Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Instalacja apache

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem przy instalacji apache wyskakuje mi takie okienko. Da się w jakiś sposób ominąć ściąganie, sciągłem to httpd-2.2.23.tar.bz2 sam i wkleiłem do folderu apache22 ale dalej to samo mam wpisach jakaś inna komendę niż make install clean?

post-144560-0-69003000-1353767706_thumb.jpg

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Sciągnięta paczkę wgraj do /usr/ports/distfiles/

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

A wie ktoś jak ominąć ten problem z ściąganiem bo komenda fetch nie działa ? To pewnie przez to ze mam ustawiona kartę na hamahi ale jak to naprawić ?

WebRep

Ogólna ocena reputacji

Strona nie ma oceny reputacji

(za mało głosów)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A wie ktoś jak ominąć ten problem z ściąganiem bo komenda fetch nie działa ? To pewnie przez to ze mam ustawiona kartę na hamahi ale jak to naprawić ?

WebRep

Ogólna ocena reputacji

(za mało głosów)

Wpisz ten link w przeglądarce - pobierze Ci się i wrzuć go tam gdzie chcesz przez program FTP.

Spotkacie mnie teraz pod nickiem ElonI., w przeszłości miałem takie nicki jak: PawLord, LordzikPaw, Nienawisc.

Gdy masz jakieś pytanie do mnie, pisz śmiało na PW!
Gdy masz również możliwość, albo np. pomogłem, polub mój post, napewno się to Tobie zwróci w przyszłości!

Opublikowano

WebRep

Ogólna ocena reputacji

(za mało głosów)

Musisz ustawić kartę sieciową VirtualBox w tryb bridge adapter - mostu sieciowego. Wtedy w FreeBSD ustawić adres ip z twojej sieci domowej, maske, brame i dns lub ustawić na DHCP i system dostanie sam te dane wtedy będziesz miał wyjście na świat z FreeBSD.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...