Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Naprawa Statusu CH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aryman..

chodzi ci o to, takie coś:

CH1 ... ( z kropkami ) i Cię łączy? bo nie rozumiem ;d

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

u mnie jest tak samo ;d dołączam się do twojego pytania ;d

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Jest to wycinek z serverinfo w pliku root.

import locale
if locale.IsEUROPE():
STATE_NONE = "..."

STATE_DICT = {
 0 : "...",
 1 : "Włączony",
 2 : "Obciążony",
 3 : "Pełny"
}

Tam gdzie jest 0,1,2,3 macie pewnie same "...".

Zmieńcie sobie tak jak Wam podałem. Wtedy będzie widać czy serwer włączony czy nie włączony ;).

Opublikowano

Jest to wycinek z serverinfo w pliku root.

import locale
if locale.IsEUROPE():
STATE_NONE = "..."

STATE_DICT = {
0 : "...",
1 : "Włączony",
2 : "Obciążony",
3 : "Pełny"
}

Tam gdzie jest 0,1,2,3 macie pewnie same "...".

Zmieńcie sobie tak jak Wam podałem. Wtedy będzie widać czy serwer włączony czy nie włączony ;).

NAPEWNO TO MAM DOBRZE !

juz powiedział należy odblokować porty UDP

Dobra kolejna osoba to napisała, ale nikt nie chce powiedzieć JAK TO ZROBIĆ ?

Opublikowano

Słuchaj wyślij mi root swojego clienta a ja sprawdzę jak coś znajdę to edytuje i odeśle :>>

Tylko FAST bo nie mam zbyt wiele czasu ;/

czego tu szukasz ?

Opublikowano

To jest serwer: dedyk, hamachi czy no-hamachi ?

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

Słuchaj jak zmieniasz IP w root --> serverinfo.py to musisz zmienić wszędzie nie tylko logowanie i ch1 tylko all sprawdź czy masz gdzieś inne IP aaa i odblokuj proty all jakie masz w root -> serverinfo.py mi to pomogło i normalnie pokazuje się status channeli ;d

Pozdrawiam!

czego tu szukasz ?

Opublikowano

UP

Hamachi

Hmm, pamiętam jak stawiałem serwer na hamachi, o ja jako hoster miałem CH1 ON, ale już inna osoba zewnętrzna dla hostera, miała CH1 .. , ale i tak mogła się połączyć .

Jeżeli ogarniasz te sprawy, to polecam taniego VPS, gdyż będzie to dla Cb korzystne, tyle że musisz ogarniać te sprawy. + nie wiem mieć jakieś plany dla plików, bo jak tam tylko dla domowej zabawy to i na hamachi niech będzie :P

pozdrawiam !

2421404553.png
Opublikowano

Hmm, pamiętam jak stawiałem serwer na hamachi, o ja jako hoster miałem CH1 ON, ale już inna osoba zewnętrzna dla hostera, miała CH1 .. , ale i tak mogła się połączyć .

Jeżeli ogarniasz te sprawy, to polecam taniego VPS, gdyż będzie to dla Cb korzystne, tyle że musisz ogarniać te sprawy. + nie wiem mieć jakieś plany dla plików, bo jak tam tylko dla domowej zabawy to i na hamachi niech będzie :P

pozdrawiam !

Ale i ja i inni mają "..."

A tak to to co niżej napisałem..

Słuchaj jak zmieniasz IP w root --> serverinfo.py to musisz zmienić wszędzie nie tylko logowanie i ch1 tylko all sprawdź czy masz gdzieś inne IP aaa i odblokuj proty all jakie masz w root -> serverinfo.py mi to pomogło i normalnie pokazuje się status channeli ;d

Pozdrawiam!

Takim czymś nie pomagasz tylko nabijasz sobie postów.

Opublikowano

Nie znam się na pormapie bo go nie używam ale z tego co piszecie i z tego co widziałem na necie to może być tak że portmap mapuje tylko porty TCP. Jeśli mam rację nie będzie się tego dało naprawić w przypadku hamachi z wykorzystaniem portmapa. Rozwiązaniem może być instalacji hamachi w FreeBSD i całkowite pominięcie portmapa.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

Opublikowano

Nie znam się na pormapie bo go nie używam ale z tego co piszecie i z tego co widziałem na necie to może być tak że portmap mapuje tylko porty TCP. Jeśli mam rację nie będzie się tego dało naprawić w przypadku hamachi z wykorzystaniem portmapa. Rozwiązaniem może być instalacji hamachi w FreeBSD i całkowite pominięcie portmapa.

A jak to zrobić ?

Opublikowano

Wystarczy zapytać google - poniżej pierwszy link z google. Na przykład tak, powinno działać.

http://www.iceflatline.com/2009/11/install-and-configure-hamachi-on-freebsd/

Oczywiście żeby hamachi w FreeBSD działało. FreeBSD musi mięć dostęp do internetu czyli virtualna karta sieciową musi mieć tryb bridge lub nat.

Opublikowano

UP ale to jest lamerskie rozwiazanie i to niczego nie zmieni. Jak serwer bedzie off to w kliencie sie bedzie wyswietlac NORM jak by wszystko bylo ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...