Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dobra jungla 4800

blazej660

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1.png

Postacie: Wszytkie ? :D

Zależy mi na: Dobrej junglii, gankach i przecietnej cenie (max 4800)

Dodatkowe informacje: Mam juz lee sina, shaco i jaxa ale te postacie już mi sie znudziły :))

baner.png

Opublikowano

Maokai

• Dobra jungla, szybki start z sadzonkami nawet bez pusha sobie latwo poradzi.
  • Latwy gang dzieki podleceniu to enemy.
  • Male podrzucenie z W (przerywa ulti)
  • Ulti dobre do tf'ow
  • Sadzonka daje CI warda na 35s.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Trundle

+ Mocna i łatwa jungla w early game dzięki Q które daje nam największy możliwy ad na start junglerem oraz W które pozwala nam na szybkie przemieszczanie się po jungli

+ Kolumna brudu może działać jak mini-ward jednocześnie blokując przejście do nas, co utrudnia zaatakowanie nas z zasadzki przez przeciwnika w czasie gdy jesteśmy zajęci wybijaniem mobków z obozu w jungli

+ Sama w sobie kolumna brudu jest niesamowitą umiejętnością przydatną na wiele sposobów

+ Duża wytrzymałość dzięki ulty (jeżeli prawidłowo użyjesz jest w stanie podnieść Ci armor i mr o spore wartości)

+ Q z dobrymi przelicznikami AD i bardzo krótkim czasem odnowienia, kradnie ad przeciwników i zwiększa nasz własny.

+ Bardzo dobra postać na tanków i offtanków (typu Shyvana)

+ Bardzo dobre gangi tą postacią, wykonane prawidłowo dają nam wysokie prawdopodobieństwo sukcesu.

- Niezbyt mocny wojownik wręcz w porównaniu do reszty, raczej unikamy walki 1v1

- Ulti mogłoby obniżać ciut więcej hp przeciwnikowi, w late game praktycznie nic nie daje zmiejszenie hp o 100:D

- Źle wykorzystana kolumna brudu może pozwolić uciec przeciwnikowi lub podzieli nasza drużynę umożliwiając wrogom pojedyncze wybijanie nas.

- Użycie W przy smoku zdradza nas przez swój duży obszar działania, że jesteśmy w obozie smoka i zamierzamy go zabić.

- Ciężko nim o killa z racji mniejszych obrażeń fizycznych niż ad carry czy magowie, a nawet część junglerów ( mimo wszystko Shyvana czy Lee sin posiadają znacznie większe obrażenia)

- W late game zdecydowanie spada jego skuteczność (dużo asyst mało killi sprawia, że czasami pozostajemy w tyle za czołówka jeśli chodzi o itemy co nie pozwala nam na agresywniejszą grę, ale tak jak pisałem trundle w większości ma być wsparciem)

15ygnz9.jpg

Purp&Yellow

Opublikowano

Ja proponuje jak wyżej Trundle :

- łatwa jungl'a

- nawet dobre ganki dzięki w i e masz

- no i nawet ładny damage i def

Maokai :

- dzięki sadzonkom łatwa jungl'a

- dobre ganki dzięki w i e

- ulti na tf

Udyr :

banalna jungla

dobre ganki

dobry 1 v 1

a

BUMP

Opublikowano

Przykro mi jest ... Ktoś coś napisał na ogólnym temacie w lolu (na mpc forum) i nagle wszyscy polecają Trundla :|

@top

Ja Ci polecę Blitza do jungli. Tak wiem, blitz to supp, ale ja lubię się bawić postaciami i blitz w roli junglera bardzo dobrze się sprawił.

Plusy :

+ Robiony pod manamune daje ogromna pasywką - tarczę

+ Dodatkowy AS i MS

+ Podrzut + ogłuszenie

+ AoE silence

+ Przyciągnięcie, bardzo fajny skill przy gangowaniu - ktoś użył flasha, Ty używasz Q

+ Pewien % przeciwników, będzie czuć się pewnie, ponieważ nie na codzien widzi się blitza w jungli.

+ Świetna inicjacja

Minusy :

- W early, szybko zjada manę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...