Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tworzenie icon

czyzyk121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z tworzeniem ikon pod itemki. Robiłem w photoshopie zapisując jako .TGA aleee...

spójrzcie sami http://scr.hu/0qu6/t08fk

Itemki się wczytują ale mają czarne pola niedocięte do krawędzi. Hełm też nie za specjalnie wycięty, chropowaty. Projekt w ps hełmu robiłem na czarnym tle, tak jak inne itemki mają.

Może robię coś źle? Może trzeba robić przez jakiś program? Może złe parametry ustawiam w nowym projekcie? Zna się ktoś na tym? Proszę o pomoc

Dla fanów mc:

Opublikowano

Każda icona w cliencie TGA jak ją otworzę to jest zapisana na czarnym tle.

Próbowałem właśnie zapisać na przezroczystym, ile pixeli wybrać dla pliku TGA? 16,24,32? Zaznaczyć opcję kompresji RLE?

Jesteś pewien, że robi się to na przezroczystych? Myślałem, że TGA nie obsługuje przezroczystości bo każdy otwarty plik jest na czarnym tle.

Dla fanów mc:

Opublikowano

ikony itemow zajmujacych 1 pozycje(kratke) maja wymiary 32x32px ;)

format tga obsluguje przezroczystosc i a takim tle tworzysz ikone

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Polecam ten filmik... Sam dzisiaj się z tym męczyłem.

Opublikowano

Ja 32 px zawsze biorę, nie zaznaczam kompresji. I wszystko działa ok :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...