenia w meczu, interakcje z graczami jak i czasem poprzez Quick Time Eventy losowo występujące w grze w porach 8-24, przykład:

Spotykasz trenera miejscowego zespołu piłki nożnej, potrzebuje Twojej pomocy, przeciągnij dwa bloki na miejsce!

Gracz musi wykonać cel misji i zatwierdzić ją enterem, jeżeli ów QTE wykonał w czasie mniejszym niż 50 sekund otrzymuje nagrodę w postaci punktów doświadczenia.

Gracz za każdym poziom wynagradzany jest osiągnięciem.

→ Talenty, dodatkowe statystyki dla zdobywania dla użytkownika, mogą przesądzić o losach meczu jeżeli w drużynie nastąpi spora kumulacja. Gracz otrzymuje jeden do rozdzielania za każde 10 000 PD.

→ Osiągnięcia, użytkownik otrzymuje osiągnięcia za ukończenie danych etapów gry, podjęcia działań socjalnych i tym podobne.

→ Trening

Ogólne tryby treningu:

Trening normalny - trening polegający na klikaniu w podane pola. Najtańsza forma treningu.

Wspólny trening - Trening łączony to praca dwóch graczy na ścieżce do sukcesu, w treningu łączonym możecie wymiennie trenować swoje umiejętności.

Szybki trening - Szybsza forma treningu, jedno kliknięcie powoduje wykorzystanie 10 punktów energii.

Trening na boisku - Trening na boisku, możliwość zdobycia PD, ograniczona dzienna ilość prób.

Atrybuty psychiczne -

Szczęście

Zgranie

Forma dnia

Zadowolenie

Pracowitość

Ważne mecze

→ Popularność, gracz zaczyna karierę z zerowym poziomem popularności, zwiększa ją poprzez

trening, spotkania z fanami, poziom itp. Suma popularności graczy zespołu całego zespołu ma wpływ na dochód z danego spotkania jak i może mieć wpływ na końcowy wynik.

Stay tuned!

Opublikowano

Oo zapowiada się konkurencja dla FT i PF tylko dam ci dobrą radę żeby w meczach była ustalona max wygrana czyli np 0:6 bo jak na ss widzę to jest wpiz***** gooli a to chyba odstraszy potencjalnych graczy

EDIT:

Layout bardzo mi się podoba

Opublikowano

Oo zapowiada się konkurencja dla FT i PF tylko dam ci dobrą radę żeby w meczach była ustalona max wygrana czyli np 0:6 bo jak na ss widzę to jest wpiz***** gooli a to chyba odstraszy potencjalnych graczy

W meczach będzie ustalone maksimum, dojść do niego jednak ciężko, na spotkanie w algorytmie wpływa wiele czynników od zmęczenia rywala po renomę przeciwnika. (przykładowo, trudniej będzie strzelić więcej bramek, gdy zespół rywali uznawany jest za słabeuszy bo zawodnikom zwyczajnie nie starczy motywacji).

Silnik Soccer? Bo tak zalatuje mega.

Mam nadzieję, że sobie żartujesz. ;)

Podoba mi się layout.

Jeśli nie jest to gotowiec z silnika to gratuluję.

Dzięki, wydaje mi się jednak, że strona główna prezentuje się lepiej od środka, który miał stawiać przedewszystkim na usability.

Opublikowano

Silnik jest autorski bo to wiem i Scolari to też pewnie dobrze wie ,że ja wiem :D

No powodzonka Scolari i napewno popatrzę coś tam dokładnie wymodził :D

@down :

Zobaczymy jak wyjdzie w praniu szkoda że dopiero 21 grudnia wychodzi.

A tak z okazji końca świata :)

Opublikowano

Zobaczymy jak wyjdzie w praniu szkoda że dopiero 21 grudnia wychodzi.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podbitka. Z ciekawszych rzeczy udoskonaliliśmy (w końcu!) crafting.

