Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jaki czolg...?

a.silva97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma najlepszych czołgów. Każda nacja, ma inne cechy którymi się wyróżnia. Pojedź sobie I,II tierami i zobaczysz które dla ciebie przyjemne i graj nimi.

Opublikowano

Sprawdź, którymi czołgami będzie Ci się najlepiej grało. Na przykład działa samobieżne (arty) zadają duże obrażenia ale nie zawsze trafiają, natomiast niszczyciele czołgów też zadają duże obrażenia lecz jest jeden minus taki, że jak zepsują Ci gąskę i będziesz ustawiony na np: górę to padasz :) ponieważ niszczyciele nie mają (wieży). Na początek radziłbym Ci grać zwykłymi czołgami a potem jak bardziej zapoznasz się z grą to polecam niszczyciele :)

21682496052654086287.png

Opublikowano

Mój 2 czołg w tej grze był TD i "wyrosłem na dużego chłopca" wiec po co go straszysz ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Dla początkującego najłatwiejsza jest ścieżka ciężkich ruskich moim zdaniem (polecam tą z KW-1S). Potem jak już wyczujesz grę, spróbuj średnimi, artami i TD. Najłatwiej jest się nauczyć gry grając ciężkimi czołgami, tak myślę.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Na start dostajesz 5 czolgow pograj kazdym z nich i zobacz ktorym najlepiej Ci idzie. Nie da sie podzielic czolgow na to czym sie roznia, gdyz kazde drzewko posiada 5 klas czolgow.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Idź w ZSSR HT i nie zrób tego samego błędu co ja :(.

Najlepiej polecać to co niby jest najlepsze na początek lepiej pograć USA HT, bo są połączeniem wszystkich nacji oprócz francji

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Najlepiej polecać to co niby jest najlepsze na początek lepiej pograć USA HT, bo są połączeniem wszystkich nacji oprócz francji

No jasne, Amerykańskie czołgi są jako drugie, pod względem trudności gry. Jeżeli nie grałeś T32 albo T29 to nie masz się co odzywać. Francuskie są tylko dla zaawansowanych. Najłatwiejszymi czołgami są:

-ZSRR

-Niemcy

Z tym, że jeżeli cenisz walnięcie, bierz ruskich, a jak celność i czas celowania to niemców

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

No jasne, Amerykańskie czołgi są jako drugie, pod względem trudności gry. Jeżeli nie grałeś T32 albo T29 to nie masz się co odzywać. Francuskie są tylko dla zaawansowanych. Najłatwiejszymi czołgami są:

-ZSRR

-Niemcy

Z tym, że jeżeli cenisz walnięcie, bierz ruskich, a jak celność i czas celowania to niemców

Grałem każdą nacją w grze oprócz chiskich

Drugimi najtrudniejszymi czołgami w grze są Niemcy, bo różnią się całkowicie od ZSRR i USA.

Mają mały DMG, pancerz trzeba kątować, są największe przez co łatwo je trafić SPG, mają małą mobilność, najcelniejsze działa w grze itd

USA są połączeniem ZSRR i Szkopów. Średnia mobilność, nawet dobra celność, pancerz jako tako nie trzeba kątować, ale można, DMG nie jest zły, ale też nie powala.

USA miały specyficzną taktykę zanim zmienili im 9 i 10 tier, bo wtedy od 7 tieru grało się zupełnie inaczej teraz tylko przez 7 i 8 tier trzeba grac inną taktyką

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Grałem każdą nacją w grze oprócz chiskich

Drugimi najtrudniejszymi czołgami w grze są Niemcy, bo różnią się całkowicie od ZSRR i USA.

Mają mały DMG, pancerz trzeba kątować, są największe przez co łatwo je trafić SPG, mają małą mobilność, najcelniejsze działa w grze itd

USA są połączeniem ZSRR i Szkopów. Średnia mobilność, nawet dobra celność, pancerz jako tako nie trzeba kątować, ale można, DMG nie jest zły, ale też nie powala.

USA miały specyficzną taktykę zanim zmienili im 9 i 10 tier, bo wtedy od 7 tieru grało się zupełnie inaczej teraz tylko przez 7 i 8 tier trzeba grac inną taktyką

USA nie do końca są połączeniem szkopów i ruskich. Teraz wprowadzili jeszcze bardziej szybkostrzelną lufę. Brytol X ma 8 pocisków na minute, a T110E5 ma 6. Z tym, że brytol jest miękki. Sądzę, że nie ma skrzyżowania nacji, który czołg X tieru ma około 74 mm pancerza z boku? Tylko T110E5. Może będzie skrzyżowanie nacji, ale w 8.2. Połączenie brytyjskich cech z francuskimi = T57, nowy czołg ciężki z linii medów amerykańskich.

No i chińskie. Podróbki ZSRR.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

No jasne, Amerykańskie czołgi są jako drugie, pod względem trudności gry. Jeżeli nie grałeś T32 albo T29 to nie masz się co odzywać. Francuskie są tylko dla zaawansowanych.

Przestań pierdo*ić.... Nie ma czegoś takiego jak czołgi dla zaawansowanych. Może dla ciebie francuzy są trudne, ale dla kogo innego to będą najlepsze czołgi i po kilku dniach zczai jak grać. Trzeba po prostu zagrać każdą nacją i wtedy zdecydować.

Opublikowano

OK jestem przy trierze IV w ZSRR i powiem wam.... Troche lipa! Ciągnie mnie od amerykańskich ale te kilka pierwszych trierow to czolgi sa krzywe i koslawe. ;D N iemców nei nawidze wiec nawet gdyby byli najlepsi to i tak bym nimi nie grał. Wiecie taki uraz. xD Doradzcie mi USA anbo ZSRR? z tych dwóch

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...