Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem, włączaniem.

Pazurr18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem z moim komputerem. Mianowicie jakiś tydzień temu po powrocie ze szkoły mój komputer nie chciał się włączyć. Po kilku próbach jednak mi się udało. Odłączałem i podłączałem zasilanie i jakoś się włączył. Jednak gdy go wyłączyłem problem znów się pojawił, nie udało mi się odpalić wtedy już komputera. Postanowiłem go rozebrać i wyczyścić, "zadziałało". Miną tydzień i problem dzisiaj znów się pojawił. Udało mi się odpalić komputer tym samym sposobem co na początku tematu. Boję się, że jak go wyłączę to już go nie włączę ;D Dokładnie wygląda to tak, że podczas włączania komputer wydaje 1 długi i 3 krótkie dziwięki, następnie po chwili przerwy 2 krótkie dziwięki. Mam bios AMI i znalazłem takie info: http://active-comp.pl/bios.html. Wnioskuję, że coś z ram'em lub kartą graficzną, podejrzewam bardziej kartę. Co mam z tym zrobić, jak naprawić problem?

Opublikowano

Niedawno resetowałem kompa pare razy i włącza się niby normalnie, nie ma błędu teraz. Gdy błąd się znów pojawi zrobie tak jak napisałeś i będę pisać jak wygląda sytuacja.

Opublikowano

Znów mi miałem błąd, pare razy. Kilka razy się włączył, dzisiaj już nie chciał. Podłączyłem na nowo karte graficzną i narazie jest ok, poczekam jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...