Kilka zrzutów

nvmts5.jpg

c7w687.jpg

wxfqh5.jpg

Oczywiście, w finalnej wersji najprawdopodobniej zamiast suchych nazwy typu "Proch" podstawimy obrazki:)

Opublikowano

a jak ma się handel drewnem, mlekiem i innymi produktami do zawodnika grającego w nogę ?

Trochę dodatek mi nie pasuje, jeśli ma to być dodatek na zasadzie takiej aby on tylko był to jest moim zdaniem bez sensu.

Opublikowano

Wciskanie na siłę jakichś systemów. Dajcie jeszcze budowanie miasta, walki pokemonów i uprawianie ziemniaków.

@Zapomniałem o burdelu.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

hah :D

uprawianie ziemniaków..

"co do gry" to zapowiada się naprawdę ciekawie, prosiłbym o jakiś kontakt z głównym administratorem gry czyli programistę lub Scolari..

Opublikowano

a jak ma się handel drewnem, mlekiem i innymi produktami do zawodnika grającego w nogę ?

Trochę dodatek mi nie pasuje, jeśli ma to być dodatek na zasadzie takiej aby on tylko był to jest moim zdaniem bez sensu.

Nie, nie, nie. Przemyśleliśmy go do końca. Crafting w tym wypadku polega na zdobywaniu kolejnych poziomów danych materiałów.

Za wykonanie odpowiednich planów jesteśmy wynagradzani w grze od wzmacniaczy, dopalaczy po krzesełka i ogólne wzmacnianie infrastruktury w swoim klubie.

Wiem doskonale, że sporo ryzykujemy takim dodatkiem, ale wbrew pozorom polega on na myśleniu i poświęconym czasie, nie na kasie tak jak w bardziej piłkarskich odpowiednikach.

Od początku zakładaliśmy, iż jest to gra piłkarska z ELEMENTAMI rpg, nie odnosimy się w stu procentach do piłki jednak elementy łączymy bezpośrednio z nią. To ma nas wyróżniać.

Jeżeli ktoś chce zagrać w 100% symulator piłkarski może włączyć Football Managera, gra ma sprawiać przyjemność i pobudzać myślenie.

Taki mamy właśnie cel.

@damianpsp, skontaktuj się ze mną PW bądź e-mail [email protected] dokładnie opisując sprawę.

Opublikowano

Niestety nie mogliśmy zastosować bardziej pasujących zamienników, moduł dotyczący produkcji dopalaczy byłby lekko nieetyczny.

Gra jest grą, nikt nie zmusza Cie do korzystania z tego jej aspektu.

Opublikowano

OFICJALNA INFORMACJA

Start gry został przełożony z 21 grudnia na 01 stycznia godzinę 18.00.

Czym uzasadniamy tę zmianę?

Głównym powodem są ogromne zmiany, które zachodzą obecnie w silniku meczowym. Chcemy, by była uwzględniana jak największa ilość statystyk w spotkaniu a na każdą akcję oddziaływało kilku graczy.

Początkowy zarys polegał na jeden gracz => jeden rywal, jedna akcja. Aktualny system pozwala na uwzględnienie do pięciu zawodników w jednej akcji (z obu drużyn), dodatkowo oddziałujących na KONKRETNĄ strefę na boisku.

W tej kwestii zmierzamy do jak największej realności.

Jako powetowanie, od 1 stycznia ciut spóźnione loterie świąteczne i masy innych zabaw.

I udostępniamy OPEN BETA, wystarczy zgłoszenie na forum.

Opublikowano

Szkoda że start przełożony, ale lepiej żebyście wydali coś porządnego później, niż jakiś syf teraz ;)

Opublikowano

Oczywiście że nie. Pisząc to mogłem użyć innego słowa niż syf, racja. Ale jest takie powiedzenie, które mówi o tym że lepiej jest wydać coś dobrego później, niż coś gorszego teraz. A i skąd masz pewność że to dobry silnik? Możesz jedynie tak sądzić (tak samo jak ja) po tym co pisze autor i po screenach.

Jednak nie od tego jest ten temat. Pozostaje tylko czekać. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...