Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nokia lumia 800 vs Samsung galaxy ace 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje wymagania :

• Bateria, która nie będzię się rozładowywała codziennie (im lepsza bateria tym lepiej)
  • Aparat 5 mpx (jak będzie 3,2 to nie będę płakał) lampa błyskowa i auto focus
  • Możliwość szybkiego surfowania po internecie
  • Telefon, na którym będzie można pograć w fajne gry bez lagów
  • Ekran (najlepiej gorilla glass) wytrzymały min. 3.5 cali

Mam takie pytanie, a mianowicie - Gdzie się pobiera w noki lumi gry,gadżety itp?

Moim poprzednim telefonem był Samsung galaxy Gio. Nawet spoko, ale troche za mały. Zastanawiam się też nad wave 3. Rozpiszcie się w postach, żebym bardziej wiedział, który smartfon wybrać i dlaczego. Ma być do 800 zł jbc

Bywalec
Opublikowano

Nokia ma strasznie ograniczony market, mniej aplikacji jak w google play.

Z telefonów z Android'em polecam Ci:

- HTC ONE X,

- HTC ONE S,

- SAMSUNG GALAXY S3.

@Urwało mi pół posta.

Zerknij na Alcatel One Touch.

Opublikowano

Pod jakim względem galaxy ace2 jest twoim zdaniem lepszy? Jeden z up'ów wspomniał bodajże o tym, że w noki lumi jest mniej aplikacji. Tzn.? Jakie są aplikacje, bo szczerze w moim gio pobierałem tylko gry i widgety . Czego takiego nie ma lumia w tym marketplace

Bywalec
Opublikowano

Pod jakim względem galaxy ace2 jest twoim zdaniem lepszy? Jeden z up'ów wspomniał bodajże o tym, że w noki lumi jest mniej aplikacji. Tzn.? Jakie są aplikacje, bo szczerze w moim gio pobierałem tylko gry i widgety . Czego takiego nie ma lumia w tym marketplace

Marketplace oferuje nam dostęp do około 200 tyś. aplikacji, a google play +600 tyś.

JEST RÓŻNICA.

Opublikowano

No i? Wiem, że windows phone. Chciałem spróbować co innego, bo podoba mi się menu tego telefonu. Żadnych minusów nie znam, oprócz tego że jest mniej aplikacji. Dlatego proszę napiszcie mi jakie są fajne aplikacje na androida , bo nigdy się w to nie bawiłem i chcę wiedzieć o ile android jest lepszy

Opublikowano

Tak czy siak te lepsze gry dojdą na WP, więc to pewnie nie będzie problem. Lumia 800 dostanie chyba, chyba że już dostała WP 7.8.

Ace2 nie ma chyba goryla na szybie, lumia chyba tak. Oczywiście byłbym za ejsem, ma dwurdzeniowy procesor no i androida.

Na dodatek w lumii nie masz ekranu głównego, tapete ustawiasz tylko na lockscreenie, i żeby mieć dużo aplikacji za darmo, trzeba odblokowania deweloperskiego, no sorry, ale chyba nie zapłacisz 3,49(?)zł za ptaszki (angry birds), które masz za free w google play.

Opublikowano

Może Xperia U? Na allegro masz pełno nówek w granicy 600-799zł. Jest lepsza od Ace, ma dwurdzeniowy procesor o taktowaniu 1GHz, a ejs 800MHz, ale niestety nie obsługuje kart pamięci. :( Jeszcze jest Xperia Sola, która ma tą samą specyfikacje co Xperia U, tylko posiada slot na karty pamięci o 32GB. Na allegro 780-800zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...